Yoga: Τα φεστιβάλ και τα σεμινάρια του καλοκαιριού

Σώμα και πνεύμα γίνονται ένα, μέσα από φεστιβάλ, μαθήματα και σεμινάρια με επίκεντρο την Yoga.
Yoga: Τα φεστιβάλ και τα σεμινάρια του καλοκαιριού

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Yoga: Στον δυτικό πολιτισμό ένας συνδυασμός από asanas (στάσεις) που στόχο έχουν την ενδυνάμωση και την ευλυγισία. Στην αυθεντική της μορφή μια ολόκληρη κοσμοθεωρία ένωσης με το Θείο και – εν τέλει- επίτευξης της πολυπόθητης νιρβάνα. 

Σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεστε, το φετινό καλοκαίρι αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να συμμετέχετε σε άκρως ενδιαφέροντα μαθήματα και σεμινάρια, αλλά και φεστιβάλ στα οποία η αρχαία πρακτική κατέχει εξέχουσα θέση.

Από τους πιο αρχάριους που θέλουν απλά να εξοικειωθούν με την τεχνική, μέχρι τους πιο προχωρημένους που θέλουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους, ιδού μερικές καλές αφορμές για μάθηση.

4o Φεστιβάλ Ευ Ζην

Τα πάντα για την ευζωία και την υγεία – μεταξύ των οποίων και σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, Tai Chi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κ.α. – θα βρουν όσοι επισκεφθούν την Τεχνόπολη το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και των δράσεων θα βρείτε εδώ.  H είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για συμμετοχή σε σεμινάρια το κόστος ανέρχεται στα 10€ ανά ημέρα. Προπώληση από εδώ.

2η Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Η 21η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνής Ημέρα Γιόγκα και το Άλσος της Νέας Σμύρνης γεμίζει «ομ» την Κυριακή 26 Ιουνίου με δεκάδες εργαστήρια και μαθήματα από 36 σχολές της γιόγκα για όλες τις ηλικίες, καθώς και έξι διαλέξεις. Επιπλέον, θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος τριάντα περιπτέρων με προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν την Γιόγκα, την υγεία και την ευεξία, ενώ την τροφοδοσία με αφεψήματα, χυμούς και γεύματα υγιεινής και χορτοφαγικής διατροφής έχει αναλάβει το Pure Bliss. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.  Η είσοδος στις διαλέξεις και τα μαθήματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η εγγραφή, από εδώ.

Anusara-Inspired yoga workshop – Backbends

Ο καθηγητής Hatha Yoga Γιάννης Γέρου, αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει στις υπερεκτάσεις του κορμού (backbends) και τις δημιουργικές παραλλαγές τους για αρχάριους και προχωρημένους, μέσα από ένα σεμινάριο διάρκειας δυόμιση ωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Prana Yoga Studio στις 3 Ιουλίου από τις 11.00 μέχρι τις 13.30. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€. Περισσότερα εδώ. 

AcroYoga Open Level class με τους Nosie Yogi

Οι Nosa και Edebor, κατά κόσμον Nosie Yogi, είναι πιστοποιημένοι δάσκαλοι yoga και AcroYoga Level 2, αλλά και circus performers. Διδάσκουν εβδομαδιαία μαθήματα στο Χιούστον του Τέξας, από όπου και προέρχονται, καθώς και σεμινάρια ανά τον κόσμο. Τα μαθήματά τους είναι διασκεδαστικά, δυναμικά και προσβάσιμα από πολλά επίπεδα ασκούμενων. Ένα εξ’αυτών έχετε την ευκαιρία να βιώσετε στις 21 Ιουλίου στo Evergreen Yoga Studios στα Εξάρχεια για δύο ώρες. Το κόστος ανέρχεται στα 20€. Περισσότερα εδώ

H Janet Stone για δύο ημέρες στην Αθήνα

Η αμερικανίδα καθηγήτρια από το Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένη του Bhavana Yoga Center για δύο σεμινάρια στις 22 και 23 Ιουλίου. Το πρώτο masterclass αφορά ένα ταξίδι από τα μάντρα (λέξεις ή φράσεις ή συλλαβές) που χρησιμοποιούνται συνήθως στον διαλογισμό στα backbends, ενώ το δεύτερο σεμινάριο αφορά τη «ροή με τα πέντε στοιχεία» και περιλαμβάνει στάσεις Vinyasa Yoga. Το κόστος για τις 22 Ιουλίου ανέρχεται στα 35€, ενώ για τις 23 στα 120€. Περισσότερα εδώ

Dylan Werner Workshop (Vinyasa Yoga)

Ο στιλάτος Dylan Werner με τις εκατοντάδες εντυπωσιακές asanas του έρχεται στο House of Yoga στη Γλυφάδα για τρία σεμινάρια: Beyond Balance Master Inversion Vinyasa Class (23 Ιουλίου), Inverting the Backbend (23 Ιουλίου) και Intermediate advanced inversions and transitions (24 Ιουλίου). Το κόστος για το Σαββατοκύριακο ανέρχεται στα 90€, ενώ για κάθε σεμινάριο/μάθημα στα 30-40€. Περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v