7 blogs για το fitness που πρέπει να διαβάσεις

Ασχολείστε επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη γυμναστική και το fitness; Ιδού 7 blogs και sites που δεν πρέπει να λείπουν από τους σελιδοδείκτες σας.
7 blogs για το fitness που πρέπει να διαβάσεις

Η σωστή ενημέρωση στο κομμάτι της άσκησης και εν γένει του Fitness είναι δύσκολο πράγμα. Εκατομμύρια ασκούμενοι πέφτουν καθημερινά θύματα της πλάνης που ενισχύεται από δεκάδες fitness sites και blogs, τα οποία αναπαράγουν «πιασάρικες» μεν, αντιεπιστημονικές δε συμβουλές.

Εντάξει, το παρακάναμε δραματικό. Ας μπούμε στο ζουμί. Δείτε επτά αξιόλογα ελληνικά και ξένα blogs και sites από ανθρώπους που ξέρουν τι και πώς το κάνουν.

Deansomerset.com


Personal Trainer με εξειδίκευση στην αποκατάσταση σοβαρών τραυματισμών, προπονητής με εξειδίκευση σε ειδικούς πληθυσμούς και ομιλητής σε διεθνή συνέδρια του fitness, και αρθρογράφος σε έγκριτα site, ο Dean Somerset μπορεί να ανοίξει τους γνωστικούς σας ορίζοντες. Ο τρόπος που το καταφέρνει; Μέσα από το άφθονο σε εκπαιδευτικό υλικό site του, το οποίο καλύπτει ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων και απευθύνεται τόσο σε γυμναστές, όσο και σε «απλούς» ασκούμενους.

Tonygentilcore.com


Θέλετε κάποιο πρόγραμμα προπόνησης που να μην είναι σαν όλα τα άλλα; Ψάχνετε συστηματικά “How To” βίντεο με σωστή εκτέλεση ασκήσεων, «ψαγμένες» συμβουλές, και πρωτότυπες ασκήσεις/προπονήσεις. Τότε μάλλον θα τα βρείτε όλα σε… έναν, τον κύριο Gentilcore, έναν από τους πλέον διάσημους trainers στο Διαδίκτυο. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τα άρθρα που ανεβάζει συχνά σε μεγάλα site του χώρου και εδώ για να διαβάσετε το blog του.  

Strengtheory.com


Ασχολείστε επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την προπόνηση ενδυνάμωσης; Τότε μη ψάχνετε άλλο, απλά προσθέστε το strength theory στους σελιδοδείκτες σας και δεν θα χάσετε. Παραπάνω από 20 δωρεάν προγράμματα δύναμης για «thinking lifters”, δεκάδες άρθρα από το πώς πρέπει να κάνετε σωστά καθίσματα μέχρι τη συσχέτιση γονιδίων και άσκησης και το πώς να θέσετε σωστούς και εφικτούς στόχους, αυτό το site τα έχει… όλα και συμφέρει.  

Bretcontreras.com  


Bret Contreras: ένα όνομα, αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στην δημιουργία των πιο σέξι και καλίγραμμων οπισθίων της Αμερικής. Ο τύπος που κάνει θαύματα με τις ασκήσεις που εφευρίσκει/προτείνει/συνδυάζει/ενσωματώνει σε προγράμματα, διαθέτει ένα πλήρες site με άφθονα άρθρα και βίντεο με ασκήσεις – κυρίως – για το κάτω μέρος του σώματος. Αν στόχος σας είναι να αποκτήσετε δυνατά και σμιλεμένα κάτω άκρα, τότε ο Bret – ή “glute guy” όπως τον αποκαλούν- είναι ο άνθρωπός σας.

Βodyrecomposition.com

Μην σας αποθαρρύνει το layout. Το blog του έμπειρου προπονητή Lyle McDonald θα σας ανοίξει τα μάτια μπροστά στη «σαβούρα» που κυριαρχεί στο world wide web πάνω σε θέματα που αφορούν το κάψιμο λίπους, την δύναμη και την αθλητική απόδοση έχοντας πάντα σημείο αναφοράς τις επιστημονικές έρευνες. Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις και στον ίδιο τον McDonald (ναι, συνήθως απαντά σχετικά άμεσα) από εδώ

Souvlaki Fitness 

Θέλετε να δείτε αποτελέσματα στο σώμα σας και παράλληλα να μπορείτε να τρώτε και το… σουβλάκι σας; Ο personal trainer Φώτης Χατζηνικολάου, με μότο το «Βελτιώνοντας το σώμα σου, χωρίς να στηρίζεσαι στον απρόθυμο γυμναστή», σας βοηθά να το πετύχετε μέσα από δεκάδες άρθρα που αφορούν το fitness (διατροφή, συμπληρώματα και άσκηση), το motivation που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά και συμβουλές επί παντός επιστητού – από το πώς να προωθήσετε το προϊόν σας σωστά, μέχρι το πώς να στήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Το blog είναι, μάλιστα, τόσο καλό που έχει promotion από τον... Ιησού Χριστό!


Nickvardavas.com


Ο Νίκος Βαρδαβάς, personal trainer, και καθηγητής της ιδιωτικής σχολής AF Studies έχει στήσει ένα άρτια οργανωμένο site για όποιον θέλει να ασχοληθεί ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον χώρο της γυμναστικής και εν γένει του fitness. Στην κατηγορία blog θα βρείτε δεκάδες άρθρα άποψης και συμβουλών για διατροφή, κινησιολογία ασκήσεων, ευπαθείς μυϊκές ομάδες (π.χ. ώμοι) και προπόνηση αυτών, διατάσεις και μύθους που… συντροφεύουν το κομμάτι της διατροφής και της άσκησης.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v