Ώρα για ρεκόρ!

Λίγες ημέρες απομένουν για τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας – Τρικάλων. Δείτε αναλυτικά τις ώρες εκκίνησης για όλους τους αγώνες της μεγάλης διοργάνωσης.
Ώρα για ρεκόρ!

Για μια ακόμη χρονιά κορυφαίοι δρομείς της χώρας θα συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, θα βρεθεί στην γραμμή της εκκίνησης με στόχο την πρωτιά αλλά και μια πολύ καλή επίδοση .Ο Δημήτρης, που προετοιμάζεται για την πρόκριση του για την Ολυμπιάδα του Ρίου, θα τρέξει σε μια γρήγορη πίστα για να πετύχει μια πολύ καλή επίδοση που θα τον οδηγήσει σε λίγες εβδομάδες στο μεγάλο του στόχο, να πιάσει δηλαδή το χρονικό όριο για την Ολυμπιάδα στο Ρίο. Διαθέτει μάλιστα την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα Τρικαλα, με επίδοση 1:07:12 από το 2012 .


Στο φετινό αγώνα ξεχωρίζουν επίσης οι συμμετοχές της περσινής νικήτριας Σόνιας Τσεκίνη, της Φιλίππας Πουλίδου και της έλενας Λεβεντάκη στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες αυτή του Μάρκου Γκούρλια και του περσινού τρίτου νικητή, Γιάννη Χαμόδρακα.


Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος», είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους. Συγκεντρώνει εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές, ενώ παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στην διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που είναι χορηγοί στον αγώνα.

Την ημέρα του αγώνα, λοιπόν, εκατοντάδες δρομείς αναμένεται να βρεθούν κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και να συμμετέχουν στη διαδρομή των 21,1χλμ, αλλά και στην κεντρική πλατεία Τρικάλων για την διαδρομή των 6χλμ, η οποία θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά, δίνοντας την ευκαιρία και σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου. Επιπλέον, φέτος θα διεξαχθεί και αγώνας παιδιών ηλικίας από 9-14 ετών, προσφέροντας την ευκαιρία στις μικρές γενιές να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.


Η προσωπική πρόκληση του αγώνα των 21,1χλμ ή των 6χλμ μπορεί να συνδυαστεί για τους δρομείς, που θα επισκεφτούν την περιοχή και με μία επίσκεψη των ιερών βράχων των Μετεώρων, αλλά και της πόλης των Τρικάλων. Εκεί, την προηγούμενη μέρα του αγώνα στο χώρο της παράδοσης των αριθμών, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, θα λειτουργήσει και έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών από διάφορες εταιρίες και επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την υγεία.


Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι συμμετοχές για φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, Συνολικά, 2.800 δρομείς θα βρεθούν στα σημεία εκκίνησης, 2.200 συνολικά στο αγώνα του ημιμαραθωνίου και στον αγώνα των 6 χλμ, καθώς και 600 παιδιά, στον παιδικό αγώνα του ενός χιλιομέτρου.


Πρόγραμμα αγώνα:

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.
Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS), με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική.
________________________________________

ΑΓΩΝΑΣ 6 χλμ.
Εκκίνηση στις 10:00 π.μ από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και αφού κατευθυνθούν προς την Καλαμπάκα, θα κάνουν αναστροφή σε κάποιο σημείο της διαδρομής και θα τερματίσουν στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.
________________________________________

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 1.000 μ.
Εκκίνηση στις 10:05 π.μ. για τον αγώνα των 1.000μ. (παιδιά ηλικίας 9 έως και 14 ετών, έτος γέννησης 2001 έως 2007).
________________________________________

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
10:45 - 10:50 - Βράβευση νικητών/τριών αγώνα 6 χλμ.
12:00 - 12:30 - Βράβευση νικητών/τριών αγώνα 21,1 χλμ και όλων των κατηγοριών.

Μεταφορά Αθλητών

Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα θα υπάρξουν λεωφορεία τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την κεντρική πλατεία Τρικάλων προς την Καλαμπάκα για την εκκίνηση του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του αγώνα για την επιστροφή δρομέων από τα Τρίκαλα στην Καλαμπάκα. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Τρικάλων για την Καλαμπάκα στις 8:00 - 8:15 π.μ. και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, λεωφορεία θα επιστρέψουν δρομείς στην Καλαμπάκα αμέσως μετά τις απονομές (στις 12:45 μ.μ. και στις 14:00 μ.μ. περίπου).

Προσωπικά αντικείμενα

Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ατομικό τους σάκο και να τον παραδώσουν στο λεωφορείο, που θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό στην αφετηρία, αφού πρώτα τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα. Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων θα πρέπει να γίνει το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από συγκεκριμένο σημείο στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και αφού έχουν παραδώσει το chip χρονομέτρησης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v