Αδυνάτισμα: Συμβουλές για «πηγμένους» εργαζόμενους

Έχετε βάλει στόχο να χάσετε βάρος, όμως το πιεσμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν σας αφήνει; Επτά χρηστικές συμβουλές για να το πετύχετε.
Αδυνάτισμα: Συμβουλές για «πηγμένους» εργαζόμενους
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Άτακτο ωράριο, υπερβολικά πολλά εβδομαδιαία επαγγελματικά ραντεβού, ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και ένας – ουτοπικός- στόχος: απώλεια βάρους. Μπορούν όλα τα παραπάνω να συνδυαστούν προς όφελός σας;

Μπορούν. Λίγος προγραμματισμός (και θέληση) χρειάζεται και τα αποτελέσματα θα έρθουν παρά το βεβαρημένο σας ωράριο. Δείτε πώς.

Προγραμματίστε από την αρχή της εβδομάδας τις προπονήσεις σας

Αφιερώστε χρόνο κάθε Κυριακή να σημειώσετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ημέρες και ώρες προπονήσεων, όπως θα κάνετε για κάθε άλλη υποχρέωσή σας. Δείτε το πρόγραμμα του γυμναστηρίου, αν σας αρέσουν τα ομαδικά, και «κλειδώστε» τις ώρες που σας ενδιαφέρουν σαν να πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού. Έτσι θα παραμείνετε πιστοί και πειθαρχημένοι και παράλληλα θα δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Γίνετε πρωινοί τύποι

Δεν είναι τυχαίο ότι για τον περισσότερο κόσμο, η άσκηση τα πρωινά είναι αρκετά βολική. Σκεφτείτε ότι τα απογεύματα ενδεχομένως να προκύψουν συναντήσεις, έξοδοι με συναδέλφους ή άλλες έκτακτες υποχρεώσεις. Αφιερώνοντας χρόνο λοιπόν το πρωί για την προπόνησή σας, έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι «έφυγε από τη μέση». Στην αρχή θέλει επιμονή, μιας και δεν είναι εύκολο. Με τον καιρό όμως, θα συνηθίσετε και θα γίνει καθημερινή σας ρουτίνα.

Υπολογίστε τις θερμίδες

Ο λίγος χρόνος λόγω δουλειάς συχνά- πυκνά μας κάνει να ξεφεύγουμε στα γεύματά μας και να μην υπολογίζουμε σωστά τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο είναι κάποια online εφαρμογή στην οποία μπορείτε να σημειώνετε σε καθημερινή βάση τα γεύματα που καταναλώνετε και να δείτε αν «ξεφεύγετε» ή όχι με βάση τους στόχους σας. Σελίδες όπως αυτή, θα σας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Σχεδιάστε και πακετάρετε τα γεύματα

Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να χάσετε βάρος και το πρόγραμμά σας είναι πιεσμένο, τότε το… παραδοσιακό ταπεράκι είναι η μόνη λύση. Αφιερώστε χρόνο κάθε Κυριακή για να ετοιμάσετε/προγραμματίσετε τα γεύματα της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πλήρη έλεγχο σε ποσότητες/θερμίδες που καταναλώνετε κάθε ημέρα, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να γίνει με το ακατάσχετο τσιμπολόγημα – delivery στο γραφείο.

«Στοκάρετε» το γραφείο με υγιεινές επιλογές για πρωινό

Για τις ημέρες που δεν προλάβατε να φτιάξετε κάτι στο σπίτι για πρωί, πάρτε μαζί νιφάδες βρώμης, αποξηραμένα φρούτα, γιαούρτι (εφ’ όσον υπάρχει ψυγείο στη δουλειά), σπόρους, φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, γάλα και οτιδήποτε υγιεινό σας έρχεται στο μυαλό έτσι ώστε να φτιάξετε ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό στο γραφείο.

Κάντε την επίσκεψη στο γυμναστήριο βολική

Ακόμα και αν σας βγει στο πρόγραμμα η πρωινή προπόνηση, τα πράγματα δυσκολεύουν αν το γυμναστήριο απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τη δουλειά. Για να γίνουν τα πράγματα πιο βολικά για εσάς, γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο το οποίο να είναι σχετικά κοντά στον εργασιακό σας χώρο. Έτσι θα μπορείτε να πηγαίνετε στη δουλειά σας αμέσως μετά την προπόνηση ή να πηγαίνετε για προπόνηση αμέσως μετά τη δουλειά. Προφανώς θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας ρούχα και τα απαραίτητα αξεσουάρ για ντους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχετε δικαιολογίες τύπου «δεν πρόλαβα σήμερα».

Η προπόνηση του Σαββατοκύριακου

Προφανώς το Σαββατοκύριακο είναι για ξεκούραση, όμως αν χάσατε κάποια προπόνηση από την εβδομάδα καλό θα ήταν να την βάλετε εμβόλιμη Σάββατο πρωί. Αφ’ ενός θα ξεκινήσετε το Σαββατοκύριακό σας με το… δεξί νοιώθοντας καλύτερα αφ’ ετέρου θα παραμείνετε πιστοί στον στόχο συγκεκριμένου αριθμού προπονήσεων ανά εβδομάδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v