Η προπόνηση του Khal Drogo

Η προπόνηση του ηθοποιού Jason Momoa για τον ρόλο του Khal Drogo στο Game of Thrones δεν είναι για τους… λιπόψυχους. Δείτε την και δοκιμάστε την. Αν μπορείτε.
Η προπόνηση του Khal Drogo
Μπορεί η ενασχόλησή με το surf και η αναρρίχηση να «έχτισαν» το κορμί του Χαβανέζου ηθοποιού Jason Momoa, όμως ο βασιλιάς των Δοθράκι δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά για να ετοιμαστεί για τον ρόλο του Khal Drogo. Ο 32χρονος ηθοποιός έπρεπε να προσθέσει και ορισμένες ασκήσεις με βάρη στην προπόνησή του, έτσι ώστε να φτάσει στον στόχο του: να αυξήσει δηλαδή την μυϊκή του μάζα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, χρησιμοποίησε μια προπονητική μέθοδο που ονομάζεται AR7 και εστιάζει στην εκτέλεση πολλών σετ με όσο το δυνατόν λιγότερη ξεκούραση μεταξύ τους. «Μέσα σε 30 λεπτά, πρέπει να κάνεις 330 επαναλήψεις σε τρεις ασκήσεις – δηλαδή δύο με τρεις φορές περισσότερες από εκείνες που θα έκανες σε μια ‘παραδοσιακή’ προπόνηση με βάρη», λέει ο προπονητής του Eric Laciste.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να ακολουθήσετε τα βήματά του, δείτε παρακάτω από τι αποτελείται η προπόνηση και δοκιμάστε την – αν… τολμάτε.

Ομάδα Α 
Squat 
Άρσεις Θανάτου  
Jump Squat 

Ομάδα Β 
Ρίψεις με medicine ball  
Kettlebell Swings  
Burpees
 
Ξεκινήστε με τις ασκήσεις της ομάδας Α, χρησιμοποιώντας λίγα κιλά, τόσα ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την διαδικασία των 7-6-5 επαναλήψεων για κάθε άσκηση. Αρχικά, κάντε επτά σετ των επτά επαναλήψεων squat με επτά δευτερόλεπτα διάλλειμα μεταξύ τους. Ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και μετά κάντε έξι σετ των έξι επαναλήψεων με έξι δευτερόλεπτά διάλλειμα μεταξύ των σετ και, τέλος, πέντε σετ των πέντε επαναλήψεων με πέντε δευτερόλεπτα διάλλειμα μεταξύ τους. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και μετά επαναλάβετε το ίδιο με τις άλλες δύο ασκήσεις (άρσεις θανάτου και jump squats).

Αν έχετε τον χρόνο (και την ενέργεια) συνεχίστε με τις ασκήσεις της ομάδας Β, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προοδευτικότητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v