ΕΥΕΞΙΑΑΣΚΗΣΗ

Πέντε ασκήσεις για μεγαλύτερη πλάτη

Δυναμώστε την πλάτη σας και «ανοίξτε» τον πάνω κορμό με πέντε κορυφαίες ασκήσεις για «τρίγωνο» σώμα.

Πέντε ασκήσεις για μεγαλύτερη πλάτη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μια δυνατή και μυώδης πλάτη αποτελεί αναμφίβολα διακαή πόθο του κάθε άνδρα (ίσως και μερικών γυναικών), αφού αναδεικνύει ένα σώμα ακόμα και αν αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γυμνασμένο και κάνει την περιφέρεια να φαίνεται μικρότερο. Εκτός όμως από το φαίνεσθαι του όλου πράγματος, μια σωστά γυμνασμένη πλάτη προστατεύει από τυχόν προβλήματα στην μέση ή την σπονδυλική στήλη και εξασφαλίζει την σωστή στάση του σώματος.

Διπλό το όφελος λοιπόν και μια καλή αφορμή να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε την συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα σωστά. Έχετε υπόψη ότι η πλάτη «ανοίγει» με ασκήσεις οι οποίες γυμνάζουν τον πλατύ ραχιαίο (τα «φτερά» δηλαδή), όπως είναι το μονόζυγο με ουδέτερη λαβή και «γεμίζει» με ασκήσεις όπως η κωπηλατική με μπάρα. Επίσης για να «τριγωνίσει» ακόμα περισσότερο, θα βοηθούσε να γυμνάσετε εξίσου την πλάγια μοίρα του ώμου με ασκήσεις όπως οι εκτάσεις ώμων με αλτήρες.

Δείτε παρακάτω πέντε αποτελεσματικές ασκήσεις για «άνοιγμα» και «γέμισμα» πλάτης, μαζί με τα επεξηγηματικά τους βίντεο.

Μονόζυγο με ουδέτερη λαβή
Η ουδέτερη λαβή εστιάζει περισσότερο στον πλατύ ραχιαίο («φτερά»), ενώ δυναμώνει αποτελεσματικά και τους δικέφαλους. Προτιμήστε να πιάσετε τις λαβές με τον αντίχειρα να είναι δίπλα στα υπόλοιπα δάχτυλα («γάντζος») ώστε να απομονώσετε ακόμα περισσότερο τους μύες της πλάτης.Κωπηλατική με μπάρα
Εξαιρετική άσκηση για «γέμισμα» πλάτης, απαιτεί όμως καλή τεχνική για να μην κυρτώνει η σπονδυλική στήλη. Αν έχετε πρόβλημα με την μέση, δοκιμάστε να την κάνετε στηριζόμενοι σε πάγκο, όπως στο παρακάτω βίντεο.Όρθιο Pullover στην τροχαλίαΕμπροσθολαίμιες έλξεις με ένα χέρι στην τροχαλία
Τυχόν ανισορροπίες στο ένα από τα δύο «φτερά», διορθώνονται με την συγκεκριμένη άσκηση απομόνωσης για την κάθε πλευρά.Εκτάσεις ώμων με αλτήρες
Αν και δεν αποτελεί άσκηση για πλάτη, οι εκτάσεις ώμων θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την πλάγια μοίρα του δελτοειδή και να «τριγωνίσετε» ακόμα περισσότερο. 


Όλες τις παραπάνω ασκήσεις μπορείτε να τις ενσωματώσετε σε μία ή δύο προπονήσεις την εβδομάδα, εκτελώντας τρία σετ για την καθεμία από 10 μέχρι 12 επαναλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v