European Fitness Convention 2011: Ο Μάιος είναι... Fit

Τριάντα έξι κορυφαίοι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τέσσερεις θεματικές ενότητες με κοινό γνώμονα την φυσική κατάσταση, ένα συνέδριο για επαγγελματίες του χώρου αλλά και κοινούς… ασκούμενους. Τι- και ποιούς- θα δούμε στο πρώτο European Fitness Convention;
European Fitness Convention 2011: Ο Μάιος είναι... Fit
 Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από τον ελληνικό αλλά και διεθνή χώρο του fitness δίνουν ραντεβού για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα, με στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης συνεδριακής γνώσης στην χώρα μας. Αφορμή το πρώτο European Fitness Convention , το οποίο διοργανώνεται από την ακαδημία Base Training στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑΣ (Οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου), στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2011.

Τα σεμινάρια
Εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης, εμπορικές κατευθύνσεις πάνω στο fitness και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της άσκησης, είναι μερικά μόνο από τα θέματα τα οποία οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις τέσσερις κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, η καθεμία από τις οποίες καλύπτει και έναν διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο (κάντε κλικ πάνω στους τίτλους για αναλυτικές πληροφορίες):

Personal Training & Body Conditioning. Το personal training και το management του, η κυκλική προπόνηση, η εκγύμναση με αλυσίδες και λάστιχο, τα αποτελεσματικότερα προπονητικά συστήματα σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα και η αντιμετώπιση τραυματισμών είναι, μεταξύ άλλων, τα αντικείμενα που θα αναλυθούν ενδελεχώς στο συγκεκριμένο σεμινάριο. 
• Dance. Στην αίθουσα Dance Hall θα καλυφθούν πλήρως οι απαιτήσεις του κοινού της χορογραφίας: Dance aerobic – Step, Hi-Lo Aerobic – Step και χορός παρουσιάζονται αναλυτικά από κορυφαίους έλληνες και ξένους presenters σε σεμινάρια και διαδραστικές παρουσιάσεις με την συμμετοχή και των σύνεδρων.

• Body & Mind. Ο διαρκώς εξελισσόμενος στην Ελλάδα και ταχύτατα διαδεδομένος τομέας ολιστικών μαθημάτων, όπως η Yoga και Pilates αποτελεί αποκλειστικό αντικείμενο αυτών των θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων, τα οποία έχουν σαν στόχο να εμπλουτίσουν και να ανανεώσουν τα μέχρι τώρα πρότυπα διδασκαλίας.

• Medicine & Nutrition.  Στα συγκεκριμένα σεμινάρια θα δοθεί ειδικό βάρος στους τομείς της Ιατρικής, της Έρευνας και Διατροφής, στα αποτελέσματα γύρω από την αθλητική απόδοση, την εξέλιξη στις μεθόδους πρόληψης διαφόρων κακώσεων, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων διατροφής.
 
Οι εισηγητές
Εξειδικευμένοι Ιατροί και φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές φυσικής αγωγής, καταξιωμένοι personal trainers και fitness instructors από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ), θα δώσουν στους συμμετέχοντες την πληρέστερη εικόνα των σύγχρονων δεδομένων στην ιατρική, προπονητική, αποκατάσταση και διατροφή μέσα από τις εισηγήσεις τους, αρκετές από τις οποίες θα περιλαμβάνουν και πρακτική εξάσκηση. Ξεχωρίζουν οι: 

Jim Stoppani PhD -ΗΠΑ (Personal Training & Body Conditioning)
Ο Jim Stoppani έλαβε το διδακτορικό του στη φυσιολογία της άσκησης, ενώ αμέσως μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο John B. Pierce και στο Τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Yale School of Medicine, όπου ασχολήθηκε με τις επιδράσεις της άσκησης και διατροφής στη γονιδιακή ρύθμιση του μυϊκού ιστού. Συγγραφικά «ανήσυχος» ο Stoppani έχει γράψει ουκ ολίγα βιβλία πάνω στην διατροφή και την άσκηση, συνεργαζόμενος παράλληλα με ορισμένα από τα πιο γνωστά περιοδικά fitness της Αμερικής (Flex, Muscle and Fitness, Muscle and Fitness Hers ). Το πελατολόγιο του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ράπερ Dr. Dre, τον LL Cool J και τον Dwayne "The Rock" Johnson, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την επιτυχημένη εκπομπή Muscle and Fitness Raw.



Lawrence Biscontini – ΗΠΑ (Personal Training & Body Conditioning, Body & Mind)
Ο δραστήριος αυτός presenter έχει δημιουργήσει την δική του σχολή στο fitness με φανατικούς υποστηρικτές , συγκεντρώνοντας πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων τα: ECA Instructor of the Year Award for Best All Around Male Presenter (2010), Presenter's Choice Debut Premier ECA Award (2009), Best International Program Chosen for Japan for "Shakti" (2007), Best Corporate Trainer for Xerox Greece (2006), Best Mind-Body Presenter (ECA, 2005), Specialty Presenter of the Year Award (Can Fit Pro, 2004) και Instructor of the Year Awards from IDEA (2004) & ACE (2002).

Έχει διατελέσει σύμβουλος σπα και διατροφής στα ξενοδοχεία Cavo Tagoo Mykonos, Canyon Ranch και Greenbrier, ενώ το πελατολόγιο του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα μέλη της διάσημης σαπουνόπερας του ABC “General Hospital”. Είναι επίσης συντάκτης σε περιοδικά όπως τα AFAA's American Fitness, IDEA's Fitness Journal και Spa Asia. Ένα ποσοστό του συνόλου των πωλήσεων της ιστοσελίδας του διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ έχει δημιουργήσει δικές του υποτροφίες για to fitness και την κοινότητα των spa, όπως επίσης και το "Yo-Global”, ένα πρόγραμμα γιόγκα για τους μη προνομιούχους.



Balazs Fuzessy - Ουγγαρία (Dance)
Έχει διδάξει σε δεκάδες χώρες και έχει εκδώσει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών DVD. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής ακροβατικού Rock & Roll και το 1996 κατέκτησε
τον τίτλο Acrobatic Rock n Roll Champion Ουγγαρίας. Εκτός από τη διδακτική του ικανότητα, έχει ξεχωρίσει για τις πρωτότυπες χορογραφίες και το ιδιαίτερό του στυλ. Έδρα του είναι η Ουγγαρία όπου έχει και τη δική του σχολή εκπαίδευσης Group Training.

Nikkie Riozzi - Αγγλία (Dance)
Ασχολείται με τη βιομηχανία του fitness από το 1994 και θεωρείται από τις πιο πολυδιάστατες presenters παγκοσμίως. Αναγνωρίζεται όχι μόνο από την διδακτική της ικανότητα αλλά και από το μοναδικό της στυλ και τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο. Η RIozzi αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Urban Funk Crew team στην Αγγλία, δημιουργός του συστήματος "Street Sistaz " μαζί με την Jo Parry και master trainer του TKO martial arts fitness. Το έντονο πάθος της για τη μουσική την έχει κάνει επίσης επίσημη presenter των JumpyBumpy και move – ya, δύο παγκόσμιων εταιριών παραγωγής μουσικής για fitness.



Carrie Ekins - Γερμανία (Dance)
Διευθύνων σύμβουλος και συντονίστρια εκπαίδευσης των κέντρων ευεξίας Global Wellness και Infinite Motion στην Γερμανία, η Carrie Ekins τιμήθηκε την χρονιά που μας πέρασε από την ECA (East Coast Alliance) με τα βραβεία Best International Presenter 2010 και Most Innovative and Creative Programming for Drums Alive 2010. Είναι γνωστή για τη δημιουργική της προσέγγιση στο fitness, ενσωματώνοντας στην διδασκαλία της το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευεξίας.

Τα προγράμματα και οι χορογραφίες της αποτελούν πραγματική εμπειρία μυαλού και σώματος για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτά, ενώ η ίδια προσπαθεί κάθε φορά το σύνολο των προγραμμάτων της να ανταποκρίνεται ξεχωριστά στις ανάγκες διαφορετικών ακροατηρίων και να μπορεί να εφαρμοστεί από τον καθένα (ενήλικες, παιδιά, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ). Το πάθος της για το fitness την έχει ωθήσει στο να γράψει άρθρα για περιοδικά όπως τα IDEA Today, Shape, Fitness Trainer, Aerobic Fitness Instructor, Fitness Professionals, Sport and Fitness, WellFit, Brigitte και Augsburg Journal.

Carita Lesche
– Σουηδία (Body & Mind)
Με παραπάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στην επαγγελματική διδασκαλία χορού, στο fitness και την ιατρική, η Carita Lesche αποτελεί την μοναδική πιστοποιημένη Stott Pilates ® Instructor στην Σουηδία και μία από τις πλέον περιζήτητες καθηγήτριες Pilates παγκοσμίως. Ήταν διευθύντρια και δίδαξε για πέντε χρόνια στο Pilates Studio του Balett Akademien της Στοκχόλμης.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους εισηγητές εδώ.

H εγγραφή στο συνέδριο κοστίζει 180€ και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε μέσω mail είτε online μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας. Αν μάλιστα, το πράξετε πριν τις 5 Μαίου θα έχετε 50% έκπτωση.

Περισσότερες πληροφορίες: Base Training Academy, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 202. Τηλ: 210 9758 511 και 6974 839 021.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v