Αερόβιες ασκήσεις για να κάψεις λίπος χωρίς να βαρεθείς

Μισείς τη ζωούλα σου κάθε φορά που ανεβαίνεις στον διάδρομο; Σου έχουμε μερικές «αερόβιες» ασκήσεις που ανεβάζουν παλμούς και καίνε θερμίδες ανελέητα.
Αερόβιες ασκήσεις για να κάψεις λίπος χωρίς να βαρεθείς
Η αερόβια έχει τα βέλτιστα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία, όμως- κακά τα ψέματα- το να τρέχει κανείς με τις ώρες σε έναν διάδρομο ή έξω, είναι για κάποιους αρκετά βαρετό.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικές που θα ανεβάσουν τους παλμούς σου και είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Μπορούν να γίνουν οπουδήποτε – σε γυμναστήριο ή σε σπίτι, με βασικό εξοπλισμό (αλτήρες, λάστιχα, μπάλες) και έχουν ένα κοινό: ενεργοποιούν ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες, αυξάνοντας κατακόρυφα την μεταβολική απαίτηση.

Ενσωματώνοντάς τες σε μια κυκλική προπόνηση, θα δεις τους παλμούς σου να ανεβαίνουν κατακόρυφα και τις θερμίδες να φεύγουν σαν κυνηγημένες.

Δες παρακάτω μερικές τέτοιες ασκήσεις, επίλεξε 4-5 που σου αρέσουν και σου ταιριάζουν και εκτέλεσέ τες με 30-45 δευτερόλεπτα διάλειμμα μεταξύ τους για έναν γύρο. Ξεκουράσου για 2-3 λεπτά, επανάλαβε για όσο αντέξεις, ανάλογα με το επίπεδό σου και ετοιμάσου να κάψεις λίπος ανελέητα.

Offset Travelling Lunge

X 10 επαν./πόδι

Η προσθήκη του βάρους μονόπλευρα κάνει τις ούτως ή άλλως ζόρικες προβολές μια εξαιρετική άσκηση που ενεργοποιεί πληθώρα μυϊκών ομάδων και ανεβάζει παλμούς.



Dumbbell reverse lunge to shoulder press

X10/πόδι

Συνδυαστική άσκηση ποδιών και ώμων που θα προκαλέσει την ικανότητά σου να ισορροπείς, ενώ ενεργοποιείς μυϊκές ομάδες όλου του σώματος.



Γίνεται και με πρόσθια προβολή και είναι εξίσου ζόρικη.



Dumbbell Side Lateral Throw

Χ 6-8/πλευρά

Οι απαγωγές ώμων περνούν σε άλλη, πιο «αερόβια» διάσταση με αυτήν την παραλλαγή που γυμνάζει όλη τη πλάγια πλευρά του σώματος.



Rotational Slams

X 10/πλευρά

Εκρηκτική κίνηση που απαιτεί άψογο μυϊκό συντονισμό και εγγυημένα θα σε κάνει να ζοριστείς από τις πρώτες κιόλας επαναλήψεις.

.

One Arm Dumbbell Snatch

X 6-8/χέρι

Ακόμα μια εκρηκτική κίνηση, που μοιάζει με το ολυμπιακό αρασέ, αλλά απομονώνει κάθε πλευρά ξεχωριστά.



Cross Punch

X 10/χέρι

«Μαχητική» κίνηση που θα κάψει ώμους και κοιλιά, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τις θερμίδες που καις εκτελώντας την.



Deadlift to Bent-Over Row

X 12-15

Συνδυασμός δύο άκρως μεταβολικών κινήσεων: τις σκυμμένης κωπηλατικής και των άρσεων θανάτου, οι οποίες επιστρατεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.



Resistance Band Squat + Row

X 12-15

Και πάλι έχουμε δύο κινήσεις για όλο το σώμα που συνδυάζονται μοναδικά για να αυξήσουν τους καρδιακούς παλμούς.



Overhead Farmer's Walk

Χ 1 λεπτό

Θα χρειαστείς χώρο για αυτό, και θα πας πέρα δώθε κρατώντας δύο αλτήρες πάνω από το κεφάλι σου. Δεν θα περάσεις και τόσο καλά, αλλά θα αξίζει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v