5 πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια για γυμναστές

Είσαι γυμναστής ή επαγγελματίας στον χώρο της υγείας; Δες πέντε σεμινάρια που σίγουρα σε ενδιαφέρουν.
5 πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια για γυμναστές

Αποκατάσταση τραυματισμών, γυμναστική στην εγκυμοσύνη, αντιμετώπιση ευαίσθητων περιοχών όπως η ωμική ζώνη και το ισχίο, εφαρμογή αθλητικών πρωτοκόλλων σε γενικό πληθυσμό.

Αυτές είναι οι θεματικές πέντε σεμιναρίων και εργαστηρίων που απευθύνονται σε γυμναστές, φυσικοθεραπευτές αλλά και επαγγελματίες υγείας και ξεκινούν σύντομα στην Αθήνα.

Complete Shoulder and Hip Blueprint Workshop

Πότε: 29 Φεβρουαρίου – 1η Μαρτίου στο Trainbox στην Πεύκη
Κόστος: 406€, περισσότερα εδώ



Οι τραυματισμοί/ενοχλήσεις στους ώμους και τη λεκάνη είναι ένα αρκετά συχνό ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας προπονητής ο οποίος δουλεύει τόσο με γενικό πληθυσμό όσο και με αθλητές. Ανατομία και κινητικότητα του ώμου και του ισχίου, τεχνικές «ξεκλειδώματος», αναπνοές, σχεδιασμός προγράμματος ενδυνάμωσης/ αποκατάστασης για αυτές τις περιοχές και τεχνικές αξιολόγησης ασκούμενων είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που θα καλυφθούν στο διήμερο σεμινάριο των Bros Do Science. Θα το παρουσιάσουν οι «γκουρού» στο κομμάτι της αποκατάστασης και ενδυνάμωσης Tony Gentilcore (CSCS, συνιδρυτής του Cressey Sports Performance) και ο Dean Sommerset (CSCS, NCSA, Medical Exercise Specialist, Certified Exercise Physiologist).

Clinical Exercise Specialist

Πότε: 21 Μαρτίου στην Base Training  
Κόστος: 350€, περισσότερα εδώ



Παντρεύοντας τον κλάδο της Φυσικοθεραπείας με την άσκηση, η Base Training προσφέρει ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε προπονητές και φυσικοθεραπευτές στο οποίο αναλύονται όλες τις απαραίτητες τεχνικές που βοηθούν στην αποκατάσταση ενός ασκούμενου από τραυματισμούς και την αποθεραπεία του από μυοσκελετικές κακώσεις. Στο σεμινάριο καλύπτονται θεματικώς όπως η φυσιολογία, η ψυχολογία αποκατάστασης, η κινησιολογία, οι αρχές μάλαξης, αλλά και κάποια στοιχεία χειρουργικής, παιδιατρικής και νευρολογίας.

Personal Training Course by EXOS

Πότε: 28 Μαρτίου (Αθήνα, HNFC Academy) και 29 Μαρτίου (Θεσσαλονίκη)
Κόστος: Early Bird μέχρι 1η Μαρτίου στα 190€, 240€ έως 15 Μαρτίου, κανονική τιμή στα 350€, περισσότερα εδώ



H HNFC Academy παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο εκπαιδευτικό μονοήμερο πρόγραμμα του Αμερικάνικου Οργανισμού EXOS (USA). Tα προγράμματα της EXOS χρησιμοποιούνται από κορυφαίους συλλὀγους του παγκόσμιου αθλητισμού (NBA, MLB, NFL, NHL, Primera Division, Premier League, Serie A κ.λ.π.) καθώς και από Ολυμπιακές και Εθνικές ομάδες (Team USA, Team Germany, Team China). Το μονοήμερο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες γυμναστές, προπονητές ή επιστήμονες της άσκησης, οι οποίοι θέλουν να εντάξουν τα πρωτόκολλα και τα ειδικά διαμορφωμένα ασκησιολόγια της EXOS στον γενικό πληθυσμό/ασκούμενούς τους. Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο Vice President of Performance της EXOS,  Coach Russell Orr, CSCS.

Fitness Nutrition Specialist By NASM

Πότε: 28 Μαρτίου – 5 Απριλίου (Σαββατοκύριακα) στην HNFC Academy 
Κόστος: 550€ για early bird μέχρι 15 Μαρτίου, 650€ κανονική τιμή, περισσότερα εδώ



Το επίσημο workshop Fitness Nutrition Specialist by NASM (USA) απευθύνεται σε όσους προπονητές θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο άκρως σημαντικό κομμάτι της επιστήμης της διατροφής, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της γενικής αλλά και αθλητικής διατροφής. Στο σεμινάριο καλύπτονται μεταξύ άλλων θεματικές ενότητες όπως τα θρεπτικά συστατικά, η σύσταση του σώματος, η διαχείριση του βάρους, η πέψη, ο μεταβολισμός, τα συμπληρώματα διατροφής και οι διατροφικές διαταραχές. Καθηγήτρια του συγκεκριμένου workshop θα είναι η Κλινική Διατροφολόγος Σοφία Ελευθερίου M.Sc.

Άσκηση για Εγκύους

Πότε: 10 Απριλίου στην Αίθουσα Σεμιναρίων Epimorfosis
Κόστος: 500€, προκαταβολή 200€ έως 11 Μαρτίου, περισσότερα εδώ



Το σεμινάριο του epimorfosis εστιάζει στις βασικές γνώσεις που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί αποτελεσματικά και κυρίως με ασφάλεια με την άσκηση κατά την εγκυμοσύνη. Τεχνικές αναπνοών βάση τριμήνου κύησης, κινητικότητα αρθρώσεων, τεχνικές μυϊκής χαλάρωσης, ενδυνάμωση ισχίων, σωστή στάση σώματος και ισορροπία, βασική κινησιολογία, ασκήσεις προετοιμασίας για τον τοκετό, αντιμετώπιση πόνου με αναπνοές και yoga stretch για αποσυμπίεση είναι μερικές από τις θεματικές που καλύπτονται στο πενθήμερο σεμινάριο. Το σεμινάριο θα παρουσιάσει η Φιλία Χιώτη, Registered Teacher του Yoga Alliance International, με εξειδίκευση σε Yoga for Ailments & Pathologies, Yoga Anatomy, Prenatal/Postnatal Yoga.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v