Τα ωραιότερα χαμάμ της Ελλάδας

Η ιεροτελεστία καθαρισμού σώματος και πνεύματος του τουρκικού χαμάμ, μέσα από έξι διαφορετικούς παραδοσιακούς και πιο μοντέρνους χώρους ανά την Ελλάδα.
Τα ωραιότερα χαμάμ της Ελλάδας
Χαμάμ Πατρών
Είναι το παλαιότερο αυθεντικό χαμάμ της Ελλάδας, καθώς χρονολογείται από το 1400. Διαθέτει μαρμάρινες αίθουσες, στις οποίες η θερμοκρασία αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται και η εσωτερική θερμοκρασία του ανθρώπινου οργανισμού, για να του χαρίσει ευεξία και αναζωογόνηση. Ισχύουν διαφορετικές ώρες προσέλευσης γυναικών και ανδρών κάθε μέρα, ενώ οι τιμές εισόδου ξεκινούν από τα 5,50€. Δείτε τις ώρες εδώ



Λουτρά Αγκίστρου Σερρών
Εξίσου ιστορικό, το βυζαντινό χαμάμ του Αγκίστρου, το βορειότερο χωριό του νομού Σερρών, χρησιμοποιούταν από τον τοπικό μπέη και το χαρέμι του επί Τουρκοκρατίας. Σήμερα, ειδικοί προσφέρουν υπηρεσίες θεραπείας μασάζ, καθώς και αναζωογόνηση στους οκτώ ομαδικούς λουτήρες του χαμάμ. Στο κέντρο του βρίσκεται ένας βυζαντινός πύργος, ενώ τα νερά τρέχουν κατευθείαν από τους κρουνούς τριγύρω. Εδώ θα χαλαρώσετε στο καυτό νερό και τους υδρατμούς από τα νερά των πηγών που έχουν θερμοκρασία 40,5 βαθμούς Κελσίου. Δίπλα στα λουτρά, λειτουργεί το ξενοδοχείο Χαμάμ, αν θέλετε να διανυκτερεύσετε στην περιοχή και να απολαύσετε περισσότερες θεραπείες αναζωογόνησης.

Λουτρά Πόζαρ, Αριδαία
Στην λουτρόπολη του νομού Πέλλας, στα «πόδια» του Καϊμακτσαλάν, βρίσκουμε εξωτερικές πισίνες, χαμάμ και τζακούζι, στα οποία τρέχουν τα νερά από τις θερμοπηγές της περιοχής και ανανεώνονται συνεχώς μέσω αγωγών. Στο παλιό υδροθεραπευτήριο υπάρχει μία πισίνα τύπου χαμάμ ανδρών και μία γυναικών (χωρά 1-3 άτομα και στοιχίζει 15€), ενώ αντίστοιχες υπηρεσίες θα βρείτε και στα ξενοδοχεία της περιοχής, όπως στο Chatuau Rond, που διαθέτει σύγχρονο κέντρο σπα με χαμάμ και εσωτερικές πισίνες-υδρομασάζ.



Polis Hammam, Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η εκμοντερνισμένη εκδοχή του τουρκικού χαμάμ συναντά την boutique αισθητική και τις πολίτικες αναφορές στους δύο χώρους του Polis Hammam, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ προσφέρονται υπηρεσίες απλού χαμάμ (υγρή εκδοχή σάουνας), κεσέ χαμάμ (με απολέπιση), πασά χαμάμ (με τελετουργία κάθαρσης), σουλτάν χαμάμ (με μάσκα αποτοξίνωσης), deniz volkan (απολέπιση με άλατα Νεκράς Θάλασσας) και VIP (με όλες τις ανέσεις και ποτά ή εδέσματα για όλη την παρέα σας). Οι τιμές ξεκινούν από τα 25€.



Λουτρά Αγίας Παρασκευής, Χαλκιδική
Με θέα το απέραντο γαλάζιο, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, οι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών της Αγίας Παρασκευής διαθέτουν νερά που αναβλύζουν από τη φύση. Το κέντρο spa είναι χτισμένο πάνω στα βράχια μπροστά στο Αιγαίο και διαθέτει χαμάμ, αλλά και όλες τις άλλες παροχές ενός υδροθεραπευτηρίου (εσωτερική και εξωτερική πισίνα, ατομικές μπανιέρες, υδρομασάζ, σάουνα, μασάζ, μέχρι και γυμναστήριο). Λειτουργεί από την άνοιξη ως τον Ιανουάριο, ενώ «τρέχει» προσφορά χρήσης πισίνας και χαμάμ ή σάουνας, με 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v