Πανέξυπνα τρικ για τα μαλλιά και τα χτενίσματά σας

Φανταστικές ιδέες και πανεύκολες λύσεις για τα καθημερινά σας χτενίσματα, που γίνονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά.
Πανέξυπνα τρικ για τα μαλλιά και τα χτενίσματά σας
Ξυπνάει το πρωί μαζί σας και η ζούγκλα, και περνάτε μισή ώρα στον καθρέφτη προσπαθώντας να μαζέψετε τα μαλλιά σας σε έναν αξιοπρεπή –αλλά βαρετό– κότσο που δε λέει να σταθεί με τίποτα; Πιθανότατα το κάνετε λάθος. Παρακάτω συγκεντρώσαμε δεκατέσσερα πανέξυπνα (και πανεύκολα) τρικ για υπέροχα μαλλιά στη στιγμή –ή έστω σε πέντε, το πολύ, λεπτά.

Ο σωστός τρόπος για να στέκονται τα τσιμπιδάκια είναι με την «κυματιστή» πλευρά προς τα κάτω (στο κεφάλι σας) και όχι ανάποδα, όπως τα στερεώνει ο περισσότερος κόσμος.


Το παρακάτω διάγραμμα εξηγεί (επιτέλους) τι κάνει η κάθε βούρτσα που έχετε στο μπάνιο σας.


Έχετε ίσια μαλλιά και θέλετε αφέλειες, αλλά χωρίς την μακροχρόνια δέσμευση που απαιτούν; Πανεύκολο, όπως θα σας αποδείξει αμέσως αυτή η φωτογραφία (υπάρχει και βίντεο με αναλυτικές οδηγίες, εδώ).


Δώστε άλλη διάσταση στην αλογοουρά σας, με μια κρυφή αλογοουρά από κάτω. Ναι, είναι απίστευτο, αλλά πιάνει –δοκιμάστε το.


Ή κρύψτε δύο τσιμπιδάκια κάτω από το λαστιχάκι, για να στέκεται στο ύψος της.


- Εναλλακτικά, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο (ή και καλύτερο) αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απλώς δύο λαστιχάκια, όπως εξηγεί αυτό εδώ το βίντεο.
- Βάλτε τις τρίχες που πετάνε από το φριζάρισμα στη θέση τους, ψεκάζοντας μια οδοντόβουρτσα με λακ και περνώντας την πάνω από τα μαλλιά σας.
- Ή αποφύγετε το φριζάρισμα αφήνοντας τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά –χωρίς πιστολάκι, χωρίς πετσέτα, χωρίς τίποτα απολύτως.
- Αν κάνει κρύο ή δεν αντέχετε με τίποτα την αίσθηση των βρεγμένων μαλλιών στο κεφάλι σας, τυλίξτε τα με μια παλιά βαμβακερή μπλούζα, αντί για πετσέτα.

Τυλίξτε τα μαλλιά σας από το πλάι και πίσω σε μια χρωματιστή κορδέλα για ένα σούπερ vintage στυλ.


Αναρωτιέστε πώς στέκονται τόσο ωραία οι αλογοουρές στο πλάι αν δεν έχεις ίσια μαλλιά; Αυτή η φωτογραφία εξηγεί το μυστικό.


Υπέροχο χτένισμα των 5 λεπτών: Φέρτε μια τούφα από αριστερά στα δεξιά, στερεώστε την με ένα τσιμπιδάκι. Μετά κάντε το ανάποδο, με μια τούφα από τα δεξιά την οποία θα φέρετε στα αριστερά και θα στερεώσετε κάτω από την πρώτη. Ένα ακόμα τσιμπιδάκι και τελειώσατε.


Και εδώ έχουμε τον τέλειο κότσο για κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά.


Τα προϊόντα styling (αφροί, τζελ, ισιωτικές κρέμες κλπ) «πιάνουν» μόνο σε βρεγμένα μαλλιά. Αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v