ΕΥΕΞΙΑΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Η L’Oreal θα… εκτυπώνει δέρμα για τις δοκιμές της

Η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L'Oréal θα συνεργαστεί με αμερικανική εταιρεία για την τρισδιάστατη εκτύπωση ζωντανού δέρματος.

Η L’Oreal θα… εκτυπώνει δέρμα για τις δοκιμές της

Η L’ Oreal έχει ανάγκη από ανθρώπινο δέρμα. Πολύ ανθρώπινο δέρμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία την εταιρεία Organovo, η οποία δραστηριοποιείται σε τεχνολογίες εκτύπωσης ιστών του ήπατος και των νεφρών.

Σκοπός της εταιρείας, είναι να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή αναπνέοντος δέρματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την δοκιμή προϊόντων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την τοξικότητά τους. «Είμαστε η πρώτη εταιρεία καλλυντικών, η οποία συνεργάζεται με την Organovo», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της L’ Oreal Guive Balooch.

Μέχρι στιγμής πάντως, η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία της Episkin για την παραγωγή καλλιεργημένου δέρματος. Δείγματα από ασθενείς που υποβάλλονται σε πλαστικές επεμβάσεις καλλιεργούνται κάτω από ειδικές συνθήκες στο εργαστήριο και δίνουν φύλλα κυττάρων δέρματος πάχους ενός χιλιοστού. Η συνολική έκταση των δερμάτων αυτών φτάνει το μήκος τριών Ολυμπιακών πισινών, ενώ απασχολούνται περίπου εξήντα επιστήμονες, οι οποίοι καλλιεργούν περισσότερα από 100.000 δείγματα δέρματος σε ετήσια βάση.

Η γαλλική φίρμα δε χρησιμοποιεί όλο το δέρμα που παράγει, αλλά πουλά ένα μεγάλο μέρος του σε φαρμακευτικές βιομηχανίες, με κόστος 62€ ανά δείγμα. Η συνεργασία της με την Organovo, σκοπεύει στην επιτάχυνση και στην αυτοματοποίηση της παραγωγής δέρματος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY