Μάσκες σώματος: Ένα spa στο σπίτι σας

Ενυδάτωση, λάμψη, αναζωογόνηση μετά από ώρες ηλιοθεραπείας. Πέντε σπιτικές μάσκες για το σώμα, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Μάσκες σώματος: Ένα spa στο σπίτι σας
Μπορούν να κάνουν θαύματα ενάντια στην κυτταρίτιδα, να αναζωογονήσουν το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα, ή απλώς να αντικαταστήσουν τις κρέμες του εμπορίου, αφήνοντας το δέρμα σας λείο και απαλό. Και το καλύτερο; Μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα και κυρίως οικονομικά, με υλικά που θα βρείτε… στην κουζίνα σας. Ιδού πέντε συνταγές για σπιτικές μάσκες σώματος που κάνουν θαύματα.

Σπιτική μάσκα με μαύρη ζάχαρη για απολέπιση

1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού από το αφρόλουτρό σας

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και εφαρμόστε σε όλο το σώμα. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα, για απαλό και λαμπερό δέρμα.

Μάσκα σώματος με καφέ για την κυτταρίτιδα

1/2 κούπα καφέ
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο

Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή που παρουσιάζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας εφαρμόστε το μείγμα πάνω στο δέρμα σας και τρίψτε με απαλές κινήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με δυόσμο για το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα

Ένα αγγούρι λιωμένο στο μπλέντερ
½ ποτήρι νερό
Μερικά φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά, και απλώνετε στο ταλαιπωρημένο δέρμα.

Μάσκα με γιαούρτι και καρότο για μετά την ηλιοθεραπεία

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 καρότο λιωμένο στο μπλέντερ

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε στο δέρμα. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με σοκολάτα για ενυδάτωση

100 γρ. κουβερούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο (προαιρετικά)

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και ζεστάνετε λίγο την κρέμα γάλακτος. Αναμείξτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ, και προσθέστε αν θέλετε το αμυγδαλέλαιο. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και απλώστε στο σώμα. Αφήστε το για 30 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v