Τελευταίες πινελιές ομορφιάς πριν την παραλία

Οι θεραπείες που θα προλάβουν το τοπικό πάχος πριν την παραλία, τα προϊόντα που θα φροντίσουν την επιδερμίδα μας πριν βγούμε στον ήλιο και τα στέκια των ειδικών για άμεσα, εγγυημένα αποτελέσματα.
Τελευταίες πινελιές ομορφιάς πριν την παραλία
της Έλενας Μπούλια

Λίγες μόνο ημέρες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές φροντίζουμε την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα άκρα μας για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι πιο όμορφες από ποτέ.

Σώμα
Ένας μόνο μήνας απομένει για τις περισσότερες από εμάς πριν την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών μας διακοπών και, κακά τα ψέματα, οι «βαρβάτες» δίαιτες και οι επίπονες ασκήσεις στο γυμναστήριο θα πρέπει ήδη να έχουν κάνει εμφανή τα αποτελέσματά τους. Λίγα είναι πλέον αυτά που προλαβαίνουμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα «προβληματικά» σημεία στο σώμα μας, όπως η κυτταρίτιδα και η τοπική χαλάρωση, και αυτά έχουν να κάνουν με στοχευμένα, εντατικά προγράμματα ινστιτούτων καθώς και με την συστηματική χρήση προϊόντων αδυνατίσματος.

Επιπλέον, διανύοντας την περίοδο των αποτριχώσεων, πρέπει να είμαστε προσεκτικές ως προς τις μεθόδους που θα εφαρμόσουμε στα διάφορα σημεία του σώματός μας, ενώ σίγουρα αυτή την εποχή θα πρέπει να αποφύγουμε το λέιζερ και να στραφούμε σε πιο βραχυπρόθεσμες λύσεις, όπως η αποτρίχωση με κερί ή η χαλάουα.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την αποτρίχωση σε παλαιότερο άρθρο του In2life

Μετά από όλα αυτά, μία βαθιά ενυδάτωση σώματος πριν βγούμε στον ήλιο, προκειμένου να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την ξηρότητα και την αφυδάτωση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, κρίνεται άκρως απαραίτητη. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να απευθυνθούμε στα παρακάτω ινστιτούτα για να απολαύσουμε τις εξής θεραπείες:

*Nilaya Mystic Spa: Αδυνάτισμα με εσπεριδοειδή ή body sculpture με αιθέρια έλαια για τόνωση και σύσφιξη. Επιλέξτε ανάμεσα στις δύο αρωματικές θεραπείες του Nilaya αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Η πρώτη, χάρη στις υπεραιμικές ιδιότητες των εσπεριδοειδών σκοπό έχει να αυξηθεί και να τονωθεί η μικροκυκλοφορία του δέρματος. Η θεραπεία περιλαμβάνει scrub σώματος, έντονο μασάζ και μάσκα (κόστος: 110 ευρώ – διάρκεια 90 λεπτά). Η δεύτερη σκοπό έχει να αποκαταστήσει και να τονώσει την ελαστικότητα και την επιφάνεια του δέρματος με ένα βαθύ peeling που ακολουθείται από μασάζ και μία πλούσια ενυδατική μάσκα (κόστος: 120 ευρώ – διάρκεια: περίπου 90 λεπτά).

*Swan Beauty Lounge: Στον υπέροχο χώρο του Swan, πέρα από τις εξειδικευμένες θεραπείες σώματος, προσφέρονται και υπηρεσίες διατροφικών συμβουλών από έμπειρο διαιτολόγο. Έτσι, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Οι θεραπείες που συστήνονται γι’αυτόν τον σκοπό είναι η Oxy Body Treatment, η οποία σκοπό έχει την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με απολέπιση με οξέα, μασάζ και μάσκα σώματος (110 ευρώ για 60 λεπτά), καθώς και το Liposculpture Massage, η κλασική μέθοδος χειρομάλαξης για απομάκρυνσης της κυτταρίτιδας και μείωση του τοπικού πάχους (80 ευρώ για 45 λεπτά).

*MF Day Spa: Θεραπείες λιποδιάλυσης, λιπογλυπτική, σύσφιξη και αδυνάτισμα είναι κάποιες μόνο από τις παροχές του MF Day Spa, το οποίο έχει να προτείνει αμέτρητες λύσεις προκειμένου να βελτιωθεί η όψη του δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η λιπογλυπτική, για παράδειγμα, με την χρήση ειδικού peeling, μασάζ και χρήση μηχανημάτων λιποδιάλυσης υπόσχεται μείωση πόντων και κυτταρίτιδας για άνδρες και γυναίκες (65 ευρώ για 1 ώρα και 15 λεπτά). Για σύσφιξη σε προσαγωγούς, γλουτούς και κοιλιά μπορείτε να επιλέξετε την Συσφικτική Αγωγή 3D, η οποία κάνει χρήση ειδικών πλαστικοποιημένων φυκιών και μιας πρωτοποριακής τεχνικής μασάζ (κόστος θεραπείας: 50 ευρώ).

Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε μόνες μας στο σπίτι θεραπείες αδυνατίσματος, τα παρακάτω προϊόντα θα δώσουν την λύση για κάθε περίσταση:
*Vichy CelluDestock: Αγωγή αδυνατίσματος κατά του επίμονου τοπικού πάχους, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ούτε με δίαιτα ούτε με γυμναστική. Χρησιμοποιώντας το καθημερινά και σε συνδυασμό με δίαιτα μπορείτε να επιτύχετε απώλεια όγκου στην προβληματική περιοχή έως και 20%. Θα το βρείτε στα φαρμακεία (26 ευρώ).
*Cellasene Triactiv της Sant’Angelica: Τριφασικό σύστημα κατά της κυτταρίτιδας. Αρχικά κάνετε απολέπιση με το ειδικό gel με πράσινο τσάι, συνεχίζετε με την ειδική λιπολιτική κρέμα Cellasene και ολοκληρώνετε με την ειδική συσκευή μασάζ που τονώνει την λεμφική κυκλοφορία. Υπόσχεται δραστική μείωση της όψης «φλούδας πορτοκαλιού» της επιδερμίδας. Θα το βρείτε στα φαρμακεία (27,30 ευρώ).

Πρόσωπο
Το σημείο που εκτίθεται περισσότερο από κάθε άλλο στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. «Το καλοκαίρι αποφεύγουμε τα peeling, λόγω της έκθεσης στον ήλιο, και δίνουμε έμφαση στην βαθιά ενυδάτωση», μας συμβουλεύουν από το ινστιτούτο αισθητικής Tormalina’s Beauty (Ναϊάδων 49, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9814390). Εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε για την πολλά υποσχόμενη θεραπεία προσώπου-ματιών Hydradermie με την χρήση επαγγελματικών προϊόντων Guinot, η οποία εγγυάται βαθιά ενυδάτωση και λάμψη του δέρματος (100 ευρώ για μία θεραπεία ή 300 ευρώ για τέσσερις).

Για εξειδικευμένες θεραπείες περιποίησης προσώπου μπορείτε να επισκεφθείτε και το La Prairie Day Spa (Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, Εμπορικό Κέντρο Μελά, τηλ. 210 6230101), για την θεραπεία Cellular Hydrating Facial, η οποία αναζωογονεί την επιδερμίδα δίνοντάς της την απαραίτητη υγρασία. Με την χρήση της ενυδατικής μάσκας και ειδικών τεχνικών μασάζ θα απολαύσετε το τέλειο αποτέλεσμα (160 ευρώ για 1 ώρα και 30 λεπτά).

Στο σπίτι μπορείτε να εφαρμόσετε τα εξής προϊόντα ενυδάτωσης:
* Aqua Vita από την Apivita: Κρέμα βαθιάς, 24ωρης ενυδάτωσης για μεικτές / λιπαρές επιδερμίδες που ρυθμίζει την λιπαρότητα και προστατεύει από τη ρύπανση, προσφέροντας αναζωογόνηση και ευεξία. Θα την βρείτε στα φαρμακεία (25,10 ευρώ).
*La Roche – Posay Hydraphase UV Riche: Βαθιά και εντατική ενυδάτωση που διαρκεί πολλές ώρες, καθώς και προστασία από τις UV ακτινοβολίας χάρη στον SPF 15. Θα την βρείτε στα φαρμακεία (21,43 ευρώ).
*Hydraphase UV Riche από την Lierac: Ισχυρή κρέμα αντιγήρανσης και ενυδάτωσης που λειαίνει την κυτταρική στοιβάδα και κάνει τις γραμμές του προσώπου λιγότερο εμφανείς. Θα την βρείτε στα φαρμακεία (35 ευρώ).

Μαλλιά
Διανύουμε την καταλληλότερη εποχή για περιποίηση μαλλιών, μόνο που… ένα κούρεμα δεν φέρνει το καλοκαίρι. Ενημερωθείτε για τις ενυδατικής θεραπείες θρέψης και τόνωσης του χρώματος που προσφέρει το κομμωτήριό σας ή επισκεφθείτε ένα από τα παρακάτω κομμωτήρια για επαγγελματικά αποτελέσματα.

*Doukas Hair Specialists: Προετοιμάστε τα μαλλιά σας για τις διακοπές με μία μάσκα Honey and Oat (μέλι και βρώμη), η οποία θα ενυδατώσει, θα λειάνει και θα αποτρέψει το φριζάρισμα των μαλλιών ακόμα και μετά από αρκετά λουσίματα (κόστος 16 ευρώ για εφαρμογή στο κατάστημα). Επιπλέον, ο κ. Γιώργος Δούκας συμβουλεύει «να ξεβγάζουμε καλά τα μαλλιά μετά το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας, χωρίς απαραίτητα να τα λούζουμε, και να βάζουμε πάντα αντηλιακό από την κορυφή μέχρι την άκρη της τρίχας για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από την φθορά που επιφέρει ο ήλιος και η θάλασσα».

*Κομμωτήρια Τέλης Κίκερης: Μία καινούργια θεραπεία με μάσκα της Kerastase από χαβιάρι για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη προτείνουν τα κομμωτήρια Τέλης Κίκερης, η οποία θα σας κοστίσει 30 ευρώ.

Στο σπίτι μπορείτε μόνες σας να φροντίσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας τα εξής προϊόντα:
*Kerastase Reflection Fluide Chroma Riche: Φροντίζει τα κατεστραμμένα, κουρασμένα και βαμμένα μαλλιά, ενώ δίνει απαλή λάμψη και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Τοποθετείται στα μαλλιά μετά το λούσιμο και πριν την έκθεση στον ήλιο. Θα το βρείτε στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια (21 ευρώ).
*L’Oreal Absolut Repair Thermo: Μοναδική κρέμα επανόρθωσης για πολύ ευαίσθητα μαλλιά, με συστατικά που συνεχίζουν να δρουν ακόμα και μετά από πέντε λουσίματα. Την χρησιμοποιείτε στο λούσιμο για άμεση θρέψη και επανόρθωση της τρίχας. Θα την βρείτε σε όλα τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια (13,20 ευρώ).
*Revlon 2Phase Perfect Summer: Ιδανικό προϊόν για προστασία από τον ήλιο χάρη στα φυσικά εκχυλίσματα από σταφύλι και πράσινο τσάι. Ψεκάζετε τα μαλλιά πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά από την έκθεση στον ήλιο για να διατηρήσετε ενυδατωμένα. Θα το βρείτε στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια (11 ευρώ).

Άκρα
Για την περιποίηση των άκρων σας δε μπορείτε παρά να εμπιστευτείτε τους ειδικούς και να επιλέξετε ένα από τα εντυπωσιακότερα χρώματα της σεζόν:

*Νύχι-νύχι: Με καταστήματα σε όλη την Αθήνα αλλά και στην επαρχία είναι αδύνατο να δυσκολευτείτε να δοκιμάσετε τις περιποιήσεις άκρων στο Νύχι-Νύχι. Το κόστος του απλού μανικιούρ είναι 14 ευρώ, με γαλλικό 16 ευρώ και του απλού pedicure 20. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις υπηρεσίες περιποίησης άκρων επισκεφθείτε το site της επιχείρησης.
 
*Fairynails: Μία ακόμα μεγάλη αλυσίδα που ειδικεύεται στην περιποίηση άκρων με πολύ καλές τιμές, η οποία… βολεύει, καθώς δεν χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού για να απολαύσεις τις υπηρεσίες της –χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε ώρες αιχμής θα περιμένεις περισσότερο από 10 με 15 λεπτά. Το κόστος του απλού μανικιούρ-πεντικιούρ ανέρχεται στα 26 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v