Ανδρικά hairstyles: Τα πιο hot στιλ της σεζόν

Κοντά ή μακριά; Extreme ή «καθώς πρέπει»; Επώνυμοι κομμωτές αλλά και τα καλύτερα hairstyling blogs μας αποκαλύπτουν τι θα… φορεθεί στο κεφάλι μας και ποιες είναι οι τάσεις της φετινής σεζόν.
Ανδρικά hairstyles: Τα πιο hot στιλ της σεζόν
του Γιώργου Κόκουβα

Το 2010 εδραίωσε στην πρώτη γραμμή της μόδας την χωρίστρα, το στιλιζάρισμα και τα υπερβολικά προσεγμένα χτενίσματα που απαιτούν αρκετή ώρα προετοιμασίας. Για καλή τύχη των ανδρών, που δεν τα πάνε τόσο καλά όσο οι γυναίκες στους μαραθώνιους hairstyling μπροστά στον καθρέφτη τους, η φετινή σεζόν φέρνει πιο απλά και ελαφρώς ατημέλητα κουρέματα στο προσκήνιο.

Ποιες συγκεκριμένες τάσεις προτείνουν οι ειδικοί για να προσαρμόσετε στο… κεφάλι σας; Τι προβλέπουν τα fashion blogs για τα ανδρικά hairstyles του 2011 και ποιες διασημότητες δίνουν το σύνθημα για ανανέωση των trends; Οι ειδικοί μας βοηθούν να βάλουμε τα καλύτερα… επί κεφαλής.

Το μήκος… μετράει
Σε ελαφρώς μακρύτερα δεδομένα κινείται αυτή την σεζόν το… τριχωτό κατεστημένο, με πιο φυσικό look και περισσότερη ελευθερία στο styling, χωρίς να πέφτει σε extreme παγίδες. Οι ειδικοί του AskMen.com θεωρούν πως τα ξυρισμένα ή τα κοντοκουρεμένα μαλλιά δεν έχουν θέση στα ανδρικά κεφάλια μέσα στο 2011. Αντίθετα, το στιλ που λανσάρει ο Τομ Κρουζ για παράδειγμα στην φωτογραφία είναι μια ασφαλής επιλογή. Στο πλάι και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τα μαλλιά είναι αραιωμένα και στο πάνω μέρος πιο μακριά, ώστε να πέφτουν οι τούφες ή να δίνουν ύψος στα κατάλληλα σημεία. Το συγκεκριμένο στιλ είναι εύκολο να το πετύχετε, με λίγο gel κάθε μέρα, και να το διατηρήσετε στο κατάλληλο μήκος με συχνό trimming.

Για ακόμη πιο μακριά μαλλιά, πάρτε παράδειγμα από το look του Christian Bale. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα τέτοιο χτένισμα είναι τα υγιή δυνατά μαλλιά, καθώς τα λιπαρά θα δείχνουν άσχημα και απεριποίητα.

«Οι κοντές γραμμές στα πλαϊνά και οι πολύ μακριές φράντζες γυρισμένες προς τα πάνω είναι στην μόδα αυτή την χρονιά», μας λέει ο Γιώργος Δούκας, hairstylist και ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Doukas Hair Specialists στο Κολωνάκι. Ο ειδικός μας υποδεικνύει πως οι φράντζες αυτή την περίοδο μπορούν ακόμη και να ξεπεράσουν σε ένταση αυτές της δεκαετίας του ’70. «Όχι έντονα χρώματα. Προτιμήστε το φυσικό χρώμα και το περιποιημένο look στα μαλλιά σας και όχι κάτι που να μην δείχνει τόσο φυσικά λαμπερό», συμπληρώνει ο κ. Δούκας.

Για τους λάτρεις των κοντών μαλλιών, ισχύει όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως. Η επιμελώς ατημέλητη εικόνα του πάνω μέρους του κεφαλιού συνεχίζει να επικρατεί. Ένα από τα δημοφιλέστερα hairstyles, ειδικά για όσους διαθέτουν «τετράγωνο» πρόσωπο, είναι αυτό που μπορείτε να δείτε στο κεφάλι του David Beckham στην διπλανή φωτογραφία. Όπως μας είπε ο κ. Δούκας, κοντοκουρεμένα πλαϊνά και μεγαλύτερο μήκος στο πάνω μέρος είναι ο κανόνας, ενώ οι μπροστινές τούφες σηκώνονται και δίνουν τις τελικές πινελιές. «Ένα καλό είδος προϊόντος για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα είναι τα matt pastes (προϊόν πάστας με ματ εφέ)», συμβουλεύει ο hairstylist.

Για ένα ελαφρώς διαφορετικό στιλ, πάρτε παράδειγμα από τον Ryan Gosling ή τον James Franco, που έχει υιοθετήσει μία πιο trendy εκδοχή του κουρέματος, διατηρώντας ασύμμετρες τούφες στην φράντζα. Μπορείτε να επιτύχετε το συγκεκριμένο look, αφήνοντας τα μαλλιά σας να μακρύνουν για περίπου δύο μήνες και εξηγώντας στον κομμωτή σας το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε. Στην συνέχεια, αρκεί να εφαρμόσετε λίγο gel ή κερί, περνώντας τα δάχτυλά σας από μπροστά προς τα πάνω και να αφήσετε τις διάφορες τούφες να πέσουν με διαφορετικές κατευθύνσεις. Τελειώστε με λίγο hairspray για πιο σταθερό κράτημα.

Μία ελαφρώς διαφορετική εκδοχή μας προτείνει ο Ιωάννης Μαρμαράς, καλλιτεχνικός διευθυντής της Mod’s Hair στην Ελλάδα. «Παρ’ ότι υπάρχει η εντύπωση ότι είναι οι γυναίκες που ασχολούνται κατ’ εξοχήν με τη μόδα και καταναλώνουν ώρες μπροστά στον καθρέφτη, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνισή τους και κυρίως στα μαλλιά τους. Για φέτος, λοιπόν, προτείνουμε ανδρικά κουρέματα με μακριές αφέλειες και κοντό μήκος στο πίσω μέρος του κεφαλιού», μας λέει ο κ. Μαρμαράς, ο οποίος έχει να προτείνει και τις τάσεις τις σεζόν με πιο extreme χαρακτήρα: «Οι νεώτεροι και πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν χρώματα όπως είναι το μπλε, το φούξια ή το κίτρινο στο μπροστινό τμήμα, όπως είναι η φράντζα», μας λέει.

Συχνά, ο κόσμος της μόδας και της τέχνης δείχνει τον δρόμο προς τα fashion trends της σεζόν. Έτσι, ο κ. Μαρμαράς μας ενημερώνει για τις τάσεις στους κόλπους της μόδας και των catwalks. «Αυτήν την εποχή επίσης «φοριέται» πολύ συνήθως από ‘art’ άτομα όπως είναι τα μοντέλα, οι στυλίστες ή οι σχεδιαστές, ένα ανέμελο bob-καρέ που θυμίζει το γνωστό «καπελάκι». Εδώ μπορούν να γίνουν λεπτές ανταύγειες, σ’ έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα, σαν να έχουν ανοίξει τα μαλλιά φυσικά από τον ήλιο. ‘Έτσι αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και η γραμμή του κουρέματος», καταλήγει ο κ. Μαρμαράς.

Οι «μπούκλες» του 2011
Για όσους διαθέτουν πιο κατσαρά ή σπαστά μαλλιά, η κυριότερη τάση δεν είναι άλλη από το στιλ του Jesse Eisenberg. Με άλλα λόγια, ο Mark Zuckerberg δεν επηρέασε μόνο την διαδικτυακή μας καθημερινότητα, αλλά και το καθημερινό χτένισμα. Χτενίστε όλα τα μαλλιά σας προς τα εμπρός και αφήστε τις μπροστινές τούφες να πέσουν στο μέτωπό σας. Καλό είναι να ενισχύσετε το look με λίγο gel ώστε να μην φριζάρουν γρήγορα τα μαλλιά. Φροντίστε να επισκέπτεστε συχνά τον κομμωτή σας, πριν τα μαλλιά σας φθάσουν στο ύψος των ματιών σας.

*Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Δούκα και τον κ. Ιωάννη Μαρμαρά για την πολύτιμη συμβολή τους στο δημοσίευμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v