"Κανόνες" ομορφιάς: Καταρρίπτοντας τους μύθους

Δεν αφαιρείτε ποτέ τρίχες πάνω από τα φρύδια, εφαρμόζετε πάντα περίγραμμα στα χείλη, ψεκάζετε άρωμα πίσω από τα αυτιά και αποφεύγετε επιμελώς την ξεπερασμένη μπλε σκιά. Σωστά; Λάθος. Οι ειδικοί εξηγούν γιατί οκτώ ευρέως διαδεδομένοι κανόνες ομορφιάς είναι απλά μύθοι.
Κανόνες ομορφιάς: Καταρρίπτοντας τους μύθους
Κάποιοι κανόνες των… γιαγιάδων μας, με πρώτο και καλύτερο το θρυλικό «ο άνδρας δεν πρέπει να σε βλέπει να τρως», έχουν, ευτυχώς για όλους μας, καταρριφθεί. Επειδή, όμως, πολλοί άλλοι –και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν να κάνουν με την ομορφιά και την περιποίηση– καλά κρατούν μέχρι σήμερα, βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, συγκεντρώνοντας τις συμβουλές των ειδικών που καταρρίπτουν οκτώ ευρύτατα διαδεδομένους μύθους.

Ο κανόνας: Τα oil free προϊόντα είναι η μόνη επιλογή για το λιπαρό δέρμα
Η πραγματικότητα: Σύμφωνα με την πρόεδρο της εταιρείας Dr. Hauschka Skin Care, Susan West Kurz, αφαιρώντας της λιπαρότητας από τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας ουσιαστικά δίνουμε «εντολή» στο δέρμα να παράγει ακόμα περισσότερη. Σε αντίθεση με το ορυκτέλαιο, που συσσωρεύεται στην επιφάνεια και φράζει τους πόρους, τα φυτικά έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ατελειών, καθώς απορροφούνται γρήγορα από το δέρμα, κάνοντάς το απαλότερο και εξισορροπώντας την αντιαισθητική γυαλάδα.

Ο κανόνας: Η αφαίρεση τριχών από το επάνω μέρος των φρυδιών μπορεί να καταστρέψει το σχήμα τους
Η πραγματικότητα: Οι τριχούλες που περισσεύουν πάνω από τα φρύδια δημιουργούν την ενοχλητική σκιά που όντως καταστρέφει το σχήμα τους
, κάνοντάς τα να δείχνουν ατημέλητα –και όχι επιμελώς. Ο ασφαλέστερος τρόπος να αφαιρέσετε ακόμα και τις «απαγορευμένες» τρίχες στο επάνω μέρος, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα των φρυδιών σας είναι, αφού τα χτενίσετε, να σχεδιάσετε το περίγραμμά τους με ένα λευκό μολύβι ματιών και στη συνέχεια να αφαιρέσετε με το τσιμπιδάκι τις τρίχες έξω από αυτό.

Ο κανόνας: Το καλύτερο σημείο για να ψεκάζετε το άρωμα είναι πίσω από τα αυτιά
Η πραγματικότητα:
Σύμφωνα με τη Jo Malone, ιδρύτρια της Jo Malone London, το άρωμά σας θα είναι πολύ πιο σαγηνευτικό –και λιγότερο έντονο– αν το ψεκάσετε στο θώρακα, από τη βάση του λαιμού μέχρι το στήθος. Η φυσική θερμοκρασία του σώματος σε αυτό το σημείο ζεσταίνει το άρωμα, κάνοντάς το να διαρκεί περισσότερο. Δοκιμάστε, επίσης, να ψεκάσετε μερικές σταγόνες στα μαλλιά σας: τα φυσικά έλαια της τρίχας θα παρατείνουν τη διάρκειά του. Μην το επιχειρήσετε, όμως, αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα ή με ανταύγειες, καθότι το αλκοόλ του αρώματος μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα.

Ο κανόνας: Το κραγιόν πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από περίγραμμα με μολύβι χειλιών
Η πραγματικότητα: Οι περισσότερες αποχρώσεις, και ιδιαίτερα αυτές με κρεμώδη υφή, δείχνουν πολύ πιο φυσικές χωρίς περίγραμμα, το οποίο είναι απαραίτητο μόνο για τις πολύ σκούρες ή τις πολύ φωτεινές αποχρώσεις, που περιέχουν συνήθως περισσότερη χρωστική, η οποία χρειάζεται το «φράγμα» του μολυβιού για να μην απλώνει το χρώμα προς τα έξω. Σε κάθε περίπτωση, οι make up artists συμβουλεύουν να απλώνετε το κραγιόν με πινελάκι, για να στρώνει καλύτερα και να διαρκεί περισσότερο.

Ο κανόνας: Τα λιπαρά μαλλιά δε χρειάζονται conditioner
Η πραγματικότητα:
Τις περισσότερες φορές τα μαλλιά είναι λιπαρά στις ρίζες και ξηρά στις άκρες. Αν έχετε το συγκεκριμένο τύπο μαλλιών, απλά αποφύγετε τα μαλακτικά με πολύ πλούσια σύνθεση, που βαραίνουν την τρίχα, ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιήστε ένα μη λιπαρό conditioner όπως το Neutrogena Clean.

Ο κανόνας: Τα μήλα είναι το μόνο σημείο στο οποίο βάζουμε ρουζ
Η πραγματικότητα: Αν το πρόσωπό σας είναι εντελώς οβάλ, ο κανόνας ισχύει. Για όλα τα υπόλοιπα σχήματα προσώπου, τα πράγματα είναι διαφορετικά:
στο τετραγωνισμένο πρόσωπο το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται μόνο κάτω από τα ζυγωματικά, στο στρογγυλό πρόσωπο στα ζυγωματικά με ανοδική φορά προς τους κροτάφους, ενώ σε αυτό με σχήμα καρδιάς ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού και με καθοδική φορά προς τους κροτάφους.

Ο κανόνας: Δοκιμάζουμε το χρώμα του make up στο σαγόνι
Η πραγματικότητα:
Καθότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δυσχρωμίες, πανάδες ή ελαφρύ κοκκίνισμα στο πρόσωπο, το χρώμα του make up που ταιριάζει απόλυτα με αυτό του προσώπου μας είναι ελαφρώς πιο ροζ απ’ όσο θα έπρεπε. Για να δείχνει η απόχρωση του make up ομοιόμορφη αλλά και φυσική η καλύτερη λύση είναι να το δοκιμάζετε στο λαιμό.

Ο κανόνας: Η μπλε σκιά είναι ξεπερασμένη
Η πραγματικότητα:
Τα άπειρα στρώματα φωσφορίζουσας τιρκουάζ σκιάς θα σας κάνουν πράγματι να μοιάζετε σα να βγήκατε κατευθείαν από τα 80s. Όμως, οι απαλές ασημίζουσες ή smoky μπλε αποχρώσεις αποπνέουν μοντέρνο και δροσερό look. Το τρικ, σύμφωνα με την Bobbi Brown, είναι να κρατήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ σε φυσικές αποχρώσεις –τα φούξια lip gloss σε αυτήν την περίπτωση απαγορεύονται δια ροπάλου. Δοκιμάστε, επίσης, να συνδυάσετε μια απαλή γαλάζια σκιά με σκούρο μπλε μολύβι ματιών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v