Laser Fraxel: Νεανικό δέρμα χωρίς... παρενέργειες

Το Laser νέας τεχνολογίας Fraxel προσφέρει ένα μοναδικό τρόπο θεραπείας του κουρασμένου, ταλαιπωρημένου ή γηρασμένου δέρματος, με αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία και χωρίς να χρειαστεί να απέχετε από τις επαγγελματικές ή κοινωνικές σας δραστηριότητες ούτε μία ημέρα.
Laser Fraxel: Νεανικό δέρμα χωρίς... παρενέργειες
του Ευάγγελου Χρ. Μπελλώνια (*)

Η ακμή, η έκθεση στον ήλιο και στη μόλυνση, η εγκυμοσύνη, το στρες, η κούραση, το κάπνισμα αλλά και ο μηχανισμός γήρανσης κάνουν το πρόσωπο να χάνει την νεανική του λάμψη, την υφή και τον τόνο. Ουλές, μεγάλοι πόροι, λεκέδες, θαμπάδες, λεπτές ρυτίδες αλλά και τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης κάνουν την εμφάνιση τους στο πρόσωπο, στον λαιμό και στα χέρια.

Το δέρμα κουράζεται και ο μηχανισμός ανάπλασης του εξασθενεί. Ο ρυθμός της σύνθεσης του κολλαγόνου δεν ακολουθεί τον επιταχυνόμενο ρυθμό της αποδόμησης του. Το διαθέσιμο κολλαγόνο μειώνεται και έτσι το δέρμα χάνει την πολύτιμη αυτή πρωτείνη που αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο του. Οι τοπικές ενέσεις ζωικού ή τεχνητού κολλαγόνου γεμίζουν τις ρυτίδες μια προς μια, χωρίς όμως να μπορούν να επηρεάσουν το γενικό ισοζύγιο κολλαγόνου.

Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει όχι μόνο τα σημάδια της γήρανσης αλλά και την βασική αιτία της γήρανσης του δέρματος. Οι μη επεμβατικές μέθοδοι όπως τo βαθύ χημικό peeling, η δερμαπόξεση με μηχανικό τρόπο ή με laser σε συνδυασμό με χειρουργικές μεθόδους όπως το lifting, έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Προϋποθέτουν, όμως, την «απόσυρση» των ασθενών από τις δραστηριότητες τους για διάστημα που ποικίλλει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την μέθοδο που θα επιλεγεί.

Το Fraxel είναι ένα laser νέας τεχνολογίας το οποίο εγκρίθηκε το 2007 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος. Η θεραπεία με Fraxel είναι εγκεκριμμένη για ασθενείς με ενδείξεις όπως ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, ουλές και ραγάδες, μέλασμα, φακίδες και κηλίδες. Οι ασθενείς όμως επιβεβαιώνουν και επιπλέον οφέλη όπως δέρμα απαλό, λείο και σφριγγηλό.

Κάθε βολή του Fraxel στοχεύει εκατοντάδες κάθετες κυλινδρικές περιοχές που διαπερνούν τις στοιβάδες του δέρματος ενεργοποιώντας έτσι τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου. Κάθε μια από τις περιοχές αυτές δεν υπερβαίνει σε διάμετρο τον πόρο μιας τρίχας και περιβάλεται από υγιή ιστό. Κάθε θεραπεία στοχεύει το 20-25% της συνολικής επιφάνειας του δέρματος. Το αποτελέσμα της τμηματικής αυτής θεραπείας είναι γρήγορη επούλωση χωρίς ενοχλητικούς ερεθισμούς που εμποδίζουν την συνέχιση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας.

Το Fraxel χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στον λαιμό, τα χέρια και το στήθος όπου τα laser προηγούμενης γενιάς δεν είχαν εφαρμογή λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών στις δομές του δέρματος.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη θεραπεία. Το δέρμα «ξυπνάει» και αρχίζει να παράγει κολλαγόνο. Τα αποτελέσματα κάθε επόμενης θεραπείας εμφανίζονται όλο και πιο άμεσα. Χρειάζονται 4-5 θεραπείες κάθε μία ή δύο εβδομάδες ώστε να ενεργοποιηθεί το 100% του δέρματος της περιοχής.

Κάθε θεραπεία στοιχίζει από 800-1200 ευρώ και διαρκεί από 25 έως 60 λεπτά. Μετά το τέλος της κάθε θεραπείας το δέρμα έχει ελαφρώς ροδαλή όψη όπως μετά από ηλιοθεραπεία. Φυσικά λόγω της τμηματικής θεραπείας, το δέρμα δεν εμφανίζει ερεθισμό όπως σε θεραπείες με παλαιάς τεχνολογίας Laser τα οποία «αποφλοίωναν» σε βάθος όλη την επιφάνεια του δέρματος. Ανδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν να επαναφέρουν πλέον την υγιή και νεανική όψη στο πρόσωπο τους με… την ταχύτητα του φωτός.

(*) Ο κ. Μπελλώνιας είναι πλαστικός χειρουργός

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στον κύριο Ε. Μπελλώνια στο [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v