Φυσικά καλλυντικά: Η ομορφιά κρύβεται... στην κουζίνα μας

Αν ανησυχείτε πως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν είναι όσο ασφαλή φαίνονται, η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας. Δημιουργήστε τα δικά σας φυσικά καλλυντικά και διατηρηθείτε εξίσου όμορφοι και υγιείς.
Φυσικά καλλυντικά: Η ομορφιά κρύβεται... στην κουζίνα μας
Πηγή: Iatronet.gr

Ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό για επικίνδυνα, ενδεχομένως και καρκινογόνα καλλυντικά. Κραγιόν με υπερβολικές ποσότητες μολύβδου, κρέμες με τοξικές χημικές ουσίες και προϊόντα μακιγιάζ με βλαβερές χρωστικές. Οι ουσίες αυτές αναπόφευκτα απορροφώνται από το σώμα και αποθηκεύονται σε ζωτικά όργανα του οργανισμού (στο συκώτι, στα νεφρά, στον εγκέφαλο) αποτελώντας έτσι κίνδυνο τόσο για την δική μας υγεία όσο και για την υγεία των παιδιών μας, αν τα χρησιμοποιούν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Και μην ξεγελαστείτε από την ποιότητα και το κόστος που φέρεται να έχει ένα προϊόν. Στην λίστα των «επικίνδυνων» καλλυντικών περιλαμβάνονται ονόματα διάσημων οίκων ομορφιάς, ή εταιριών υπεράνω κάθε υποψίας. Τι κάνουμε λοιπόν; Εκτιμάμε για άλλη μία φορά την αξία της φύσης και των παραγόντων της. Χρησιμοποιούμε φυσικά -και όχι τα λεγόμενα φυτικά- καλλυντικά, τα οποία μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας και έτσι έχουμε το κεφάλι -και την υγεία μας- ήσυχο. Τα υλικά για τα καλλυντικά αυτά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας. Ανοίξτε το ψυγείο, ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές και ενημερώστε μας για τα αποτελέσματα. Είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε!

Ενυδατική κρέμα προσώπου

Θα χρειαστούμε:
Τον κρόκο 2 αυγών
50 γρ. λάδι αβοκάντο
Μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού
Μισό κουταλάκι ξύδι μήλου

Προετοιμασία:
Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου, όσα δηλαδή χρειάζεται το δέρμα, με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Προσοχή όμως, γιατί κρατάει μόνο 2 έως 3 ημέρες.

Ενυδατική μάσκα προσώπου

Θα χρειαστούμε:
1 μεγάλη κουταλιά γιαουρτιού
1 κρόκο αυγού
1 ½ μεγάλη κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μαγιονέζα

Προετοιμασία:
Η ιδανική συνταγή για ισχυρή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά γιαουρτιού, 1 κρόκο αυγού, 1 ½ κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά μαγιονέζα. Απλώνουμε σε καθαρό στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Κρέμα προσώπου από αμύγδαλο

Θα χρειαστούμε:
60 γρ. κερί μέλισσας
250 γρ. αμυγδαλέλαιο
100 γρ. ροδόνερο
Μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλο ή ευκάλυπτο

Προετοιμασία:
Λιώνουμε στον ατμό 60 γρ. κερί μέλισσας και προσθέτουμε 250 γρ. αμυγδαλέλαιο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ. ροδόνερο ανακατεύοντας μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ή ευκαλύπτου.

Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα

Θα χρειαστούμε:
30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
100 γρ. ροδόνερο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
10 σταγόνες βενζόης

Προετοιμασία:
Λιώνουμε στο γουδί 30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης (boswellia serrata). Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας που και που και μετά σουρώνουμε.

Λάδι χεριών

Θα χρειαστούμε:
50 γρ. αμυγδαλέλαιο
2 κουταλιές λάδι καλέντουλας
3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο

Προετοιμασία:
Σε 50 γρ. αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι καλέντουλας, 3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα. 1 φλούδα λεμονιού και 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο. Κλείνουμε το μίγμα σε βάζο και το αφήνουμε για 15 μέρες σε σκοτεινό μέρος. Σουρώνουμε και απλώνουμε με μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν.

Κρέμα χεριών

Θα χρειαστούμε:
2 μεγάλες κουταλιές ελαιόλαδο
3 μεγάλες κουταλιές κερί μέλισσας
Μία χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο
8 κουταλιές ροδόνερο

Προετοιμασία:
Βράζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, ενώ είναι ζεστό το μίγμα και προσθέτουμε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Αλοιφή καλέντουλας

Θα χρειαστούμε:
100 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. κερί μέλισσας
Μία χούφτα άνθη καλέντουλας

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο και 10 γρ. κερί μέλισσας σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μια χούφτα άνθη καλέντουλας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε πριν πήξει.

Ζελ για τα χείλη

Θα χρειαστούμε:
Μία χούφτα σπόρους κυδώνι u947

Προετοιμασία:
Απαραίτητο για τα ξερά χείλια που μας ταλαιπωρούν τους χειμερινούς μήνες. Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα μια χούφτα σπόρους κυδώνι u947 για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και διατηρούμε το μίγμα στο ψυγείο.

Λάδι για τις ευρυαγγείες

Θα χρειαστούμε:
50 γρ. λάδι αβοκάντο
1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο απήγανο
1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο μαυροκούκκι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

Προετοιμασία:
Ο ασφαλέστερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις αντιαισθητικές μπλε και κόκκινες φλεβίτσες στα πόδια μας. Σε 50 γρ. λάδι αβοκάντο προσθέτουμε από ένα κουταλάκι αιθέριο έλαιο απήγανο (ruta graveolens) και μαυροκούκκι (nigella damascena) και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού. Εφαρμόζουμε το βράδυ στην ευαίσθητη περιοχή.
 
Πηγή: Iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v