7 βήματα φροντίδας για την αντιγήρανση του δέρματός μας!

Θέλετε να προσέξετε το δέρμα σας και να το προστατέψετε από τη γήρανση; Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.
7 βήματα φροντίδας για την αντιγήρανση του δέρματός μας!
Η θεραπεία λεπτών γραμμών, ρυτίδων, κηλίδων από τον ήλιο, υπερμελάγχρωσης και άλλων μορφών γήρανσης ξεκινά πολύ πριν τις αναπτύξετε. Τα προληπτικά μέτρα φροντίδας του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης. Είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες για τη σωστή φροντίδα του δέρματός σας.

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Όλοι οι ειδικοί ενθαρρύνουν δύο φορές την ημέρα, αλλά ειδικά το βράδυ, για να απομακρύνετε από το πρόσωπο σας το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα, τα υπολείμματα και τη ρύπανση που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλούν τη γήρανση του δέρματός σας.

Επιλέξτε ένα καθαριστικό χωρίς θειϊκά άλατα και έκδοχα  που θα μπορούσαν να διαταράξουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας.

Καθημερινή ενυδάτωση

Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ, θα κρατήσετε μακριά την ξηρότητα από το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν μια ενυδατική κρέμα με αποδεδειγμένα ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή ceramides.

Εφαρμόστε τα καλλυντικά με ανοδική κίνηση

Επειδή το γηρασμένο δέρμα τείνει προς τα κάτω, οποιαδήποτε όμοιας κατεύθυνσης κίνηση στο δέρμα σας, θα επιταχύνει την πτώση του. Εφαρμόζοντας τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας προς τα πάνω, θα λειτουργήσετε ενάντια στη βαρύτητα, θα βελτιώσετε την ελαστικότητα και θα αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση.

Προσέξτε ιδιαίτερα την περιοχή κάτω από τα μάτια

Να βάζετε πάντα έναν ξεχωριστό ορό στα μάτια σας, καθώς το δέρμα γύρω από αυτά είναι το πιο λεπτό και είναι το πρώτο που εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Εβδομαδιαία απολέπιση

Όταν κάνετε απολέπιση κάθε εβδομάδα, απομακρύνετε τα νεκρά, θαμπά κύτταρα του δέρματός σας και ανακαλύπτετε ένα νέο δέρμα από κάτω, πιο λαμπερό. Η απολέπιση επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση  ενώ μαλακώνει και προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Θυμηθείτε το λαιμό σας

Φροντίστε ν’ απλώσετε το καλλυντικό σας στο λαιμό και το στήθος σας. Αυτές οι περιοχές επηρεάζονται εξίσου από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και βλάβες από τον ήλιο, όπως και το πρόσωπο. Ο  λαιμός και το στήθος έχουν πιο λεπτό δέρμα, είναι πιο ευαίσθητα στην μείωση του κολλαγόνου που επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος.

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος σου φίλος

Η έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος που εμφανίζεται με ρυτίδες, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες και λεπτές γραμμές. Η καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού είναι ανάγκη σε κάθε ρουτίνα φροντίδας. Το αντηλιακό πρέπει να είναι ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας και κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

Για μία ώριμη κανονική, ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, χρησιμοποιούμε την κρέμα σύσφιξης προσώπου A.G.E. Interrupter, μια μοναδική θεραπεία που διορθώνει τα έντονα σημάδια γήρανσης του ώριμου δέρματος (πανάδες, δυσχρωμίες δέρματος, κλπ). Η κρέμα αντιγήρανσης A.G.E. Interrupter με τα συστατικά που περιέχει :

·         Αναπληρώνει τα επίπεδα υγρασίας και θρεπτικών συστατικών, ενισχύοντας τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος,το κολλαγόνο και την ελαστίνη

·         Βοηθά στην θωράκιση  του δέρματος ενάντια στην γήρανση, αποκαθιστώντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά της επιδερμίδας

·         Προστατεύει το δερματικό φραγμό  και ενυδατώνει το ξηρό, ώριμο δέρμα

·         Βελτιώνει την υφή του δέρματος, την πυκνότητα, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Για την ώριμη επιδερμίδα με τάση αφυδάτωσης ενδείκνυται η καινοτόμος αντιγηραντική κρέμα προσώπου Triple Lipid Restore 2:4:2 που συνδυάζει την πρώτη  βελτιστοποιημένη αναλογία 2:4:2  (2% καθαρά ceramides, 4% φυσική χοληστερόλη, 2% λιπαρά οξέα) για να προσφέρει διπλάσια συγκέντρωση λιπιδίων. Η κρέμα αντιγήρανσης Triple Lipid Restore 2:4:2: 

·         Βελτιώνει την πυκνότητα και την υφή (+66%)

·         Χαρίζει ομοιόμορφη όψη (+20%) και επαναφέρει τη λάμψη (+26%)

·         Επαναφέρει τη σφριγηλότητα (+35%)

·         Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε 24 ώρες, ιδανική για την ξηρή επιδερμίδα

·         Βελτιώνει την εμφάνιση πόρων (+44%)

·         Άμεση απορρόφηση χάρη στην ελαφριά σταθεροποιημένη σύνθεση

Για κάθε τύπο ώριμης επιδερμίδας με πρώιμα σημάδια φωτογήρανσης (δυσχρωμίες ,πανάδες) συνίσταται η Metacell Renewal B3, μία αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, καθημερινής χρήσης, που ενυδατώνει και βελτιώνει ορατά τις ρυτίδες, τον ανομοιόμορφο τόνο και τη λάμψη του δέρματος. Η αντιρυτιδική κρέμα Metacell Renewal B3:

·         Προσφέρει μέγιστη ενυδάτωση, ανανεώνει τα κύτταρα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό

·         Βελτιώνει τη λάμψη και τη φωτεινότητα του δέρματος (+15%)

·         Συσφίγγει το δέρμα (+10,9%)

·         Μειώνει τις δυσχρωμίες δέρματος, βελτιώνει τις λεπτές γραμμές (+20,9%) και την  ερυθρότητα

Για τις επίμονες δυσχρωμίες και για πρόληψη ενάντια στις μελαγχρώσεις, η ιδανική κρέμα προσώπου είναι η Advanced Pigment Corrector:   

·         Ενυδατώνει το δέρμα και προλαμβάνει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, διατηρώντας την λεία του υφή

·         Διορθώνει τα σημάδια γήρανσης και μειώνει τις υπάρχουσες δυσχρωμίες και κηλίδες του δέρματος μας

·         Βελτιώνει  άμεσα τη φωτεινότητα του δέρματος   

·         Είναι κατάλληλη για κάθε τόνο δέρματος  και ενισχύει την ομοιομορφία.

Με αυτά τα απλά βήματα φροντίδας και τα κατάλληλα ιατρικά καλλυντικά  θα επιβραδύνετε αισθητά τη γήρανση του δέρματός σας. Ακολουθήστε τα πιστά, και το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v