Ελληνικά βιολογικά καλλυντικά που αξίζει να ανακαλύψεις

Με φυτικές και βιολογικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες, αυτά τα ελληνικά brands φτιάχνουν καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης που θα σε ενθουσιάσουν.
Ελληνικά βιολογικά καλλυντικά που αξίζει να ανακαλύψεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θες να φροντίσεις το δέρμα σου και παράλληλα να συμβάλλεις ηθικά και πρακτικά στην προστασία του περιβάλλοντος;

Τα παρακάτω ελληνικά brands δημιουργούν υπέροχες σειρές καλλυντικών και άλλων προϊόντων περιποίησης με 100% φυτικά και βιολογικά προϊόντα.

Labbok

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Labbok Organic Cosmetics (@labbok.gr)



Διαθέτουν 100% φυσικά, βιολογικά και vegan προϊόντα, και εφαρμόζουν ως εταιρεία zero waste φιλοσοφία, αφού οι συσκευασίες παράγονται όλες χειροποίητα από ξυλουργούς και είναι ανακυκλώσιμες. Από τα πιο δημοφιλή προϊόντα τους είναι ο ορός θρέψης (serum) από 100% Premium βιολογικά έλαια και η κρέμα ματιών από 92% πιστοποιημένο βιολογικό περιεχόμενο, με τριαντάφυλλο, φύλλα ελιάς και σταφύλι. 

BIOselect

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BIOSELECT OFFICIAL (@bioselect.official)



Με αγάπη και σεβασμό στη φύση και τα υλικά της, η κρητική εταιρεία δημιουργεί καλλυντικά φτιαγμένα από επιλεγμένα συστατικά φυσικής προέλευσης και με υψηλό ποσοστό, σε πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας. Δυνατό της χαρτί το Dictamelia, ένα προϊόν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που αποτελεί το βασικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα τους, όπως ο φυσικός αφρός καθαρισμού προσώπου με Dictamelia, πράσινο τσάι και αλόη, το 100% Organic Lip Balm πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τα χείλη και η ενυδατική κρέμα ημέρας για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες με Dictamelia, Xαμομήλι και Ηλίανθο. 

Pureshop

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pureshop (@pureshop_soaps)



Στο Pureshop αξιοποιούν τα φυσικά αγαθά που προσφέρει η φύση και τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή των σαπουνιών, με βασικό συστατικό το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, και την προσθήκη ευεργετικών συστατικών, όπως τα άνθη λεβάντας, το δεντρολίβανο, το φύκι Ποσειδωνίας από τον Κυπαρισσιακό κόλπο, και τη λευκή  μεσσηνιακή άργιλο. Το δίδυμο sea-clay pure, για παράδειγμα, είναι για μέτρια απολέπιση και βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, ενώ το lavender pure είναι εμπλουτισμένο με πραγματικά άνθη λεβάντας και κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα. 

Olive Way



Αναδεικνύουν τις ιδιοτήτες των ελληνικών βοτάνων και φυτών, και χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό φυσικών και βιολογικά πιστοποιημένων συστατικών, όπως το ελαιόλαδο, για να φτιάξουν μια πλήρη γκάμα καλλυντικών και προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης. Δείτε, για παράδειγμα, την αντιοξειδωτική κρέμα νύχτας σύσφιγξης και lifting με βιολογικό αβοκάντο και μανιτάρι Shitake και την αντιοξειδωτική κρέμα ματιών για μείωση ρυτίδων και μαύρων κύκλων με οργανικό λάδι ελιάς, εσκίνη και εκχύλισμα guarana, με λιπολιτική δράση ή το αφροντούς για αναζωογόνηση με εκχύλισμα σεντέλας, οργανικό ελαιόλαδο και αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι.

Elith Organic

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elith_natural_products (@elith_organic)



Από το Ρέθυμνο της Κρήτης με πολλή αγάπη και σεβασμό για τη φύση, η Ελευθερία δημιουργεί 100% φυτικά καλλυντικά με οργανικές πρώτες ύλες για κάθε τύπο δέρματος. Το ενυδατικό σαπούνι “Hope”, για παράδειγμα, με Μελισσοκέρι, Καλέντουλα και Φυτικά Έλαια απευθύνεται ευαίσθητες επιδερμίδες με εξέματα και σπυράκια, ενώ το Hydrating Bronze Body περιέχει φυτικά έλαια αμυγδάλου, αβοκάντο, σησαμέλαιο, μακαντάμια, βιταμίνη Ε και καρύδας και προσφέρει ενυδάτωση με μικρή αντηλιακή προστασία. Ωραία ιδέα (και) για δώρο είναι το Herbal Spa Box με ένα κεραμικό πιατάκι/βάση για το σαπούνι, ένα χειροποίητο σαπούνι της αρεσκείας σου, και ένα μιξ βοτάνων 100% χειροποίητου σαπουνιού ελαιολάδου, αιθέριων ελαίων και βιολογικών βοτάνων. 

Apeiranthos Natural Skincare



Το μικρό brand της Θεσσαλονίκης, συλλέγει τις πρώτες ύλες του κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς από τη Βόρεια Ελλάδα και δημιουργεί φυσικά και οργανικά καλλυντικά, χωρίς χημικές προσθήκες, συντηρητικά ή άρωμα. Από τα πιο δημοφιλή προϊόντα τους είναι οι μάσκες προσώπου, όπως η Baobab mask με 100% οργανική σκόνη Baobab, προερχόμενη από τους καρπούς του αιωνόβιου ομώνυμου δένδρου που φύεται στην Αφρική, το Detox soap με ενεργό άνθρακα και έλαιο από τεϊόδενδρο για πρόσωπο και σώμα που δρα κατά της ακμής  και το Curcuma soap με έλαιο αβοκάντο, βούτυρο καριτέ και κουρκουμά, κατάλληλο για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v