Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWi love it

Το ΚΠΙΣΝ μας συστήνεται

Το ΚΠΙΣΝ μας συστήνεται

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), άνοιξε τις πύλες του  στο κοινό, για πρώτη φορά σε ολοκληρωμένη μορφή, με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο και τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis, που ολοκληρώθηκε στις 26/6.

Λίγο πριν την παράδοση του ολοκληρωμένου Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής, με τη σκηνή της να είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η οποία θα έχει χωρητικότητα έως 2 εκατομμύρια τόμους, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.Στον όγδοο όροφο του κτιρίου έχει διαμορφωθεί ο «Φάρος», ένας πολυχώρος εκδηλώσεων με μοναδική θέα σε όλη την Αθήνα. Πάνω από τον Φάρο βρίσκεται και το ενεργειακό στέγαστρο, ένα κατασκευαστικό και τεχνικό επίτευγμα, που καλύπτεται από φωτοβολταϊκά πάνελ και παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, έως τα τέλη Ιουλίου, θα ακολουθήσει η παράδοσή του από τον εργολάβο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και κατόπιν η διαδικασία παραλαβής του από το Ελληνικό Δημόσιο.

Την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης στα νέα κτίρια, ενώ το Κέντρο Πολιτισμού αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Στη συνομιλία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αναφορικά με το έργο ΚΠΙΣΝ,  μεταξύ του Renzo Piano, αρχιτέκτονα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με συντονιστή τον Marcus Fairs, ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος site Dezeen.com  ο κ. Δρακόπουλος υπογράμμισε, ότι το έργο δεν παραδίδεται στην κυβέρνηση, αλλά στον κόσμο, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι εάν υπάρξει σωστή διαχείριση από το κράτος, το Ίδρυμα θα στηρίξει τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού, όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων.Από την πλευρά του ο Renzo Piano ανέφερε ότι "οι πόλεις χρειάζονται τέτοιου είδους κέντρα γιατί δίνουν ελπίδα, κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται την ομορφιά και αν αυτό συμβεί σε εποχή κρίσης, είναι ακόμη πιο σημαντικό".Περισσότερες πληροφορίες στο www.SNFCC.org


"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY