Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWi love it

Who made my clothes?

Who made my clothes?

Ένα μήνα πριν το μεγάλο event στις 24/04/2015, η εθελοντική οργανωτική ομάδα του Fashion Revolution Day στην Ελλάδα, μίλησε για τη δημιουργία του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution και παρουσίασε τις 14 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί στην Ελλάδα για το 2015. 


Το Fashion Revolution έγινε με αφορμή το τραγικό ατύχημα στις 24/04/2013, στο εργοστάσιο του συγκροτήματος Rana Plaza στο Bangladesh όπου βρήκαν το θάνατο 1133 εργαζόμενοι στη βιομηχανία της μόδας και τραυματίστηκαν πάνω από 2500. Έτσι τρεις μήνες μετά το ατύχημα, ξεκίνησε το κίνημα με τη συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων, επιχειρηματιών και κυβερνητικών, με σκοπό την μεταρρύθμιση της αλυσίδας παραγωγής της μόδας. Το συμβάν αυτό λειτούργησε καταλυτικά, στη δημιουργία μιας παγκόσμιας ομάδας, έτσι ώστε να κοινοποιηθεί σε ακόμη περισσότερους το μήνυμα της αλλαγής, για ανθρώπινες και κοινωνικά αποδεκτές συνθήκες εργασίας και παραγωγής. Μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Να αναρωτηθεί ο κάθε ένας από μας, πίσω από την ταμπέλα ενός ρούχου που αγοράζουμε who made my clothes? (Ποιος έφτιαξε το ρούχο μου;)


Το όραμα της ομάδας για την Ελλάδα, είναι να ενεργοποιηθούμε όλοι εμείς ως καταναλωτές και να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο κίνημα και στη χώρα μας, ζητώντας διαφάνεια στην παραγωγική αλυσίδα της μόδας. Να παροτρυνθούν σχεδιαστές, brands και πολυκαταστήματα σε όλη την χώρα και παγκοσμίως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την παραγωγική τους αλυσίδα. Να ενισχυθούν οι Έλληνες παραγωγοί και δημιουργοί, οι οποίοι με τη δράση τους συμβάλουν ήδη, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και ηθικής μόδας.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να γίνετε κι εσείς πρέσβεις του Fashion Revolution, επικοινωνήστε στο Facebook  FashionRevolutionGreece ή στο site  fashionrevolution.org/country/greece/


SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v