Με λένε Ευφροσύνη, ζω στην Αθήνα & είμαι δημοσιογράφος. Αγαπώ τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τα βιβλία. Με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις εικόνες, τις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις, τις πληροφορίες, που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την όμορφη, τη σαγηνευτική πλευρά της ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣE-FRONTROWi love it

...Και εγένετω φως, μία προσωπική δουλειά της Αγγελικής Αγγελίδη αφιερωμένη στην Κορέα

...Και εγένετω φως, μία προσωπική δουλειά της Αγγελικής Αγγελίδη αφιερωμένη στην Κορέα

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 7μμ στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ...Και εγένετω φως, της Αγγελικής Αγγελίδη, αφιερωμένη στην Κορέα.

Τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία του,  ο πρέσβης της Κορέας Jung II Lee.

H Αγγελική Αγγελίδη δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο του μάρκετινγκ, του μάνατζμεντ και της ομορφιάς, παράλληλα όμως αγάπησε και τη ζωγραφική και της αφοσιώθηκε.
"Στο Κολλέγιο Βακαλό", αναφέρει, "το πρώτο που έμαθα είναι ότι η ζωγραφική είναι φως και σκιά. Μπορείς να απαθανατίσεις τα πάντα αντιγράφοντας το φως και τη σκιά. Εγώ βρήκα την έκφρασή μου στα έντονα χρώματα. Μετέφερα την ψυχή μου δημιουργώντας σε μεγάλους πολύχρωμους καμβάδες.
Μέντοράς μου σε αυτή την αναζήτηση ήταν ο Σπύρος Αντωνέλλος. Μελετώντας Ιστορία της Τέχνης, ένιωσα έλξη για τον ασιατικό πολιτισμό και κυρίως, για τον σχεδόν άγνωστο σ' εμάς τους Έλληνες, μεγάλο πολιτισμό της Κορέας. Άρχισα να διδάσκομαι τη γλώσσα και τη φιλοσοφία της χώρας. Ανακάλυψα όμορφες ιστορίες και ρητά, που μετέφερα στους καμβάδες μου και τα υπογράφω ως cheonsa, που σημαίνει Άγγελος-κάτι σταλμένο από τον Θεό!
Στην έκθεση δεν θα δείτε τα παλ χρώματα της ασιατικής τέχνης ή γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και χτενίσματα που κοιτάνε προς την Ανατολή. Παρουσιάζω ιστορίες, παροιμίες και ρητά της Κορέας, όπως εντυπώθηκαν μέσα από το δικό μου ελληνικό φίλτρο. Δημιούργησα έργα με στοιχεία από την ιστορία και την κουλτούρα της, δεμένα με αντίστοιχα ελληνικά, κι από αυτό το σμίξιμο προέκυψαν οι πολύχρωμες και ζωντανές ιστορίες που θέλω να διηγηθώ".

Διάρκεια έκθεσης: 11 - 21 Νοεμβρίου 2021

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v