The White House Restaurant: μοναδικές γεύσεις με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου

Στο Καλάμι, στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας, σε έναν όμορφο κολπίσκο βρίσκεται το The White House Restaurant, που αποτελεί τον νέο γαστρονομικό και όχι μόνο προορισμό, με γευστικές προτάσεις που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.
The White House Restaurant: μοναδικές γεύσεις με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου

Στο Καλάμι, στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας, σε έναν όμορφο κολπίσκο βρίσκεται το The White House Restaurant, που αποτελεί τον νέο γαστρονομικό και όχι μόνο προορισμό, με γευστικές προτάσεις που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.

Εάν έρθετε εδώ με καραβάκι - υπάρχει και η δυνατότητα θαλάσσιας μεταφοράς σε συνεννόηση με το εστιατόριο - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προβλήτα που εκτείνεται μπροστά από το The White House Restaurant και να απολαύσετε ένα μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή κοκτέιλ σε μια από τις πιο γραφικές και ήσυχες τοποθεσίες της Κέρκυρας.





Το πρώτο που θα αντικρίσετε ερχόμενοι είναι το White House, ένα από τα πιο φημισμένα σπίτια της Κέρκυρας, που αποτέλεσε τον αγαπημένο τόπο κατοικίας της οικογένειας Durrell. Το σπίτι του Βρετανού συγγραφέα, Lawrence Durrell, αυτός ο όμορφος, ιστορικός χώρος που περιβάλλεται από πανοραμική θέα στη θάλασσα, όπου τα κρυστάλλινα νερά αγκαλιάζουν τους βράχους και το κομψό εστιατόριο προσφέρει ένα θερμό καλωσόρισμα.



Και αφού περιεργαστείτε τον όμορφο χώρο του και απολαύσετε την ομορφιά της θέας και του κήπου, σας περιμένουν τα signature πιάτα του σεφ. Το καλαμάρι με pesto βασιλικού και γλυκιά τομάτα  σε τραγανή φωλιά πατάτας ή το risotto με σουπιά και το μελάνι της, αλλά και νέες προτάσεις εμπνευσμένες από τη μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας, όπως το φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, η κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπραιζέ και κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και απαλό πουρέ πατάτας.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης πιάτα όπως κυδώνια αχνιστά με γλυκό σαμιώτικο κρασί, μάραθο και κουμ κουάτ, αστακό με άγριο μαύρο ρύζι, φιλέτο μαγιάτικου με πουρέ σελινόριζας και  ψητά τοματίνια, φέτα ψάρι με χόρτα αλμύρα σωτέ και φρέσκα μυρωδικά, risotto με σάλτσα μάραθου και μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και αρνάκι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας και κους κους με λαχανικά.





Η γλυκιά επίγευση έρχεται με τα νέα επιδόρπια και τα χειροποίητα sorbet όπως mousse σοκολάτας με κουμ κουάτ, sorbet mango και passion fruit ή mousse λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με δεντρολίβανο, μπισκότο βρώμης και sorbet ροδάκινο.

Στο White House, εκτός από ένα υπέροχο γεύμα κι ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί κάτω από τα αρωματικά φυτά και τα δέντρα του κήπου, μπορείτε να πάτε και για πρωινό ή να χαλαρώσετε μετά το μπάνιο σας διαβάζοντας το βιβλίο των Durrell σε αυτό τον μαγευτικό τόπο.

Σήμερα, πολλοί επισκέπτες φτάνουν εδώ εμπνευσμένοι από τα λόγια του. Απολαμβάνουν την ευκαιρία να ζήσουν στην ιδιοκτησία, όπου ο συγγραφέας πέρασε τα πιο δημιουργικά χρόνια του. Να περπατήσουν στα γραφικά μονοπάτια, να ξεκουράσουν το βλέμμα τους στην καταπράσινη βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, να περιδιαβούν το εκκλησάκι, τα παρτέρια με τα αρωματικά φυτά, να αγαπήσουν και να εκτιμήσουν, ότι λίγα έχουν αλλάξει από το παρελθόν σε αυτό το ξεχωριστό μέρος.



Το The White House Restaurant είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο. Είναι συναίσθημα, είναι μια εμπειρία ζωής, για την οποία φροντίζουν οι ιδιοκτήτες Μάριος και Ντάρια Μεσημέρη, με σεβασμό στην κληρονομιά και μεράκι για τη ξεχωριστή, ιδιαίτερη καθημερινότητα των επισκεπτών. 





Info
White House Restaurant – Kαλάμι, Κέρκυρα, τηλ. 26630 91465, 6979881131
thewhitehouserestaurant.gr





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v