Γιατί έμεινε το κάθε ζώδιο… στο ράφι;

Αν μέναμε όλοι στο ράφι, που δεν θα μείνουμε, αλλά ΑΝ μέναμε, θα θέλαμε τουλάχιστον να μάθουμε τι κάναμε λάθος.
Γιατί έμεινε το κάθε ζώδιο… στο ράφι;
Ας φανταστούμε μια εκδοχή του κόσμου, στην οποία όλοι μένουμε μπακούρια. Τέλος οι σχέσεις. Τέλος οι αγάπες και τα σιρόπια. Πλέον μόνο μοναξιά. Ακούγεται δυστοπικό, και δηλώνουμε πως το σκεφτήκαμε πρώτοι και αν γίνει ποτέ ταινία, έχουμε τα δικαιώματα.

Εκτός κι αν είχε παρόμοιο θέμα Ο Αστακός του Λάνθιμου. Δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε ολόκληρο. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να ξεχάσουμε τα δυστοπικά σενάρια και να δούμε τι κάναμε λάθος και τώρα είμαστε πιο μόνοι από ποτέ. Επειδή σίγουρα κάτι κάναμε λάθος.

Κριός
Δεν είχες ποτέ χρόνο για την σχέση σου. Συνέχεια έτρεχες από το ένα πράγμα στο άλλο, δεν μοίραζες ποτέ καλά τις ευθύνες σου, και – δυστυχώς – δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις κάποιο άτομο που να μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς σου.

Ταύρος
Όσο και να προσπάθησε να σε κάνει να ανοιχτείς, εσύ απλά δεν σκόπευες να ανοιχτείς. Κι αυτό δεν γίνεται επειδή πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν αξίζουν. Είσαι απλά πολύ κλειστός άνθρωπος. Μακάρι να μπορούσες να βρεις και κάποιον που θα το καταλάβει.

Δίδυμοι
Και σχέσεις που έκανες, δεν μπορούσες ποτέ να ξεπεράσεις την άγρια πλευρά σου. Εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που θέλει μονάχα να περνάει καλά και έχει αλλεργία στις δεσμεύσεις.

Καρκίνος
Είσαι εκπληκτικός σύντροφος, αλλά μερικές φορές έχεις την τάση να κολλάς σε κάτι χαζές και ασήμαντες λεπτομέρειες, οπότε η σχέση μαζί σου μπορεί να γίνει πάρα πολύ δύσκολη.

Λέων
Ποτέ δεν είχες ιδιαίτερο πρόβλημα να βρεις κάποιον σύντροφο, αλλά το πρόβλημά σου ήταν ότι δυσκολευόσουν να τον κρατήσεις. Είσαι λίγο εγωιστής άνθρωπος από την φύση σου, και μερικές φορές πρέπει να βάζεις αυτόν τον εγωισμό στην άκρη.

Παρθένος
Σταμάτα να είσαι τόσο επιλεκτικός. Δεν γίνεται να βρεις τον έναν άνθρωπο στο σύμπαν που να ικανοποιεί όλα τα κριτήριά σου. Κάνε ό,τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι: Συμβιβάσου—αλλά, ξέρεις, με τον καλό τρόπο.

Ζυγός
Ο Ζυγός θέλει – υποτίθεται – απόλυτη ισότητα για όλους, αλλά την ίδια στιγμή έχει την τάση να κοιτάει μόνο τον εαυτούλη του. Ναι, το καταφέρνει κάπως. Ζυγέ, ξεκίνα να βάζεις μερικές φορές προτεραιότητα και τους άλλους, και όλα θα πάνε καλά.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός συνήθως λέει ότι θέλει να μείνει μόνος του, πως κανείς δεν τον καταλαβαίνει—και το καταφέρνει. Στο τέλος τον αφήνουν μόνο του. Και μετά βγάζει αυτό το σκληρό προσωπείο, και δεν ξέρει τι να κάνει.

Τοξότης
Ο Τοξότης πολλές φορές ξεκινάει σχέσεις που βασίζονται μόνο στο σεξ. Κι αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, αλλά αν μετά από λίγο καιρό δεν αρχίσουν να εμφανίζονται και μερικά συναισθήματα, ποιο είναι το νόημα;

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως καταστρέφει τις σχέσεις του όπως καταστρέφει γενικότερα την κοινωνική του ζωή: δουλεύοντας. Μερικές φορές είναι καλό να ξεσκάμε, εντάξει, Αιγόκερε;

Υδροχόος
Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Δηλαδή, έχει μιλιά, και πολύ δυνατή κιόλας, αλλά μόνο για πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Εννοούμε, για πράγματα που είναι σημαντικά. Εννοούμε… Εντάξει, ποιον πάμε να κοροϊδέψουμε, ο Υδροχόος δεν έδινε δεκάρα για την σχέση σας εξαρχής.

Ιχθείς
Έχει άσχημο παρελθόν. Και δεν το ξεπέρασε ποτέ. Και το άφηνε να του βασανίζει όλες του τις σχέσεις. Αυτό, επίσης, ονομάζεται μαζοχισμός.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v