Ποια είναι τα πιο δραματικά ζώδια;

Δεν είναι όλα τα ζώδια άνετα και χαλαρά. Συγκεκριμένα, τα παρακάτω έχουν πάει το δράμα σε νέα, τρομακτικά επίπεδα.
Ποια είναι τα πιο δραματικά ζώδια;
Δεν είναι όλα τα ζώδια ήρεμα. Για την ακρίβεια, πολλά ζώδια δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Εκτός απ’ τον Αιγόκερω. Ο Αιγόκερως δεν συμμετέχει σε αυτό το κείμενο, επειδή είχε πιο σημαντικά πράγματα να κάνει—αλλά θα το διαβάσει μετά, για να ξέρει ποιους ανθρώπους να βγάλει απ’ την ζωή του.

Πέρα από τα καθημερινά δράματα που όλοι ζούμε, όμως, υπάρχουν μερικά ζώδια που έχουν κερδίσει δικαιολογημένα τον θρόνο του δράματος. Και αυτό είναι ένα κείμενο που τα εξυμνεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος είναι εξαρχής πολύ ευαίσθητος και καθόλου ντροπιασμένος για αυτό. Αναγνωρίζει αυτά που νιώθει, και επιτρέπει στον εαυτό του να τα ζήσει στο έπακρο. Είναι άνθρωπος, επίσης, που δεν τα παρατάει ποτέ, και αυτό μπορεί χωρίς να το καταλάβεις να μεταμορφωθεί σε ανταγωνισμό. Και όταν ένας Καρκίνος περάσει σε αυτό το στάδιο, τότε κάθε άλλη εγκεφαλική λειτουργία σταματά. Γίνεται μια ανθρώπινη χιονοστιβάδα—χαριτωμένη χιονοστιβάδα, αλλά εξίσου θανάσιμη.

ΛΕΩΝ
Ο Λέων βάζει το Queen (με κεφαλαίο) στο drama queen. Ξέρει (ή, εναλλακτικά, πιστεύει) ότι αξίζει τα καλύτερα πράγματα που έχει να προσφέρει ο μάταιος τούτος κόσμος, και όταν δεν τα λαμβάνει, αρχίζει και σηκώνει τείχη. Στα οποία – προφανώς – θα σκαρφαλώσει με μια ντουντούκα, τσιρίζοντας για το πόσο άδικοι είστε όλοι σας και πόσο κακή είναι η ζωή και πως όλο αυτό το παιχνίδι που παίζει το σύμπαν με τα αισθήματά του είναι παράλογο. Ευτυχώς, οι Λέοντες ηρεμούν εύκολα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το πιο παθιασμένο από τα ζώδια. Άρα είναι εντελώς λογικό αυτό το πάθος να ξεστρατίσει μερικές φορές από τα συνηθισμένα του λημέρια (το σεξ και το φαγητό) και να εμφανιστεί, σε όλο του το τρομακτικό μεγαλείο, στα συναισθήματα. Έχουν κερδίσει επάξια την φήμη τους ως το ζώδιο με το οποίο πραγματικά δεν θέλεις να μπλέξεις, και θα το καταλάβεις πολύ καλά αν έχεις έναν Σκορπιό στην ζωή σου και αισθανθεί ότι τον αδίκησες. Τα σπασμένα ποτήρια είναι μόνο η αρχή.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Το πρόβλημα με τους Τοξότες είναι ότι (όπως και στις περισσότερες κοινωνικές καταστάσεις) έτσι και σ’ αυτή την λίστα δεν ταιριάζουν ακριβώς. Το δράμα τους – όσο τεράστιο κι αν γίνει – πάντα θα είναι καλοπροαίρετο. Τις περισσότερες φορές θα είναι σαν να βλέπεις ένα μικρό παιδάκι που έχει φάει ανησυχητικά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, και δεν ελέγχει κανένα σημείο του σώματός του—μέσα στα οποία είναι και η γλώσσα του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Φαίνεται χαλαρός. Φαίνεται κουλ. Αλλά δεν είναι. Ένας θεός ξέρει πόσο άγχος κουβαλούν μέσα τους οι Υδροχόοι (συνήθως για λόγους που δεν βγάζουν καν νόημα), και αυτό το άγχος μπορεί να εκφραστεί με ιδιαίτερα… περίεργους τρόπους. Σκεφτείτε κάτι σαν τον Νίκολας Κέιτζ και τον Ντόναλντ Ντακ, αλλά ταυτόχρονα. Επίσης, για έξτρα πόντους υπαρξιακού τρόμου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να προβλέψεις πότε θα ξεσπάσει. Τα αισθήματα του Υδροχόου είναι σαν εκείνες τις ασθένειες που δεν έχουν συμπτώματα και μετά μαθαίνεις ότι θα πεθάνεις σε εφτά μήνες. (Και αφού έχεις συμφιλιωθεί με την ιδέα και έχεις αγοράσει φέρετρο, ο γιατρός σε παίρνει τηλέφωνο και σου λέει ότι έκανε λάθος διάγνωση.)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v