Γιατί πρέπει και η γυναίκα να κάνει την πρώτη κίνηση

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να μιλήσεις εσύ πρώτη σε αυτόν που σε ενδιαφέρει; Αν όχι, δεν ξέρεις τι χάνεις.
Γιατί πρέπει και η γυναίκα να κάνει την πρώτη κίνηση
Από το Γυμνάσιο που ήρθαν τα πρώτα καρδιοχτυπήματα, αναρωτιέσαι αν αρέσεις σε αυτόν που σου αρέσει. Ή αν θα σου ζητήσει να βγείτε. Επομένως τι έκανες; Είτε έλεγες σε μία φίλη ή φίλο να τον «ψαρέψει», είτε απλώς περίμενες να πιάσει τα ερωτικά σου καλέσματα και να σου προτείνει να βγείτε. Λίγο ανώριμο δεν ακούγεται αυτό; Δεν ακούγεται απλώς, είναι ανώριμο∙ αφού υπάρχουν τόσοι καλοί λόγοι για να πεις εσύ σε κάποιον να βγείτε.

Ούτε οι άντρες ξέρουν πότε τους αρέσεις

Νομίζεις ότι είναι εύκολο για έναν άντρα να καταλάβει πότε του αρέσεις; Για να σιγουρευτεί ότι έχει κερδίσει το ενδιαφέρον σου θα πρέπει είτε να το ακούσει από τα χείλη σου, είτε να τα φιλήσει. Ίσως κι εσύ να νομίζεις ότι ο τρόπος που σου φέρεται είναι φιλικός. Ίσως και ερωτικός. Αν δεν ρωτήσεις, δε θα μάθεις.

Καλό είναι να μην αφήνουμε στερεότυπα να ορίζουν τη ζωή μας

Συνειδητοποιείς ότι δεν είναι απαραίτητο εν έτη 2020 να περιμένεις από τον άντρα να σου ζητήσει να βγείτε; Αν εσένα σου αρέσει αυτός που έχεις απέναντι σου επειδή είναι ντροπαλός, τότε το λογικό είναι να του ζητήσεις εσύ να βγείτε.

Για να νιώσεις πιο δυνατή

Αντί να περιμένεις αν ο άλλος βρει το θάρρος να σου εκφράσει τα συναισθήματά του, ίσως και να περιμένεις καιρό. Θα πρέπει κι εσύ να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο της ερωτικής σου ζωής.

Για να νιώσεις περισσότερη σιγουριά

Πόσο τέλειο είναι το συναίσθημα του να ζητάς από κάποιον να βγείτε και να σου λέει το πολυπόθητο «Ναι»; Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, ίσως και να μην ξέρεις επειδή δε θα έχεις δοκιμάσει. Μην αφήνεις την απόρριψη να σε φοβίζει, σε αυτή τη ζωή και θα απορρίψεις και θα σε απορρίψουν.

Για να μη χάνεις χρόνο

Όσο περιμένεις να σου κάνει ο άλλος ερωτική εξομολόγηση, καταδικάζεις τον εαυτό σου σε ένα συνεχές άγχος. Να σκέφτεσαι «με θέλει;» ή «τι να σημαίνει το λάικ που πάτησε στη φωτογραφία μου με μαγιό;» χωρίς λόγο. Ζήτησέ του να βγείτε για να μη χάνεις φαιά ουσία και χρόνο.

Έχει περισσότερο ενδιαφέρον

Όλο αυτό το παιχνίδι και η πρόκληση του να πεις σε κάποιον ότι τον θέλεις, έχει ενδιαφέρον, αγωνία, περιμένεις να δεις τι θα γίνεις, πώς θα το πεις.

Γιατί είναι ωραία εμπειρία

Ακόμα κι αν σου πει «Όχι» ή «Σόρι, σε βλέπω φιλικά» εσύ θα έχεις αποκτήσει μία καινούρια εμπειρία. Αρχικά θα μπεις στη θέση αυτού που σου ζητάει να βγείτε και δεύτερον θα αποκτήσεις μία πιο σφαιρική εικόνα του πώς σκέφτεται κάποιος που σε θέλει.

Δε θα αναρωτιέσαι «Κι αν;»

Ίσως έχεις γνωρίσει ανθρώπους στη ζωή σου τους οποίους καθώς περνούν τα χρόνια, τους θυμάσαι και η ανάμνησή τους σου προκαλεί μία πικρία, ένα «αααχ». Ίσως να σου έμειναν απωθημένο επειδή κάτι έβλεπες στη συμπεριφορά τους, αλλά δεν ήσουν και σίγουρη για τις προθέσεις τους. Αν τους είχες εκφράσει τα συναισθήματά σου, τώρα μάλλον δε θα τους σκεφτόσουν καν.

Γιατί να μη φερθείς πιο αυθόρμητα;

Γιατί να βάζεις μια ζωή εμπόδιο στον αυθορμητισμό σου; Δεν λέμε, καλό είναι να μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τον αφήσεις λίγο ελεύθερο. Ζήσε λίγο πιο ξέγνοιαστα, μην υπεραναλύεις ακόμη κι αυτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v