Βασίλισσα του δράματος: Τι είναι και πώς να την αναγνωρίσεις

Κι εμείς έχουμε μία φίλη drama queen. Και εσύ έχεις μια φίλη ή σύντροφο drama queen. Κι αν δεν έχεις, μήπως είσαι εσύ αυτή;
Βασίλισσα του δράματος: Τι είναι και πώς να την αναγνωρίσεις

Όλοι έχουμε εκείνη τη φίλη που μας τηλεφωνεί όταν θέλει να μας πει το πρόβλημά της. Της συμβαίνουν πάντα απίστευτα πράγματα και δεν τα έχει προκαλέσει εκείνη ποτέ. Για κάποιον λόγο, όλη η ανθρωπότητα είναι εναντίον της, ενώ εκείνη προσπαθεί απεγνωσμένα να βοηθήσει τους πάντες. Όταν μιλάει στο τηλέφωνο ή από κοντά η συζήτηση επιστρέφει με κάποιον μαγικό τρόπο σε εκείνη. Αυτός ο τύπος γυναίκας γίνεται ακόμη πιο αβάσταχτος, όταν είσαι σύντροφός της. Εμείς σε προειδοποιήσαμε.

Σου ρουφάει την ενέργεια
Μόλις τη γνωρίσεις, νιώθεις ότι έχεις να κάνεις με έναν θελκτικό άνθρωπο. Μετά την πρώτη φορά που θα περάσεις ένα δίωρο μαζί της, θα νιώσεις ότι έχεις τρέξει σε μαραθώνιο. Είναι μία μαγική δεξιότητα της, θα μπορούσε να κουράσει ακόμη και ένα τζακ ράσελ.

Έχει επιλεκτική μνήμη
Θέλει να είναι πάντα η πρωταγωνίστρια και αυτό προϋποθέτει ότι οι άλλες πρέπει να είναι χειρότερες. Στις συζητήσεις που κάνει, επιλέγει αποσπάσματα που τη συμφέρουν ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα που τη βολεύουν. Αν έχεις κολλητή ή αδερφή, πρόσεχε, μην τις αφήνεις μόνες.

Μπορεί να σε αναδείξει και την επόμενη να σε καταστρέψει
Αν μία τέτοια κοπέλα πιστεύει σε εσένα, θα χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές της για να σε βοηθήσει να ανέβεις ψηλά. Αυτό είναι και το ελκυστικό στη drama queen, σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Αν αρχίσεις να παρακούς τις υποδείξεις της, έχεις σκάψει τον λάκκο σου. Έβαλες τα χεράκια σου και έβγαλες τα ματάκι σου. Αντίο.

Ξέρει πολύ καλά ποια είναι
Ξέρει τα δυνατά της σημεία, ξέρει και τις αδυναμίες της. Θα τονίσει τα δυνατά της σημεία και τα αρνητικά θα τα κρύψει περίτεχνα. Αν όμως της συμβεί μία ατυχία, θα ανατρέξει στην επιλεκτική της μνήμη ώστε να κατηγορήσει εσένα ή κάποια φίλη της για το κακό που της συνέβη. Στο τέλος δεν θα συμπαθείς καμία της φίλη γιατί θα στις έχει βγάλει όλες σκάρτες, αλλά θα κάνει ακόμη παρέα μαζί τους, γιατί «δεν μπορεί να κάνει αλλιώς».

Τα παίρνει όλα πολύ βαριά
Αν κάποιος βλάψει τα συναισθήματά της, κάνε υπομονή γιατί θα είναι το καυτό θέμα της εβδομάδας. Η drama queen όταν αναστατώνεται δεν αντιδρά όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Θα μεγαλοποιήσει πρώτα το πρόβλημα στο κεφάλι της, μετά θα το μοιραστεί μαζί σου και για την υπόλοιπη εβδομάδα θα κακολογείτε αυτόν που –ίσως- την έβλαψε. Διότι έχει και ένα ακόμη προτέρημα, δεν λέει ψέματα, αλλά ούτε και αλήθεια.

Οι φίλοι και η οικογένειά σου δεν τη συμπαθούν
Πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής. Αυτό δεν αφορά μόνο ένα μπαρ ή ένα πάρτι, αφορά και την προσωπική σου ζωή. Με ένα μαγικό τρόπο μπολιάζει ιδέες μέσα στο μυαλό σου, πείθοντας σε ότι είναι δικές σου, κατά των κοντινών σου ανθρώπων. Την επόμενη φορά που τους συναντάς, το κλίμα είναι πιο έντονο και εκείνη παίρνει τον ρόλο πρέσβειρας καλής θελήσεως. Ωστόσο, οι φίλοι σου το καταλαβαίνουν και περιμένουν το ίδιο και από εσένα.

Το κρατάει μανιάτικο
Μπορεί να διαφωνήσετε και να φταίει εκείνη. Θα σε πείσει –και τον εαυτό της- ότι έχεις άδικο εσύ και θα σε κάνει να εκλιπαρείς για να σε συγχωρέσει. Μπορεί να μην σου μιλάει για μέρες, μπορεί να δείχνει θιγμένη συνέχεια, πάντως στο τέλος θα αναρωτιέσει πόσο άδικος ήσουν μαζί της.

Χρησιμοποιεί το σεξ
Εντάξει, αυτό δεν ισχύει αν είσαι φίλη της. Πιθανότατα έχει αρκετά ωραίο σώμα και φοράει ρούχα που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Αλλά, μην αυταπατάσαι, για να χαρείς το σώμα της πρέπει να περάσεις από κάποιες δοκιμασίες, γιατί το σώμα της είναι το δώρο της από εκείνη σε εσένα.

Αγαπά την ίντριγκα
Αν παρατηρήσεις τα λεγόμενά της, θα καταλάβεις ότι έχει αλλάξει πολλές παρέες που την πλήγωσαν. Θα σου πει ιστορίες που θα αναρωτηθείς για το ποιόν των ανθρώπων. Προσοχή όμως, η βασίλισσα του δράματος έχει επιλεκτική μνήμη και δεν θυμάται πού έφταιξε εκείνη. Ο λόγος που δεν κάνει παρέα με αυτούς τους ανθρώπους είναι επειδή, έστω και αργά, την έβγαλαν από τη ζωή τους, όχι επειδή ήταν δική της επιλογή. Έχεις παρατηρήσει μήπως αλλαγές στην παρέα σου, τελευταία;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v