Πώς να του δείξω ότι ενδιαφέρομαι;

Δε θέλεις να το πεις, απλά και ξάστερα; Ας είναι. Έχουμε δέκα διαφορετικούς τρόπους να το δείξεις όσο πιο διακριτικά-αλλά-ξεκάθαρα γίνεται.
Πώς να του δείξω ότι ενδιαφέρομαι;
1. Κάνε χώρο στη ζωή σου. Δεν είναι ανάγκη να ακυρώνεις ό,τι είχες να κάνεις κάθε φορά που προτείνει να βρεθείτε. Αρκεί να θέλεις να τον δεις και να το δείχνεις –μπορείς, ας πούμε, να πεις «έχω κανονίσει για σήμερα, να βρεθούμε αύριο;» ή ακόμα καλύτερα «έχω κανονίσει να κάνω αυτό σήμερα, θέλεις να ‘ρθεις;».

2. Γέλα με τα αστεία του. Ναι, ακόμα και με αυτά που δεν είναι ξεκαρδιστικά αστεία. Δε χρειάζεται να ξεκαρδιστείς, αρκεί να δείξεις ότι εκτιμάς το χιούμορ του –ή, έστω, την προσπάθεια.

3. Άγγιξε τον διακριτικά ενώ γελάς με ένα αστείο του. Διακριτικά, είπαμε. Στο μπράτσο –άντε, στο γόνατο αν κάθεστε δίπλα δίπλα.

4. Πείραξέ τον. Παραδόξως, από τα πιο εύγλωττα σημάδια «γουσταρίσματος» για τον ανδρικό εγκέφαλο.

5. Μην προσπαθείς να κρύψεις τον ενθουσιασμό σου. Βρήκες εξαιρετικό κάτι που είπε; Πες του το. Ενθουσιάστηκες που σε πήρε τηλέφωνο; Χαμογέλα –ναι, «ακούγεται» το χαμόγελο όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Χάρηκες πολύ που τον είδες; Μια μεγάλη αγκαλιά δεν στεναχώρησε ποτέ κανέναν.

6. Μίλα του. Με οποιαδήποτε αφορμή, και για οποιοδήποτε θέμα. Στειλ’ του κάτι αστείο που είδες, ή στείλε απλά για να πεις «καλημέρα», ρώτα τη γνώμη του για κάτι, στείλε ένα μήνυμα τις «μεγάλες ώρες».

7. Μην υποτιμάς τη γλώσσα του σώματος. Ακόμα και αν δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό, ο εγκέφαλός του –όπως και όλων των ανθρώπων– είναι προγραμματισμένος να τη διαβάζει, σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο. Είναι ο τρόπος που καταλαβαίνεις, ας πούμε, αν κάποιος σε συμπαθεί ή όχι, αλλά δεν μπορείς ακριβώς να το εξηγήσεις. Γείρε προς το μέρος του ενώ μιλάτε, παίξε με τα μαλλιά σου, «αντίγραψε» τη στάση του σώματός του –αυτό, αν το προσέξεις, θα δεις ότι κάνεις ούτως ή άλλως ασυναίσθητα.

8. Κάνε ένα κομπλιμέντο. Πες του ότι τον βρίσκεις έξυπνο/ αστείο/ ότι έχει ωραία μάτια.

9. Θυμήσου τα ασήμαντα πράγματα που σου έχει αναφέρει. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι κάποιος σε γουστάρει, από το να κρέμεται πραγματικά από τα χείλη σου κάθε φορά που μιλάς. Αν πεις πάνω στην κουβέντα «α ναι, θυμάμαι αυτό που μου είχες πει τότε» και τον δεις να σκαλώνει έστω για ένα-δυο δευτερόλεπτα, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

10. Κοίτα τον στα μάτια όταν μιλάτε. Συνήθως, όταν σ’ αρέσει πολύ ο άλλος, δε χρειάζεται να πεις και πολλά –φαίνεται στα μάτια σου. Και πάλι, ναι, θα το πιάσει το μήνυμα, έστω και υποσυνείδητα αν δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε περπατημένος έμπειρος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v