5 τρόποι που καρφώνεσαι ότι γουστάρεις

Εσύ μπορεί να θέλεις να κρυφτείς, αλλά ο έρωτας δε σε αφήνει. Έχεις ήδη δηλώσει στο αντικείμενο του πόθου σου ότι το θέλεις, με πέντε διαφορετικούς τρόπους.
5 τρόποι που καρφώνεσαι ότι γουστάρεις
της Ηρώς Κουνάδη

Έστω ότι για κάποιους, δικούς σου, λόγους δεν θέλεις να δείξεις στο αντικείμενο του πόθου σου πόσο πολύ το ποθείς –πριν κάνει εκείνος/η το πρώτο βήμα, πριν διαπιστώσεις μερικές ενδείξεις ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία, πριν ξεπεράσεις τα εμπόδια που (θεωρείς ότι) δεν σας αφήνουν να ζήσετε με την ησυχία σας το παραμύθι σας. Έλα, όμως, που κατά τη λαϊκή θυμοσοφία ο έρωτας, σαν τον βήχα ένα πράγμα, δεν κρύβεται. Ιδού, λοιπόν, όσα κάνεις άθελά σου και «φωνάζουν» στον άλλο τις σκέψεις σου, όσο και αν προσπαθείς να τις κρύψεις.

Η γλώσσα του σώματος: Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που μπορούν να την ελέγξουν –συνήθως όσοι την έχουν μελετήσει πολύ καλά, αλλά και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα. Βλέπεις, το σώμα μας, ειδικά όταν ελέγχεται από τις ορμόνες του έρωτα που έχουν στήσει πάρτι στον καημένο εγκέφαλό μας, στέλνει μηνύματα χωρίς να μας ρωτήσει. Μηνύματα που ο άλλος, και εξπέρ να μην είναι, τα αντιλαμβάνεται έστω και σε ένα μη συνειδητό επίπεδο –είναι αυτή η περίπτωση που λέει μετά στους φίλους του «νομίζω ότι με γουστάρει, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς πού το στηρίζω αυτό». Ο κορμός σου που στρέφεται κάθε φορά προς το μέρος του/της όταν μιλάτε (ή όταν απλά βρίσκεται στον χώρο) οι ώμοι σου που γέρνουν προς τα μέσα σαν να θες να τον/την αγκαλιάσεις, τα χέρια σου που αγγίζουν ασυναίσθητα τα μαλλιά σου (και σε προχωρημένες περιπτώσεις παίζουν νευρικά με αυτά) είναι όλα ξεκάθαρες ενδείξεις ότι σου αρέσει.

Το βλέμμα σου: Δεν είμαστε σίγουροι αν χρειάζεται εξήγηση αυτό, αλλά ο τρόπος που κοιτάζεις κάποιον λέει πολλά για το τι σκέφτεσαι για εκείνον/η. Ειδικά αν μπορεί να τον συγκρίνει με τον τρόπο που κοιτάζεις άλλους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο περιβάλλον σου –και να διαπιστώσει τις διαφορές.

Η φωνή σου: Δεν το κάνεις επίτηδες, το ξέρουμε. Από την άλλη, δεν μπορείς και να το ελέγξεις. Η φωνή μας αλλάζει όταν μιλάμε σε ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν (ερωτικά πάντα) κι αυτή είναι μια ακόμα πρωτοβουλία την οποία παίρνει ο ερωτοχτυπημένος εγκέφαλός μας χωρίς την άδειά μας. Οι φωνές των ανδρών «βαθαίνουν» και χαμηλώνουν όταν απευθύνονται στο αντικείμενο του πόθου τους, ενώ αντίθετα οι φωνές των γυναικών «ανεβαίνουν» σε τόνο και ακούγονται (ακόμα) πιο γυναικείες. Και δε μιλάμε καν για τις φορές που θέλεις όντως να ακουστείς λίγο πιο σέξι από το κανονικό. Συμβαίνει άθελά σου ακόμα και όταν του/της μιλάς για κάτι τόσο αδιάφορο όσο ο καιρός ή το πώς πάει η δουλειά σου.

Τα χέρια σου: Που δεν μπορούν να μείνουν μακριά του/της. Είναι ένα πράγμα η γλώσσα του σώματος, και ένα εντελώς άλλο τα αγγίγματα/ χάδια/ φιλικά-υποτίθεται-σπρωξίματα την ώρα που γελάς με τα αστεία του. Ειδικά αν δεν το κάνεις με όλους τους ανθρώπους, και ειδικά αν αυτό μπορεί να το ξέρει ή να το δει.

Η προσοχή σου: Που είναι συνέχεια στραμμένη πάνω του/ της. Ειδικά αν βρίσκεστε συχνά σε κοινό περιβάλλον (επειδή είστε, ας πούμε, στην ίδια παρέα, στην ίδια δουλειά, στην ίδια σχολή και πάει λέγοντας) κι εσύ ρίχνεις κλεφτές ματιές προς το μέρος του ακόμα και όταν μιλάς με κάποιον άλλο, διακόπτεις ό,τι κάνεις και του αφιερώνεις το 100% της προσοχής σου όταν σου μιλάει, ρωτάς πρώτα εκείνον/η το πρόγραμμά του όταν θέλετε να κανονίσετε κάτι όλοι μαζί… Είναι, προφανώς, το πιο εύκολα ελέγξιμο από τα πέντε «καρφώματα» της λίστας μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι το ελέγχεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v