Σημάδια ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση

Επειδή στην θεωρία, όλα καλά ακούγονται. Στην πράξη, όμως; Είσαι διατεθειμένος να κάνεις ό,τι χρειαστεί;
Σημάδια ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση
Οι σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό και υπάρχει κόσμος που αποφεύγει να τις κάνει, κι αυτό είναι εντάξει. Δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της ζωής, και πολλοί άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν χωρίς αυτού του είδους τη συντροφιά. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που θέλουν απεγνωσμένα μια σχέση… χωρίς να είναι έτοιμοι.

Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς; Διάβασε παρακάτω, και αν ταυτιστείς, τότε μάλλον πρέπει να τα βρεις πρώτα με τον εαυτό σου…

Νιώθεις πίεση να το κάνεις
Νιώθεις τα χρόνια να περνάνε, ακούς τους φίλους σου που λένε πόσο ωραίο είναι να έχεις έναν σύντροφο και, αν είναι έστω και λίγο απαίσιοι, να αναρωτιούνται φωναχτά πώς μπορείς να μένεις single, ενώ θα μπορούσες να μοιράζεσαι την ζωή σου με κάποιον. Όλα αυτά προκαλούν στρες. Και το στρες δημιουργεί ψεύτικες ανάγκες.

Δεν αντέχεις να είσαι single
Αν θες να βρεις μια σχέση με τον μοναδικό σκοπό να σταματήσεις να νιώθεις μοναξιά, τότε μάλλον δεν πρέπει να κάνεις σχέση ακόμα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου, και να αναρωτηθείς γιατί σε ενοχλεί τόσο που είσαι single. Τι σου λείπει αυτή τη στιγμή, και κατά πόσο πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι θα σε βοηθούσε μια σχέση;

Νιώθεις ήδη έντονο στρες
Η δουλειά, τα οικονομικά… Όποιος κι αν είναι ο λόγος που αισθάνεσαι στρες, μια σχέση δεν θα σε βοηθήσει να το διαχειριστείς καλύτερα. Πόσο μάλλον, μπορεί να αρχίσεις να το προβάλεις πάνω στον/ην σύντροφό σου, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα, δημιουργώντας επιπλέον στρες. Πρέπει να ξεφύγεις από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Θες σχέση επειδή όλοι οι φίλοι σου έχουν
Θα σου το πούμε απλά και κατανοητά: Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Αν οι φίλοι σου έχουν κάτι που εσύ δεν έχεις, μπορεί να υστερούν από κάποια άλλη άποψη. Μην μειώνεις έτσι τον εαυτό σου—και μην μαζεύεις αυτή την απαίσια, σιωπηλή ζήλεια που μπορεί να καταστρέψει τις φιλίες σου.

Σου αρέσει μόνο η ιδέα μιας σχέσης
Τα όμορφα χουζουρέματα. Το πρωινό σεξ. Οι γλυκούλικες στιγμές μέσα στην μέρα. Ναι, όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ιστορία. Οι σχέσεις απαιτούν κόπο, συμβιβασμούς, επικοινωνία. Αν θες να έχεις τις όμορφες στιγμές, αλλά δεν είσαι έτοιμος ούτε στο ελάχιστο να διαχειριστείς τις δυσκολίες της καθημερινότητας με ένα άτομο, τότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις σχέση.


Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v