Πώς να νιώσεις πιο άνετα να του μιλήσεις

Αν είσαι ντροπαλή και δυσκολεύεσαι να κάνεις την πρώτη κίνηση, έχουμε την λύση στο πρόβλημά σου…
Πώς να νιώσεις πιο άνετα να του μιλήσεις
Κάποιοι άνθρωποι είναι ντροπαλοί. Δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τους άλλους, πόσο μάλλον αν μιλάμε για ερωτική προσέγγιση. Πέσιμο, πώς να το πούμε. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν πέσιμο, επειδή και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να εκθέσουν με τέτοιον τρόπο τον εαυτό τους σε κάποιον… τρομοκρατούνται.

Αν είσαι, λοιπόν, ένα από αυτά τα άτομα, ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις τον φόβο σου και να καταφέρεις να μιλήσεις στο αντικείμενο του πόθου σου.

Μην φέρεσαι διαφορετικά
Ναι, είναι η πιο κλισέ συμβουλή. “Να είσαι ο εαυτός σου”. Τα περισσότερα κλισέ, όμως, βασίζονται στην πραγματικότητα. Και αυτό που έχεις να κερδίσεις αν είσαι ο εαυτός σου πλησιάζοντάς τον είναι πως δεν θα χρειάζεται να αγχωθείς, να σκεφτείς παραπάνω, να φτιάξεις οποιαδήποτε ιστορία. Παρουσιάζεις τον εαυτό σου ειλικρινά, και εύχεσαι να πάνε όλα καλά.

Βρες τον κοινό παρονομαστή
Αν πας να προσεγγίσεις κάποιον που γνωρίζεις, έστω και λίγο, τότε σίγουρα θα ξέρεις αν οι δυο σας έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Συνεπώς, η κουβέντα μπορεί να ξεκινήσει (και να κυλήσει) πολύ πιο άνετα. Αν, πάλι, δεν γνωρίζεις τα κοινά σας ενδιαφέροντα, υπάρχει ακόμα ένα κλισέ που θα έρθει να σε σώσει: οι κλασικές ερωτήσεις, όπως “Τι μουσική ακούς;”

Φέρε ενισχύσεις
Είναι με την παρέα του; Τέλεια. Πλησίασέ τον με την δική σου παρέα, και αρχίστε να μιλάτε. Θα νιώσεις πάρα πολύ άνετα, καθώς οι φίλοι σου θα είναι δίπλα σου για να σε… σώσουν ανά πάσα στιγμή, και πού ξέρεις. Μπορεί να μην είσαι το μόνο άτομο που θα βρει το τυχερό του σ’ αυτή την παρέα.

Το τηλεφωνάκι σου;
Όχι, δεν πρέπει να το πεις αυτό. Εκτός κι αν όλες σας οι αλληλεπιδράσεις μέχρι στιγμής βασίζονταν στο να κοροϊδεύετε σιχαμένους ανθρώπους, και κάνεις τέλεια μίμηση τύπου που λέει αυτή την φράση. Εναλλακτικά, για να πάρεις το τηλέφωνο/Facebook/Yahoo! mail του, μπορείς να πατήσεις πάνω σε ένα από αυτά τα κοινά ενδιαφέροντα, και να του πεις ότι θες να του στείλεις κάτι που είδες ή διάβασες σχετικά. Ναι, είναι αρκετά προφανές ότι το θες για άλλους λόγους, αλλά αρκετά αξιοπρεπές για να μην σε κοιτάξει περίεργα.

Μην ξεχνάς…
…ότι είναι ένας τύπος. Ένα πέσιμο. Ένα φλερτ, που μπορεί να μην πάει πουθενά. Οι ευκαιρίες εκεί έξω είναι άπειρες, και δεν μπορεί να σε σταματήσει τίποτα. Οπότε, αν δοκιμάσεις μια φορά και το πράγμα δεν… τραβήξει, μην απογοητεύεσαι. Η ζωή συνεχίζεται, κι εσύ δεν έχασες τίποτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v