Τα πιο λάθος πράγματα που μας έμαθαν οι ρομαντικές κωμωδίες

Επειδή καλό είναι να βλέπουμε και καμιά σάχλα πού και πού, αλλά μην τις παίρνουμε και στα σοβαρά…
Τα πιο λάθος πράγματα που μας έμαθαν οι ρομαντικές κωμωδίες
Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τις ρομαντικές κωμωδίες, και άνθρωποι που τις μισούν. Όλοι όμως τις έχουν δει, και όλοι κάποια στιγμή έχουν επηρεαστεί από αυτές. Επειδή οι ρομαντικές κωμωδίες είναι από τις πιο ύπουλες μορφές προπαγάνδας, και έχουν καταστρέψει γενεές και γενεές ατόμων—και ειδικά γυναικών.

Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν, σε μερικά “μαθήματα ζωής” που πήραμε από τις ρομαντικές κωμωδίες, και ας φωνάξουμε όλοι μαζί την λέξη που όλους μας ενώνει: ΑΙΣΧΟΣ.

Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να αλλάξεις τον εαυτό σου
Είσαι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα, με καριέρα και λεφτά και ένα τέλειο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη και πρακτικά ζεις το απόλυτο όνειρο. Αλλά κάτι σου λείπει, κι αυτό είναι μία σχέση. Και μετά γνωρίζεις ένα αγόρι που σε τρελαίνει, αλλά εκείνος δεν γουστάρει τις γυναίκες σε θέσεις ισχύος, άρα (μετά από πολύ κλάμα) αποφασίζεις να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις η πριγκίπισσά του στο χωριό. Ναι, καλά.

Τα καλά παιδιά πάντα κερδίζουν
Όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Οι αντίπαλοί σου – σε κάθε πλευρά της ζωής σου – είναι καλύτεροι από εσένα, δουλεύουν πιο σκληρά από εσένα, και λογικά αξίζουν περισσότερα από εσένα. Αλλά επειδή εσύ νιώθεις πρωταγωνιστής (και πιστεύεις ότι αναπληρώνεις την τεμπελιά σου με την γοητευτικά μ*λ*κισμένη σου προσωπικότητα), είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις στο τέλος, και όλα τα όνειρά σου θα γίνουν πραγματικότητα. Συγγνώμη, δεν πάει έτσι το πράγμα.

Θα σε κάνω άνθρωπο
Ξανά, είσαι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα, γνωρίζεις έναν τύπο που είναι πολύ καλός στο σεξ, και μετά θες να κάνει σεξ αποκλειστικά μαζί σου. Εκείνος δεν σου λέει όχι, επειδή το σεξ είναι καλό και όλοι θέλουν όσο περισσότερο μπορούν να βρουν, αλλά παράλληλα θέλει κι άλλες. Εσύ, όμως, δυνατή πολεμίστρια του καλού, μένεις στο πλάι του και τον βοηθάς να γίνει καλός, μονογαμικός άνθρωπος και να συνειδητοποιήσει ότι θέλει εσένα μόνο. Και μετά ξύπνησες.

Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι
Αν είναι αληθινή αγάπη, λένε οι ταινίες, δεν υπάρχει πρόβλημα αν έχεις γίνει ο μεγαλύτερος stalker του κόσμου, αν έχεις μάθει απ’ έξω τι ανέβασε στο Instagram στις 7 Ιουλίου 2014, και αν αναγκάστηκες να πεις ψέματα για να τον πείσεις να μείνει κοντά σου. Επειδή η αληθινή αγάπη πάντα νικά.

Το ασχημόπαπο πρέπει να βγάλει τα γυαλιά του
Κι ένα ταξίδι στα 90s για τελείωμα, με το απόλυτα ηλίθιο κλισέ. Είσαι μια ανεξάρτητη, αλλά όχι και τόσο δυναμική γυναίκα, επειδή φοράς γυαλιά, έχεις τα μαλλιά σου κοτσίδα και ασχολείσαι με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν τον μέσο γκόμενο—για παράδειγμα, έχεις διαβάσει στην Wikipedia ποια ήταν η Σιμόν ντε Μποβουάρ. Αν, όμως, φροντίσεις λίγο τον εαυτό σου, θα δει ότι κατά βάθος ήσουν πάντα ένα μοντέλο που απλώς δεν ήξερε να ντύνεται σωστά, και θα σε αγαπάει για πάντα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v