Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό

Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο. Έχουμε, όμως, σε πέντε (πολύ) απλούς τρόπους να επισπεύσεις την διαδικασία και να την κάνει όσο πιο ανώδυνη γίνεται.
Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό
Οι χωρισμοί δεν είναι εύκολο πράγμα. Νιώθεις εκατό διαφορετικά αισθήματα να σε χτυπάνε από παντού. Πόνο, οργή, στεναχώρια… ίσως και λίγη δίψα για εκδίκηση. Και όλα αυτά είναι κάπως δύσκολα να τα διαχειριστείς.

Θέλουμε να πάρεις μια ανάσα. Χωρισμός είναι, θα περάσει. Και αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, όλα θα έχουν τελειώσει πριν καν το καταλάβεις.

Βάφω τις κουρτίνες
Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να κάνεις ολική ανακαίνιση το σπίτι σου. Μόνο οι πολύ πλούσιες πρωταγωνίστριες στις ρομαντικές κομεντί έχουν την άνεση να το κάνουν αυτό. Αλλά είναι σίγουρα καλή ιδέα να ανανεώσεις λιγάκι την ζωή σου, τον χώρο σου, και – το πιο σημαντικό – να φροντίσεις να διώξεις από μπροστά σου ό,τι σου τον θυμίζει. Και ό,τι έχει αφήσει στο σπίτι σου. Μην τα κάψεις, όμως. Ένα κουτί στο πατάρι αρκεί προς το παρόν. Οτιδήποτε δεν ζητηθεί πίσω μέσα σε ένα εξάμηνο θα γίνει τέλειο προσάναμμα για το τζάκι σου τους χειμερινούς μήνες.

Περνώ και μόνη μου καλά
Ώρα να ξαναπιάσεις τα παλιά σου χόμπι. Ή να βρεις κάτι καινούριο. Ή να πέσεις τόσο πολύ με τα μούτρα στην δουλειά, που το αφεντικό σου θα μαζεύει το σαγόνι του απ’ το πάτωμα. Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις για να μην τρέχει κάθε στιγμή η σκέψη σου στο παρελθόν, θα σε βοηθήσει.

Το ένα πόδι μπροστά από το άλλο
Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις για τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή είναι να κοιτάς και να ενδιαφέρεσαι μόνο για το σήμερα. Μην κάνεις τρελά σχέδια για το μέλλον σου. Περνάς δύσκολη φάση, και κανείς δεν θα σε κρίνει αν εστιάσεις την προσοχή σου αποκλειστικά στο πώς θα κάνεις αυτές τις μέρες να περάσουν πιο γρήγορα.

Πίνω και μεθώ
Ναι. Πρέπει, αν θες να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Εντάξει, δεν μιλάμε και για δηλητηρίαση από αλκοόλ, αλλά αυτή τη στιγμή έχεις ανάγκη τους φίλους σου, και έχεις ανάγκη να βγεις έξω. Επίσης, αν είναι να καταναλώσεις κενές θερμίδες για να φας τα αισθήματά σου, καλύτερα οι θερμίδες αυτές να είναι βότκα και όχι σοκολάτες.

Ο έρωτας με έρωτα περνάει
Κλισέ; Κλισέ, αλλά ισχύει. Και, μικρό μυστικό: δεν είναι ανάγκη να ερωτευτείς. Μερικές φορές, και λίγο καλό σεξ μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα από ποτέ…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v