Οι φράσεις που θα σου πει αν δεν σε γουστάρει

Τον γουστάρεις. Εκείνος δεν σε γουστάρει τόσο. Κι επειδή κανείς δεν θέλει να γίνεται κακός, μάλλον θα προσπαθήσει να σου το φέρει με το μαλακό.
Οι φράσεις που θα σου πει αν δεν σε γουστάρει
του Θοδωρή Διάκου

Προσπάθησε να θυμηθείς την τελευταία φορά που κάποιος δεν σε γούσταρε και τόσο, και σου είπε απλά και ξεκάθαρα “Συγγνώμη, δεν ενδιαφέρομαι”. Είναι επειδή δεν θέλει να φανεί κακός, ή επειδή φοβάται να αντιμετωπίζει τα αισθήματά του κατά μέτωπο—σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί μεταξύ σας, και ήρθε η ώρα να μάθεις να διαβάζεις τις (βάρβαρες) αλήθειες πίσω απ’ τα γλυκά του λόγια.

Δεν ξέρω αν ψάχνω κάτι σοβαρό αυτή τη στιγμή…
Πίστεψέ μας, οκτώ στους δέκα που θα σου πουν αυτή την φράση θα έκαναν κάτι σοβαρό με την επόμενη που θα έβρισκαν μπροστά τους, αν ένιωθαν ότι αγγίζει τα υψηλά τους standards. Όποια κι αν είναι αυτά.

Είμαι τόσο απασχολημένος με την δουλειά αυτόν τον καιρό…
…που σημαίνει ότι το να έχει ένα άτομο για να τον χαλαρώνει ακούγεται ιδανικό. Και λογικά είναι, απλά αυτό το άτομο μάλλον δεν θα ‘σαι εσύ.

Έχω τόσα πολλά προβλήματα, αξίζεις κάποιον καλύτερο…
Η πιο κλασική και δοκιμασμένη αντρική τακτική: γίνεσαι μεν ο κακός της υπόθεσης, αλλά είσαι γλυκούλης προβληματικός κακός με αυτογνωσία. Κάτι σαν τον Τζόκερ, χωρίς την κλινική ψυχοπάθεια. Ναι, λέει ψέματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ζωή του είναι ότι φοβάται τις δεσμεύσεις.

Σε βλέπω σαν αδερφή μου!
Άουτς. Αλλά τουλάχιστον είναι πιο ειλικρινές. Και, όχι, μην τολμήσεις να του απαντήσεις με κάτι για τους Λάνιστερ, αυτό το αστείο έχει ψοφήσει πέντε σεζόν πριν.

Δεν έχω πολύ χρόνο αυτή τη στιγμή, θες να το δούμε από βδομάδα;
Ναι, όχι, δεν πρόκειται να το δείτε από βδομάδα. Δεν πρόκειται να δεις το πρόσωπό του ξανά, επειδή σκοπεύει να σε κάνει μπλοκ μετά από έναν μήνα ghosting. Συγγνώμη.

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να μείνουμε φίλοι
Αν σου το πει αυτό και το εννοεί, και προσπαθεί να μείνει στην ζωή σου, και επίσης σταματήσει να σε φλερτάρει και όντως θέλει να είστε φίλοι, τότε κράτα τον. Είναι ένας ανθρώπινος μονόκερος. Στην αληθινή ζωή, οι πιθανότητες να μείνετε φίλοι είναι πιο μικρές κι από την ικανότητά του να είναι ειλικρινής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v