Τα σημάδια ότι θα ξαναγυρίσει

Χωρίσατε, βρήκες την ηρεμία σου και ξαφνικά επιστρέφει στην ζωή σου. Και ξέρουμε γιατί.
Τα σημάδια ότι θα ξαναγυρίσει
Η σχέση σας είχε φτάσει στο σημείο που λες, Φτάνει, δεν αντέχω άλλο και χωρίσατε. Σου πήρε λίγο καιρό για να συνέλθεις (και αρκετή γκρίνια στους φίλους σου) αλλά τελικά είσαι καλά, προχώρησες με την ζωή σου και άρχισες ξανά να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Και ξαφνικά, από εκεί που δεν το περίμενες, προσπαθεί να επιστρέψει στην ζωή σου, να σε κερδίσει ξανά. Και, επειδή θέλουμε να είσαι προετοιμασμένη, αυτά είναι τα σημάδια ότι μάλλον θα ξαναγυρίσει.

Σαν τον δολοφόνο. Συγγνώμη, έπρεπε.

1. Του φερόσουν καλά
Ενώ αυτός σου φερόταν χάλια. Θα δεις πολλά ζευγάρια που ο ένας σύντροφος είναι το αγγελάκι και ο άλλος το διαβολάκι. Αν, λοιπόν, ήσουν το αγγελάκι στην σχέση σας, τότε θα επιστρέψει για δύο λόγους. Είτε νιώθει ότι του έχει λείψει να έχει ένα άτομο που του φέρεται όμορφα (δηλαδή, ψάχνει για θύμα), είτε είναι όντως ο διάβολος και του αρέσει να σε βασανίζει (δηλαδή, ψάχνει για θύμα).

2. Σε χώρισε για να είναι με κάποια άλλη
Δεν θέλουμε να γίνουμε απόλυτοι, αλλά θα κάνουμε μια τρελή υπόθεση ότι οι περισσότερες σχέσεις που ξεκινούν με τον χωρισμό μιας άλλης σχέσης… δεν θα πάνε και πολύ καλά. Ο ενθουσιασμός είναι υπέροχο συναίσθημα, αλλά δεν αρκεί για να χτιστεί μια νέα σχέση από το μηδέν—και έχει την τάση να εξαφανίζεται γρήγορα. Και οι σχέσεις είναι δύσκολες, άρα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει σε κάτι γνώριμο και ασφαλές.

3. Δεν βρήκε τίποτα από την στιγμή που χωρίσατε
Και τώρα θέλει να κάνει σεξ και βαριέται, και δεν είναι απόλυτα σίγουρος τι συμβαίνει στην ζωή του, οπότε θα σου στείλει ένα μήνυμα. Απλό, κατανοητό και απαίσιο.

4. Τα πας πολύ καλά με την ζωή σου από τότε που χωρίσατε
Πήρες προαγωγή; Βρήκες κάποιον καλύτερο; Κέρδισες το λαχείο; Θα φροντίσει να εμφανιστεί στο κατώφλι σου, με κάποια δακρύβρεχτη ιστορία ή με μια ανανεωμένη αίσθηση σεβασμού για εσένα, με μοναδικό σκοπό να ρουφήξει την ευτυχία σου, ακριβώς όπως ένα ψυχικό βαμπίρ. Μην αφήνεις τα βαμπίρ να μπαίνουν στο σπίτι σου.

5. Δεν έχει μαζέψει ακόμα τα πράγματά του από το σπίτι σου
Του έχεις πει να ‘ρθει να πάρει τις βρώμικες μπλούζες του εδώ και έναν μήνα. Είχε δουλειά. Μετά από δυο βδομάδες, επειδή έχεις επίπεδο, αποφάσισες να τις πλύνεις και να τον ενημερώσεις ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να έρθει και να τις πάρει, είναι υπόθεση λίγων δευτερολέπτων. Πάλι βρήκε κάποια δικαιολογία. Η επόμενή σου κίνηση είναι να του στείλεις ένα πολύ κοφτό και κατανοητό μήνυμα ότι αν δεν έχει μαζέψει τα πράγματά του μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα αναγκαστείς να τα δώσεις σε φιλανθρωπίες.
(Προφανώς, κανείς δεν έχει χρόνο για αυτό, ξεκάθαρα θα τα πετάξεις στα σκουπίδια.)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v