11 σημάδια ότι της αρέσεις

Όσο και αν θέλει να το κρύψει, υπάρχουν σημάδια που το προδίδουν –για να μην πούμε ότι το φωνάζουν. Ιδού έντεκα από αυτά.
11 σημάδια ότι της αρέσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Τυφλώνει ο άτιμος ο έρωτας. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς ο εγκέφαλός μας, που είναι κατά τα άλλα προγραμματισμένος να «πιάνει» τα σημάδια της μη λεκτικής επικοινωνίας (αλλιώς γνωστής και ως γλώσσας του σώματος) μπλοκάρει εντελώς στις περιπτώσεις που γουστάρουμε πολύ το άτομο απέναντί μας, αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Για την περίπτωση που σε πετυχαίνουμε στη δύσκολη αυτή θέση, συγκεντρώσαμε αδιάσειστα σημάδια πως ναι, της αρέσεις, και έχεις το πράσινο φως να προχωρήσεις άφοβα.

Παίζει με τα μαλλιά της. Στριφογυρίζει, ας πούμε, μια μπούκλα στο δάχτυλό της ενώ σου μιλάει –ή ενώ σε ακούει. Ή επειδή ξέρει πως αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά σημάδια ενδιαφέροντος, το αποφεύγει, αλλά την πιάνεις συνεχώς να απομακρύνει τσουλούφια από το πρόσωπό της. Πράγμα που μας φέρνει στο επόμενο σημάδι…

Τραβά υποσυνείδητα την προσοχή στο πρόσωπό της. Είτε απομακρύνοντας τσουλούφια από το μέτωπό της, είτε αγγίζοντας ασυναίσθητα τα χείλη της, είτε χαϊδεύοντας αφηρημένα το πλάι του λαιμού της. Κάπως σαν να δημιουργεί «κορνίζα» γύρω από το πρόσωπό της –και δεν συνειδητοποιεί καν ότι το κάνει.

Γυρίζει προς το μέρος σου. Αν κάθεσαι δίπλα της ενώ μιλάτε, ο κορμός, οι ώμοι και τα γόνατά της είναι στραμμένα προς εσένα –κάποιος που δεν ενδιαφέρεται, γυρίζει απλώς το κεφάλι για να σου μιλήσει.

Σε κοιτάει στα μάτια. Και το βλέμμα της ξεφεύγει κάπου-κάπου προς τα χείλη σου.

Καθρεφτίζει τις κινήσεις σου. Κάθεται ή στέκεται απέναντί σου με τρόπο που αν σας έβλεπε ένας τρίτος θα δίνατε την εντύπωση πως είστε ο ένας ο καθρέφτης του άλλου. Πίνει μια γουλιά από το ποτό της όταν το κάνεις κι εσύ –ή απλώς, αν είναι εκπαιδευμένη στη γλώσσα του σώματος, πιάνει ασυναίσθητα το ποτήρι της και μετά το αφήνει, για να μην προδοθεί.

Σου χαμογελάει συνέχεια.

Απλώνεται προς τη μεριά σου. Κάθεσαι, ας πούμε, απέναντί της και το πάνω μέρος του κορμού της γέρνει προς το μέρος σου –και οι ώμοι κλείνουν ελαφρώς προς τα μέσα, πράγμα που αποτελεί SOSάκι της γλώσσας του σώματος, γιατί μαρτυρά πως υποσυνείδητα θέλουμε να αγκαλιάσουμε τον άλλο. Παρατήρησε, επίσης, τα χέρια της: Αν πλησιάζουν προς το μέρος σου λίγο παραπάνω από το κανονικό, ενώ κάθεται χαλαρά και απλώς μιλάτε, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Σε αγγίζει δήθεν τυχαία. Πιάνει το χέρι σου εκεί που γελάτε, σε αγγίζει απαλά στον ώμο ενώ σου μιλάει, τέτοια πράγματα.

Κουλουριάζεται στη θέση της. Διπλώνει ένα πόδι κάτω από τον κορμό της, ή αγκαλιάζει τα γόνατα με τα χέρια της. Σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος, οι άνδρες που ενδιαφέρονται απλώνονται ώστε να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο (σαν το κυρίαρχο αρσενικό των πρωτόγονων ενστίκτων μας) ενώ οι γυναίκες κάνουν το αντίθετο, μαζεύονται για να φανούν μικρές και απροστάτευτες. Υποσυνείδητα, πάντα, όλα αυτά.

Γελάει με τα αστεία σου. Ακόμα και τα πιο αποτυχημένα.

Η φωνή της αλλάζει ανεπαίσθητα όταν απευθύνεται σε εσένα. Μην απορείς –κι εσύ το κάνεις: γυναίκες και άνδρες χαμηλώνουν, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, τον τόνο της φωνής τους όταν απευθύνονται σε κάποιον/α που τους αρέσει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v