Φίλοι με προνόμια: 9 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Σεξ χωρίς συναίσθημα. Γίνεται, είναι καλό, και με αυτές τις συμβουλές θα μπορείς να το κάνεις χωρίς… επιπλοκές.
Φίλοι με προνόμια: 9 πράγματα που πρέπει να ξέρεις
Φίλοι, αλλά που κάνουν σεξ. Ακούγεται λίγο οξύμωρο, καθώς ο ορισμός της φιλίας είναι η εντελώς πλατωνική σχέση μεταξύ δύο ατόμων. Κι όμως, μερικές φορές, μια σχέση που δεν είναι σχέση, μια φιλία που δεν είναι ακριβώς φιλία, αλλά σίγουρα περιέχει καλό σεξ, μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Και με αυτές τις εννιά συμβουλές, θα καταφέρεις να αποφύγεις όλες τις παγίδες που μπορεί να παραμονεύουν.

Βρες το κατάλληλο άτομο
Εντάξει, όλη η κατάσταση ονομάζεται φιλία με προνόμια, αυτό όμως μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Το άτομο που θα επιλέξεις να κάνεις σεξ-χωρίς-δεσμεύσεις δεν θα είναι και η πρώτη σου σκέψη όταν θες να πάρεις κάποιον τηλέφωνο να μιλήσεις. Τι πρέπει να είναι αυτό το άτομο; Ελκυστικό για ‘σένα, ευγενικό, να σου παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά όχι και την αίσθηση πως τα θέλεις όλα αυτά στα πλαίσια μιας μονογαμικής σχέσης. Και αν μέσα σε όλα αυτά μπλέξει η αληθινή φιλία, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν κάπως περίπλοκα.

Να ξέρεις πως θέλετε και οι δύο το ίδιο
Όλα έχουν να κάνουν με την επικοινωνία. Οφείλετε να ξεκαθαρίσετε πως η σχέση σας θα είναι ξεκάθαρα σεξουαλική. Αυτό δεν χρειάζεται να ειπωθεί με ωμό τρόπο – αρκεί να έχει αναφερθεί ότι ούτε εσύ, ούτε το άλλο άτομο, ψάχνετε κάτι σοβαρό και δεσμευτικό.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου
Το να θέλεις τέτοιου είδους σχέση δεν είναι μεμπτό. Αρκεί να είναι όντως αυτό που ψάχνεις, και όχι ένας συμβιβασμός, με την ελπίδα ότι το άλλο άτομο θα αναπτύξει συναισθήματα και θα μπορείτε να είστε μαζί. Θα καταλήξεις να πληγώνεσαι και να θυμώνεις – χωρίς λόγο – επειδή απλά κάποιος ήταν ειλικρινής μαζί σου και τήρησε τον λόγο του.

Μόνο σεξ
Εντάξει. Αν ο sex buddy σου έχει γενέθλια και στείλεις ένα μήνυμα για να ευχηθείς, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει. Μήπως θέλεις πριν βρεθείτε για να… ξέρεις, να βγείτε και για ένα ποτό; Σίγουρα, αρκεί να μην το παρατραβήξεις. Όσο περισσότερες επαφές διατηρείτε, τόσο μεγαλύτερο δέσιμο υπάρχει, και προτού το καταλάβεις, η σχέση σας έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Τι σεξ;
Μια σχέση που βασίζεται στο σεξ, πρέπει να είναι ανοιχτή στα πάντα. Πρέπει να είστε και οι δύο ανοιχτοί σ’ αυτά που θέλετε να κάνετε και να μην φοβάστε να τα ζητάτε. Αλλιώς, ποιος ο λόγος να το κάνετε αν δεν περνάτε τέλεια;

Κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει
Ίσως η μαμά σου πιστεύει ότι είναι ανεύθυνο. Ίσως οι φίλοι σου πιστεύουν πως έχεις ξεφύγει. Άλλοι, πάλι, θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι ο μόνος λόγος που το κάνεις είναι επειδή κατά βάθος θέλεις μονογαμική σχέση και βρίσκεσαι σε άρνηση. Δεν χρειάζεται να το καταλαβαίνουν όλοι, και ούτε χρειάζεται να τους ακούς. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κάνεις, πώς θα το κάνεις και με ποιον θα το κάνεις.

Στην πρώτη ένδειξη συναισθήματος…
Αν παρατηρείς πως ο… προνομιούχος φίλος σου αρχίζει να δένεται συναισθηματικά μαζί σου, φέρσου ώριμα και ζήτησε ευγενικά να ξεκόψετε. Όλοι είμαστε άνθρωποι, και το σεξ μας φέρνει κοντά. Πολλές φορές είναι φυσικό επακόλουθο. Μην εκμεταλλευτείς την κατάσταση για λίγο σεξ ακόμα. Εκτός κι αν, στο μεταξύ, έχεις αναπτύξει συναισθήματα κι εσύ. Και, μιλώντας γι’ αυτά…

Τα δικά σου συναισθήματα
Αν αρχίσεις να καταλαβαίνεις πως δεν βλέπεις το πράγμα όπως παλιά, να είσαι ειλικρινής. Όλη η σχέση βασιζόταν εξαρχής στην ειλικρίνεια και τον σεβασμό, άρα το οφείλεις στο άλλο άτομο. Στην περίπτωση που όσα νιώθεις δεν βρίσκουν ανταπόκριση, σεβάσου τα συναισθήματά σου και σταματήστε να κάνετε σεξ.

Απλά πέρνα καλά!
Να θυμάσαι ότι το σεξ δεν χρειάζεται να πηγαίνει χεράκι-χεράκι με τη σχέση, και αν η ιδέα μιας φιλίας με προνόμια σε εξιτάρει, προσπάθησε να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς. Και, προφανώς, μην ξεχνάς να παίρνεις προφυλάξεις!

Πηγή: Buzzfeed
Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v