Πώς ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος;

«Απλά το ξέρεις» είναι η σύντομη απάντηση. Αν όμως ψάχνεις και μια λίστα με τα σημάδια που θα σου το επιβεβαιώσουν, εδώ είμαστε.
Πώς ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος;
«Θα το καταλάβεις» που έλεγαν και οι μαμάδες μας. Τι γίνεται, όμως, αν δεν σου έχει ξανασυμβεί, ή αν σου έχει ξανασυμβεί μεν, δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία δε, οπότε αρνείσαι να το παραδεχτείς στον εαυτό σου από φόβο μην ξαναφάς τα μούτρα σου;

Κατ’ αρχάς, να πούμε πως δεν είναι και απαραίτητο να το ξέρεις. Μπορείς μια χαρά να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όλα αυτά τα αψυχολόγητα που συμβαίνουν στο μυαλό και στο σώμα σου, δεν θα διαρκέσουν για πολύ έτσι κι αλλιώς. Για να έκανες στο Google την ερώτηση του τίτλου του, όμως, και να προσγειώθηκες εδώ, πιθανότατα μια λίστα να σου επιβεβαιώσει αυτό που ήδη υποψιάζεσαι την θέλεις. Να τη.

(*) Για να αποφύγουμε τα εκνευριστικά τον/την και του/της και τα @ που χαλάνε τη ροή του κειμένου, βάλαμε τις αντωνυμίες παρακάτω σε τυχαία γένη. Προσαρμόζεις αναλόγως.

Το αντικείμενο του πόθου σου είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι το πρωί που ξυπνάς.

Βρίσκεις όλη την ώρα αφορμές για να την αναφέρεις σε κάθε κουβέντα που κάνεις.

Βασικά, ό,τι και να συμβαίνει μέσα στην ημέρα σου γεννά έναν συνειρμό που κάπως μυστηριωδώς συνδέεται με το άτομό του.

Χαμογελάς σαν βλάκας στο κινητό όταν εμφανίζεται το όνομά της στην οθόνη.

Τα αστεία του σου φαίνονται τα εξυπνότερα/ ευρηματικότερα/ πιο ξεκαρδιστικά αστεία που άκουσες ποτέ σου.

Παρατηρείς επάνω της λεπτομέρειες που δεν έχεις παρατηρήσει ποτέ σε άνθρωπο. Πώς δένει τα κορδόνια της. Τι σχήμα έχει η καμπύλη του αυτιού της. Αν ξεκινάει από το λαιμό ή από τη ράχη να χαϊδέψει μια γάτα στο δρόμο.

Όλες αυτές οι χαζές λεπτομέρειες σου φαίνονται συναρπαστικά χαριτωμένες.

Δεν πεινάς. Ποτέ. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μέρες που ξεχνάς εντελώς να φας. Οι γιαγιάδες μας αυτό το έλεγαν «χορταίνεις με έρωτα». Ευτυχώς που ο έρωτας δεν διαρκεί πολύ, θα είχαμε όλοι λιμοκτονήσει.

Είσαι σε μια μόνιμη κατάσταση ευφορίας. Σε σημείο ούτε οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη να μην σου φαίνονται ενοχλητικές. Αν σε νοιάζει, αυτό σου το κάνουν οι ενδορφίνες που παράγει σαν τρελός ο εγκέφαλός σου.

Είσαι μονίμως αφηρημένη. Για την ακρίβεια, 100% συγκεντρωμένη είσαι μόνο στις συζητήσεις σας. Ό,τι άλλο συμβαίνει στην καθημερινότητά σου, το βιώνεις λίγο σαν όνειρο –είσαι και δεν είσαι εκεί, καταλαβαίνεις και δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Τις μέρες που είναι να βρεθείτε, οι ώρες δεν περνάνε με τίποτα. Κι όταν είστε μαζί, τέσσερις ώρες σου φαίνονται σαν πέντε λεπτά.

Θέλεις να κάνεις τα πάντα μαζί της. Να βγείτε έξω, να μείνετε μέσα, να πάτε διακοπές μαζί, να κάνετε τον γύρο του κόσμου με ωτοστόπ, να πάτε για μπάντζι τζάμπινγκ, να ξαναδείτε όλες τις αγαπημένες σου ταινίες, να δοκιμάσετε ό,τι στάση και πειραματισμό στο σεξ μπορεί να βάλει ανθρώπου νους.

Τα πάντα επάνω του σου φαίνονται τέλεια. Καταπληκτικό χαμόγελο, τέλεια μάτια, απίστευτα στιλπνά μαλλιά, φοβερό λέγειν, χιούμορ επιπέδου σταντ-απ κωμικού. Και φυσικά όλα του τα ελαττώματα είναι χαριτωμένα (σπόιλερ αλέρτ: σε λίγο καιρό δεν θα ‘ναι).

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι ένα τόσο καταπληκτικό πλάσμα θέλει εσένα. Και, αναλόγως χαρακτήρα, είτε νιώθεις υπεράνθρωπος, είτε γίνεσαι σούπερ ανασφαλής και καχύποπτος ότι μπα, ιδέα σου είναι, δε γίνεται να σε θέλει, όπου να ‘ναι θα αλλάξει γνώμη και θα φύγει και θα είσαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος επί γης.

Μετά βέβαια αυτός ο φόβος περνάει, οι ενδορφίνες που λέγαμε ξαναπιάνουν δουλειά, και πέφτεις για ύπνο πανευτυχής, και το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς είναι φυσικά εκείνη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v