ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Πότε πρέπει να στείλεις μήνυμα και πότε όχι

Θέλεις να ανοίξεις το Messenger να πληκτρολογήσεις γρήγορα το όνομά του-ης και να στείλεις «Επ, τι λέει;». Βάστα.

Πότε πρέπει να στείλεις μήνυμα και πότε όχι

Ναι, το ένστικτό σου τα λέει καλύτερα από εμάς. Όχι πάντα όμως. Ενίοτε είσαι παρορμητικός-ή. Ίσως έχεις καιρό να βγεις ραντεβού και να φλερτάρεις γενικά. Ίσως είδες ότι η-ο πρώην μπήκε σε σχέση και τρέχεις να τον-ην προλάβεις. Γι’ αυτό, πριν πατήσεις «Αποστολή» ρίξε μια ματιά εδώ.

Ποιος έστειλε το τελευταίο μήνυμα στη συνομιλία σας;

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι επειδή αργεί να απαντήσει δεν ενδιαφέρεται. Μπορεί κάτι να συνέβη και να σου απαντήσει όταν έχει χρόνο. Ωστόσο, αν είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον, τότε δεν πετάει κι από τη χαρά του-ης όποτε του-ης στέλνεις. Θα σε συμβουλεύαμε να μην «τραβάς από τα μαλλιά» μία κατάσταση∙ έκανες την προσπάθειά σου, αν αποδώσει καλώς.

Ποιος προσπάθησε να επικοινωνήσει τελευταίος;

Έστω λοιπόν ότι την τελευταία φορά που μιλήσατε, έστειλε εκείνος-η «Τι κάνεις;». Τώρα, οι νόμοι του ιντερνετικού φλερτ λένε ότι είναι η δική σου η σειρά να στείλεις· ναι μπορεί να σου φαίνεται λίγο γελοίος σαν κανόνας, αλλά κάπως πρέπει να τα βάλουμε σε μία σειρά. Τώρα, λογικά πάντα, αναμένει εσένα να δείξεις το ενδιαφέρον σου. Τι περίμενες; Να τρέχει συνέχεια από πίσω σου;

Ολοκλήρωσες;

Έστω ότι έστειλες αυτό που θέλεις να πεις σε πέντε διαφορετικά μηνύματα (καταδικάζουμε, στείλε καλύτερα ένα μεγάλο μήνυμα) και για οποιονδήποτε λόγο ξεχάστηκες και δεν ολοκλήρωσες αυτό που ξεκίνησες να λες. Δε θα σου πει προφανώς «συνέχισε». Όταν και αν το θυμηθείς, άνοιξε ξανά τη συνομιλία και ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησες.

Ανησυχείς πως κάτι συνέβη;

Αυτό ίσως να έστεκε κάπως όταν κάναμε αναπάντητες και στέλναμε sms χωρίς αναφορά παράδοσης . Τότε, ίσως δικαιολογούταν κάπως να στείλεις δεύτερη φορά μήνυμα γιατί πράγματι μπορεί να μην λάβει το μήνυμα σου και πράγματι δε θα το μάθαινες ποτέ. Τώρα με τα «Στάλθηκε», «Παραδόθηκε», «Διαβάστηκε» ξέρεις ακριβώς, επομένως μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου -βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι μια χαρά το έχει δει.

Θέλεις να κλείσεις μία μισοτελειωμένη συζήτηση;

Μα γιατί να στείλεις «Καληνύχτα, καλή συνέχεια, καλό σου βράδυ» ενώ δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει ή έχει αδιαφορήσει. Αν η συζήτηση αυτή είχε γίνει δια ζώσης και εκείνος/η εξαφανίστηκε χωρίς να πει ένα «αντίο», υποθέτουμε ότι δε θα έτρεχες ξωπίσω του/ης για να πεις «Περίμενεεεε, Καληνύχτα δεν είπαμεεεε».

Βγήκατε ραντεβού και θέλεις να πεις πόσο ωραία πέρασες;

Αν η πρωτοβουλία να βγείτε ήταν δική του-ης, τότε σχεδόν επιβάλλεται να πεις έστω ότι ήταν ευχάριστο το ραντεβού. Στο χειρότερο σενάριο δε θα απαντήσει και σε αυτήν την περίπτωση ξέρεις τι να κάνεις. 

Έχεις πιει; 

Τώρα που διαβάζεις, είσαι μεθυσμένος-η και αναρωτιέσαι αν πρέπει να στείλεις; Προσπαθείς να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είναι σωστή απόφαση να στείλεις; Τότε μάλλον δεν είναι. Ή είσαι νηφάλιος και φοβάσαι ότι την επόμενη φορά που θα τα πιεις θα στείλεις μήνυμα; Αν ανησυχείς ότι θα στείλεις, τότε μάλλον δεν πρέπει να στείλεις. Πες το στους φίλους σου -κάποιος πρέπει να σε προσέχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v