Σημάδια ότι σε βλέπει φιλικά

Θέλεις να σε βλέπει ερωτικά, αλλά έχεις υποψίες ότι σε βλέπει φιλικά. Σωστά; Ήρθε η ώρα να μάθεις αν οι υποψίες σου ευσταθούν.
Σημάδια ότι σε βλέπει φιλικά
Χρόνια με τα χρόνια σαν κοινωνία έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε το στερεοτυπικό «δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών». Όταν χρειαζόμαστε έναν να κλάψουμε, δεν έχει σημασία αν θα είναι άντρα ή γυναίκας, αρκεί να είναι ένας ώμος που θα είναι εκεί όταν τον χρειαστείς και θα σε καταλαβαίνει. Εκτός αυτού, δε γίνεται να βλέπουμε όλους τους ανθρώπους αντίθετου φύλου ερωτικά -δε γίνεται να μας ελκύουν όλοι ερωτικά.

Τι γίνεται όμως όταν όντως μας ελκύει ένα άτομο ερωτικά; Πριν αρχίζει να ραγίζει το στερεότυπο για τη φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών, ήξερες ότι ένα έντονο βλέμμα πρόδιδε κάποιου είδους έλξη. Τι ισχύει τώρα; Πότε κάποιος μας βλέπει φιλικά;


Σου στέλνει συνέχεια

Κοίτα, αν αυτό το άτομο σε έβλεπε αλλιώς, όπως θέλεις εσύ δηλαδή να σε βλέπει, πιθανόν να συγκρατούσε τον εαυτό του. Σκέψου το από τη δική σου πλευρά: όταν σου αρέσει κάποιος-α του στέλνεις συνέχεια μηνύματα, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν τον-ην σπαμάρεις; Ε, έτσι κι εκείνον-η δεν τον-ην ενδιαφέρει αν σε πρήζει γιατί σε βλέπει σαν φίλο-η.

Καλό είναι να έχεις κατά νου ότι αυτά τα σημάδια που θεωρείς τρανές αποδείξεις ότι σε γουστάρει, ίσως είναι τρανές αποδείξεις για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Για παράδειγμα, αν σου χαμογελάει συνέχεια δε σε βλέπει ερωτικά, σε βλέπει σαν φίλο-η∙ αλλιώς θα ντρεπόταν να σου χαμογελάει συνέχεια, γιατί θα φοβόταν ότι θα το καταλάβεις. Αν δε διστάζει καθόλου να σε αγγίξει, μάλλον σε βλέπει σαν φίλο-η. Να τονίσουμε ότι αυτά ισχύουν στην περίπτωση που γνωρίζεστε ήδη λίγο καιρό, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ σας, ώστε και εμείς να μπορούμε να διαχωρίσουμε αν πρόκειται περί φιλίας ή φλερτ. Αν γνωριστήκατε χθες, μάλλον δε σε βλέπει ούτε καν σαν φίλο-η.

Σου δείχνει άλλες-ους γυναίκες/άντρες

Άλλο ένα σημάδι-παγίδα που δεν πρέπει να παρερμηνεύεις. Αν σου δείχνει περαστικούς-ές, για παράδειγμα, σε ψαρεύει για να δει αφενός ποιοι τύποι γυναικών/ανδρών σου αρέσουν και αφετέρου για να δει τι θα της-ου πεις. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση, ίσως και να μην είναι και τόσο φιλικό.

Από την άλλη, αν σου δείχνει κάποιες-ους συγκεκριμένες-ους (φίλους-ες για παράδειγμα) συγγνώμη αλλά θέλει να σου βρει ταίρι και στη λίστα των υποψηφίων δε συμπεριλαμβάνει και τον-ην εαυτό του-ης.

Τον-η βλέπεις συχνά ατημέλητο-η

Κι εδώ πρέπει να προσέξεις κάποιες παγίδες. Αρχικά, θυμήσου αν την πρώτη φορά που τον-η γνώρισες είχε περιποιηθεί τον εαυτό του-ης. Αν δεν τον είχε περιποιηθεί, τότε αυτή η συμβουλή ίσως και να μην μπορεί να σε βοηθήσει.

Για να σου το κάνουμε πιο λιανά, δύο πράγματα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: το ένα είναι ότι αν τον-ην βλέπεις συχνά ατημέλητο-η (πχ φοράει ρούχα που δεν τον-ην κολακεύουν ή φαίνεται σαν να έχει κάνει μπάνιο από την προηγούμενη) τότε μάλλον δε θέλει να σε αποπλανήσει. Ωστόσο, αν τον-η βλέπεις απεριποίητο, αλλά "ίνσταγκραμ απεριποίητο-η", τότε ίσως και να του-ης αρέσεις λίγο.

Πώς σε φωνάζει;

Σε αποκαλεί όπως οι φίλοι σου; Σε έχει αποκαλέσει μ***κα ή σου λέει «έλα ρε φίλε»; Εάν δεν είναι εντελώς αμήχανο άτομο ή 16 χρονών, τότε δεν έχεις καμία ελπίδα. Πραγματικά καμία.

Την οικογένειά του-ης, την ξέρεις;

Εσύ τώρα θα σκέφτεσαι «ναι, αλλά έχω γνωρίσει την οικογένειά της, τι έχεις να πεις γι’ αυτό;». Έχουμε να σου πούμε ότι είναι πολύ κακό σημάδι. Εάν σε έβλεπε ερωτικά, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα σου γνώριζε τους δικούς του-ης. Τόσο απλά.


Γενικά, πώς φέρεται μπροστά σου;

Σου λέει πόσες μέρες έχει να κάνει μπάνιο χωρίς ντροπή; Προφανώς και δε σε βλέπει ερωτικά. Δε νιώθει ποτέ αμηχανία; Συγγνώμη, αλλά δε σε γουστάρει.  Σου λέει για τις ντροπιαστικές του-ης στιγμές με άλλα πρόσωπα; Συγγνώμη, αλλά δεν έχεις ελπίδες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v