6 απίστευτα πράγματα που σε κάνουν ελκυστικό

Όχι, δεν είναι το κορμί σου τα φιδίσιο. Είναι λεπτομέρειες που ούτε καν φαντάζεσαι. Και δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το λέει.
6 απίστευτα πράγματα που σε κάνουν ελκυστικό
Τι πιστεύεις ότι σε κάνει ελκυστικό/ή στα μάτια των άλλων; Ό,τι και αν απάντησες, μάλλον πέφτεις έξω. Για ρίξε μια ματιά τι έχει να πει η επιστήμη επ’ αυτού.

Οι κόρες των ματιών σου: Όταν είσαι χαρούμενος/η, όταν κοιτάζεις το αντικείμενο του πόθου σου (και όταν έχεις πάρει ναρκωτικά, όλα να τα λέμε) οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται, κι αυτό κάνει όποιον σε κοιτάει στα μάτια να σε βρίσκει πιο ελκυστικό, επειδή υποσυνείδητα εκλαμβάνει τη διαστολή αυτή ως ενδιαφέρον για το άτομό του. Να και η έρευνα

Η συμμετρία του προσώπου σου: Το έλεγαν και οι αρχαίοι ημών, ήρθαν και οι σύγχρονες έρευνες να το επιβεβαιώσουν. Δεν είναι τόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, όσο η συμμετρία του (και οι αποστάσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών, λέει ο Ουμπέρτο Έκο) που κάνουν τους ανθρώπους να σε βρίσκουν όμορφο/η.

Το ότι ανήκεις (εμφανισιακά) στον μέσο όρο: Μπορεί να μοιάζει δύσκολο να το πιστέψεις, γιατί οι περισσότεροι εξ ημών θα λέγαμε ότι μας ελκύουν τα «εξωτικά», ασυνήθιστα πρόσωπα, οι ερευνητές όμως διαπίστωσαν το ακριβώς αντίθετο: Ένα «συνηθισμένο» πρόσωπο, χωρίς ιδιαίτερες διαφορές απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει, μας ελκύει κατά κανόνα περισσότερο απ’ όσο η εξωπραγματική, αιθέρια ομορφιά.

Η μέση σου: Εντάξει, αυτό μπορεί και να το μάντευες –δεν υπάρχει άλλωστε τυχαία η έκφραση «μέση δαχτυλίδι». Η αναλογία της μέσης προς τους γοφούς είναι για τους άνδρες (ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν) ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας. Αν αναρωτιέσαι γιατί, εδώ είναι η έρευνα που το εξηγεί. 

Η φωνή σου: Αυτή εδώ η έρευνα διαπίστωσε πως οι γυναίκες έλκονται από τους άνδρες με βαθιά, χαμηλή φωνή –πιθανότατα, λένε οι ερευνητές, γιατί τη συνδέουν με την ωριμότητα. Σκέψου Leonard Cohen, ας πούμε, ή Tom Waits.

Η μυρωδιά σου: Όχι το Chanel No. 5, μη βιαστείς να χαρείς. Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, οι ορμόνες που αναδίδει το γυναικείο σώμα αλλάζουν ανάλογα με την φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου –και συγκεκριμένα τις μέρες γύρω από την ωορρηξία, η μυρωδιά που αντιλαμβάνονται (υποσυνείδητα, προφανώς) οι άνδρες σε κάνει πιο ελκυστική. Αν σου ακούγεται υπερβολικά τρελό για να το πιστέψεις, εδώ είναι η έρευνα που το λέει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v