Όταν συναντάς το άλλο σου μισό…

Τι είναι το «άλλο μου μισό»; Πώς θα καταλάβω ότι το βρήκα; Το άλλο μου μισό θα είναι ο άνθρωπος που θα μείνω για πάντα μαζί;
Όταν συναντάς το άλλο σου μισό…
Το άλλο μας μισό ή η αδελφή ψυχή μας ήταν μια ιδέα του Πλάτωνα. Μας έβλεπαν, λέει, οι θεοί να είμαστε τόσο δυνατοί ενωμένοι με το άλλο μας μισό, που φοβήθηκαν ότι θα τους κατατροπώσαμε. Έτσι ο Δίας έκανε εκεί τα δικά του, μας πετσόκοψε, κι από τότε σαν ψυχές αναζητούμε το άλλο μας μισό. Και οκέι, πες τα πιστέψαμε αυτά που έλεγε ο Πλάτωνας.

Στην πράξη τι γίνεται; Πώς θα καταλάβουμε ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό;

Το άλλο σου μισό θα σε βοηθήσει να αλλάξεις και να μεγαλώσεις

Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με το άλλο σου μισό, τόσο θα συνειδητοποιείς ότι κατά μία έννοια έχεις αλλάξει είτε λίγο είτε πολύ –πάντα προς το καλύτερο. Θα δεις τα πράγματα από άλλο πρίσμα, ή θα νιώσεις διαφορετικά για κάτι σημαντικό στη ζωή σου.

Είναι σαν να σου δίνει ένας άγνωστος μία συμβουλή. Δεν ξέρεις από πού σου ήρθε, αλλά κατά κάποιον τρόπο άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία

Η επαφή με την αδελφή-ψυχή σου σε βοηθά να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Θα εντοπίσεις αυτά που αγαπάς στον εαυτό σου και αυτά που θα ήθελες να αλλάξεις. Συχνά, στην αδελφή ψυχή σου καθρεφτίζεις όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου, κάτι που σε κάνει να τα παρατηρείς κιόλας.

Αυτό δε σημαίνει ότι η αδελφή ψυχή σου είναι ένα ακριβές αντίγραφό σου, αλλά ότι μοιράζεστε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με το να τα παρατηρείς, είτε θα δουλέψεις πάνω στα αρνητικά σου, είτε θα εξελίξεις τα θετικά σου.

Δε θα μπορείς να εξηγήσεις τη μεταξύ σας σύνδεση

Μάλλον, το ισχυρότερο διαπιστευτήριο ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό είναι πως νιώθεις ότι ταιριάζετε χωρίς όμως να μπορείς να εντοπίσεις το γιατί.  Όταν βρίσκεται κοντά σου, νιώθεις μια αστείρευτη ενέργεια. Όταν βρίσκεται μακριά σου, βρίσκεται στο μυαλό σου.

Θα ξέρεις ότι ακόμη και να φύγει από τη ζωή σου, θα αφήσει το στίγμα του

Επειδή ένας άνθρωπος είναι η αδελφή-ψυχή σου δε σημαίνει ότι θα μείνει δίπλα σου για πάντα. Μπορεί να γνωρίσεις έναν άνθρωπο ο οποίος θα νιώθεις ότι είναι το άλλο σου μισό και να μείνει στη ζωή σου για μερικούς μήνες ή χρόνια. Μετά μπορεί να φύγει. Ωστόσο θα έχει αφήσει το στίγμα σου. Και το άλλο σου μισό δεν το ξεχνάς ποτέ.

Η σύνδεση αυτή που μοιράζεστε θα υπάρχει ακόμα κι αν χωρίσουν οι δρόμοι σας· ακόμα κι αν δεν ξαναμιλήσετε ποτέ. 

Δε θα υπάρχουν κανόνες

Το άλλο σου μισό δε θα είναι απαραίτητα βγαλμένο από παραμύθι. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο από εσένα, μπορεί να είναι από άλλη χώρα, να πιστεύει σε άλλο θεό και τα επαγγέλματά σας να μην έχουν κανένα κοινό σημείο. Αν έχετε διαφορές, θα τις λύνετε εύκολα· γιατί αυτό συμβαίνει όταν είσαι με τα άλλο σου μισό.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το άλλο σου μισό ή η αδελφή ψυχή σου δεν θα είναι απαραίτητα ένας σύντροφος. Μπορεί να είναι και φίλος. Γι’ αυτό να είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες. Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έστω και κάτι μικρό να μας διδάξουν. Πόσο μάλλον το άλλο μας μισό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v