Πώς να χωρίσεις έναν απαράδεκτο τύπο

Είμαστε υπέρ των πολιτισμένων χωρισμών, στους οποίους αποφεύγονται τα δράματα. Ορισμένοι άνθρωποι όμως δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση.
Πώς να χωρίσεις έναν απαράδεκτο τύπο

Υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις όπου ένας αμιγώς πολιτισμένος χωρισμός δεν ενδείκνυται. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σε απάτησε στο σπίτι σου. Μπορεί να την έπεσε στη μητέρα/πατέρα σου(!). Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη στη δική σου περίπτωση, αλλά αναφερόμαστε σε κάτι το οποίο δεν συγχωρείται, είναι απαράδεκτο, κοινώς χονδροειδέστατο.

Η εκδίκηση δεν είναι καλό πράγμα. Φέρνει κακό κάρμα στη ζωή σου, κι αν όχι, ο ίδιος δεν νιώθεις όμορφα μετά. Δε νιώθεις την ευχαρίστηση που περίμενες ότι θα έχεις γιατί έπεσες στο επίπεδο του ανθρώπου που θέλησες να πληγώσεις. Κι αν ένιωσες ευχαρίστηση, ήταν στιγμιαίο.

Είναι δύσκολο να επιτύχεις ισορροπία, όσο εύκολο κι αν ακούγεται. Θέλεις και να πάρεις την εκδίκησή σου, θέλεις να μείνεις και στο ύψος σου. Άλλωστε όταν φέρεσαι με αξιοπρέπεια η εκδίκηση είναι πιο ικανοποιητική.

Εξαφανίσου
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να χωρίσεις έναν απαράδεκτο άνθρωπο; Θα αρχίσει να σε παίρνει τηλέφωνο, θα σου στέλνει sms, μηνύματα στο Facebook, στο Instagram, σήματα καπνού, αλλά εσύ είσαι που θα έχεις γίνει καπνός. Γιατί αυτή είναι μία αξιοπρεπής αντιμετώπιση για να χωρίσεις κάποιον που δεν σε σεβάστηκε, να υποκριθείς ότι δεν υπήρξε.

Εξαφανίσου... χαλαρά
Έμαθες αυτό που έμαθες και τώρα θέλεις να χωρίσεις. Είναι δελεαστικό να εξαφανιστείς, αλλά όπως θα γνωρίζεις η υπομονή είναι αρετή. Κάν’ το αργά-αργά, όπως θα το έκανε ένας Ικαριώτης. Άρχισε να μην απαντάς στις κλήσεις, στείλε όμως μετά ένα μήνυμα και πες μία φθηνή δικαιολογία. Απόφευγε τις συναντήσεις σας, με ευγενικό τρόπο. Μέχρι να εξαφανιστείς τελείως. Ή μέχρι να σε χωρίσει εκείνος/η.

Χώρισε μέσω τηλεφώνου
Χωρίσατε επειδή σε κεράτωσε και μόλις το έμαθες; Πάρε τον/ην τηλέφωνο και ζήτησε να χωρίσετε. Θα ψυλλιαστεί τον λόγο, αλλά δεν θα είναι ποτέ σίγουρος/η. Εσύ πες απλώς ότι θέλεις να μείνεις μόνος/η. Θα αναρωτιέται για πάντα αν ο λόγος που χωρίσατε ήταν το κέρατο.

Βγάλ’ τον για δείπνο
Αυτό είναι λίγο tricky. Βγείτε για δείπνο, σε ένα εστιατόριο που ξέρεις ότι μπορείς να φύγεις από κάπου χωρίς να σε δει. Πριν παραγγείλετε, πες ότι θέλεις να πας τουαλέτα. Φύγε.

Σε μία γιορτή
Εδώ χρειάζεται να επιστρατεύσεις υπομονή. Διάλεξε τη γιορτή του/ης, τα γενέθλιά του/ης, την επέτειό σας, τα χριστούγεννα, ό, τι σε βολεύει χρονικά. Ίσως η καλύτερη επιλογή είναι τα δικά σου γενέθλιά για να συμπληρώσεις ότι έκανες ένα δώρο στον εαυτό σου.

Μετά το σεξ
Το αποχαιρετιστήριο σεξ είναι τέλειο. Στην περίπτωσή σου βέβαια θα το γνωρίζεις μόνο εσύ. Είναι ιδανική στιγμή για να χωρίσεις επειδή δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση. Θα του/ης έρθει κεραμίδα. Κάνε το ντουζάκι σου βέβαια πρώτα και φύγε κύριος/α.

Βάλ’ τον/ην στο γκρουπ Thank you, Next
Πρόκειται για ένα γκρουπ στο facebook όπου οι χρήστες μιλάνε για αποτυχημένα ραντεβού και σχέσεις και μετράει περί τα 9.000 μέλη. Βάλε τον στο γκρουπ και μετά δημοσίευσε την ιστορία σου –χωρίς ονόματα, γιατί έχουμε και μία αξιοπρέπεια, το θέμα είναι να το δει εκείνος/η- δηλαδή αυτό που σου έκανε και σε ώθησε να χωρίσεις. Pure gold.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v