Μήπως θα χωρίσετε κι εσείς;

Ο Ιούνιος μπήκε για τα καλά και μαζί του έφερε τα μελτέμια του χωρισμού. Θα φυσήξει και στο δικό σου κατώφλι;

Δεν είναι μυστικό ότι τα καλοκαίρι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εποχές για να χωρίσει ο κόσμος. Για την ακρίβεια, το facebook μέτρησε τη συχνότητα της φράσης “break up” στις αναρτήσεις των χρηστών του και διαπίστωσε ότι εκτός από την Πρωταπριλιά –ναι, καλά διάβασες- και τον μήνα Μάρτιο, η αγαπημένη εποχή των μελλο-χωρισμένων είναι το καλοκαίρι.

Κι αν το δουλέψεις λίγο στο μυαλό σου δεν είναι και τόσο περίεργο. Το καλοκαίρι δεν θέλεις να κάτσεις στο σπίτι, θέλεις να βγεις και να πιεις τα ποτά σου, ίσως να φλερτάρεις και λίγο. Αυτή η επιθυμία φουντώνει όταν η σχέση δεν είναι στα καλύτερά της.

Σε εκνευρίζει συνέχεια

Λίγες στιγμές αφότου τσακώθηκες με τον σύντροφό σου, έπιασες τον εαυτό σου να αισθάνεται οίκτο για το ταίρι σου και το μετάνιωσες. Ένιωσες ότι ήσουν κάπως υστερικός/ή και υπερβολικός/ή. Και αυτό συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία, ίσως σε καθημερινή βάση. Αυτά που σου δημιουργούν νεύρα δεν είναι σοβαροί λόγοι – εκτός κι αν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν θεωρείται σοβαρή αιτία εκνευρισμού το να αναπνέεις.

Αν αυτό το σενάριο ή κάποιο παρεμφερές συμβαίνει συχνά, πιθανόν να υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος που αρπάζεστε, αυτός που αν δεν τον λύσετε μπορεί να οδηγηθείτε σε χωρισμό.

Περνάς καλύτερα μόνος/η

Δεν χρειάζεται να το σκεφτείς βιαστικά. Άρχισε να παρατηρείς πώς προτιμάς να περάσεις τα ρεπό σου και κυρίως πότε νιώθεις πιο χαρούμενος/η. Αν δεις ότι στο δίλημμα του να περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου ή τους φίλους σου, νικάνε πάντα οι φίλοι σου, σημαίνει είτε ότι αποφεύγεις τον σύντροφό σου, είτε ότι δεν απολαμβάνεις πια την παρέα του. Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, δεν είναι καλό σημάδι.

Ωστόσο, καλό είναι να αναλογιστείς αν έχετε κάποιο άλυτο θέμα αυτόν τον καιρό, το οποίο σας δυσαρεστεί και τους δύο, με αποτέλεσμα να αποφεύγετε ο ένας τον άλλο.

Δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου

Ξέρεις ότι η εμπιστοσύνη είναι, αν όχι ο σημαντικότερος, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες σε μία σχέση. Αν λοιπόν συνέβη κάτι στο κοντινό παρελθόν και έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σου ή θα λύσεις αυτό το θέμα άμεσα ή η σχέση μοιραία θα τελματώσει.

Δεν εκτιμάτε ο ένας τον άλλο

Αν προσφέρετε ο ένας στον άλλο, δείχνετε ότι εκτιμάτε και τις μικρές καθημερινές κινήσεις που σας κάνουν έστω να χαμογελάτε, είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να προσπαθείτε. Κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα –όπως το ποιος θα πλύνει τα πιάτα την Τετάρτη- ωστόσο το ευχαριστώ είναι απαραίτητο μία στο τόσο.

Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει ποτέ τον τελευταίο καιρό, δεν είναι απίθανο να έχει εξαντληθεί ακόμη και η τελευταία ρανίδα ενδιαφέροντος.

Κανένας από τους δύο δεν προσπαθεί

Φυσικό επακόλουθο της έλλειψης ευγνωμοσύνης είναι η έλλειψη προσπάθειας για τη σχέση. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι κανείς από τους δύο δεν επενδύει πια σε αυτή. Ανάτρεξε στο παρελθόν, τότε που περνούσες μία ώρα στο ίντερνετ για να βρεις το τέλειο δώρο για το ταίρι σου. Ή τότε που οργανώνατε γεμάτοι ενθουσιασμό τις διακοπές σας και τις περιμένατε με λαχτάρα. Τέτοιες κινήσεις, όχι απαραίτητα σε τακτική βάση, κρατούν τη σχέση ζωντανή.

Μπορεί η αιτία να είναι προφανής, όσο όμως δεν τη συζητάτε με στόχο να τη λύσετε, ο χωρισμός είναι στο τραπέζι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v