Πώς θα παρακαλάει για δεύτερο ραντεβού;

Δεν έχουμε σκοπό να σου επισημάνουμε τα λάθη σου. Έχουμε όμως προτάσεις για να περάσεις καλά κι εσύ κι αυτός.

Για να σιγουρευτείς ότι θα βγείτε δεύτερο ραντεβού, πρέπει να προηγηθεί το πρώτο. Και στο πρώτο ραντεβού, καλό είναι να δείξεις το μεγαλείο της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου, κι όχι μια διαστρεβλωμένη από το άγχος εκδοχή του.

Βάλε το κινητό σου στην άκρη
Σε ένα κόσμο γεμάτο ανθρώπους των οποίων το κινητό έχει γίνει η επέκταση του χεριού τους, προτίμησε να είσαι η εξαίρεση. Εκτός κι αν έχεις εθιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε δικαιολογείσαι.

Κάνε eye contact
Καθώς μιλάει κάνε το πονηρό σου –αν έχεις- βλέμμα για δύο δευτερόλεπτα. Το βλέμμα που είναι γεμάτο υποσχέσεις. Κι άσε τον μετά να ελπίζει.

Ενδιαφέρσου
Ρώτα τον για την οικογένειά του αν το φέρει η κουβέντα - όχι ξαφνικά εκεί που μιλάτε για μουσική. Όταν δείχνεις ενδιαφέρον για τον θεσμό της οικογένειας του λες και λίγο πλαγίως ότι το βλέπεις σοβαρά. Αν για παράδειγμα, ενδιαφερθείς περισσότερο για την καριέρα του, ίσως του περάσει κι από το μυαλό ότι είσαι gold digger.

Το χιούμορ μετράει
Σπάει και τον πάγο επίσης. Μία ασφαλής επιλογή χιούμορ στο πρώτο ραντεβού είναι η σάτιρα της καθημερινότητας και της ρουτίνας. Με αυτόν τον τρόπο θα του δείξεις ότι είσαι ένας προσιτός άνθρωπος που όταν πηγαίνει σε σουβλατζίδικο, παραγγέλνει πιτόγυρο (αντί για σαλάτα) και δεν τρώει με μαχαιροπίρουνο.

Έχε αυτοπεποίθηση
Παραδέξου το, οι σέξι άνθρωποι έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό από μόνο του αρκεί. Αλλιώς κανένας δεν θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Σερ ή ο Benedict Cumberbatch (αυτός που έπαιζε τον Σέρλοκ Χολμς) θεωρούνταν σέξι. Τι κοινό είχαν όμως και οι δύο; Σιγουριά. Μην το παρακάνεις όμως, το καλάμι πολλοί αγάπησαν, αυτόν που το καβάλησε, κανείς.

Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα
Σου το λέγανε και οι δάσκαλοι σου στο δημοτικό: όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι ρωτάς. Και συμπλήρωναν μετά, πως οι καλά τοποθετημένες απορίες έδειχναν ότι έχεις καταλάβει το θέμα και σου κόβει. Δεν θα σε θεωρήσει ηλίθια αν δεν ξέρεις τους Χατζηφραγκέτα. Ίσα-ίσα, αν πεις ότι τους ξέρεις και μετά εκείνος σου βάλει τον Κουτσόπουλο από το Master Chef να τραγουδάει Χατζηφραγκέτα, θα φανείς ακόμα πιο ηλίθια γιατί δεν θα έχεις καταλάβει γρι.

Φλέρταρε μετά
Αφού πας σπίτι σου, βάλεις τις πιτζάμες σου και ξεβαφτείς, στείλε και ένα μήνυμα. Θα σκέφτεσαι τώρα: «Και γιατί να στείλω εγώ;». Επειδή έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου. Στείλε κάτι που δεν περιμένει απαραίτητα απάντηση, όπως: «Πέρασα πολύ ωραία».

Μην ξεχνάς τον απαράβατο κανόνα
Μ-η-ν α-ν-α-φ-ε-ρ-θ-ε-ί-ς σ-τ-ο-ν π-ρ-ώ-η-ν.

Πιες όσο σηκώνεις
Το τελευταίο που θέλει να ζήσει κάποιος στο πρώτο ραντεβού, είναι να έχει γίνει λιώμα ο συνοδός του. Διάλεξε ένα ποτό και πιες όσο σε παίρνει. Καλό είναι η πρώτη εντύπωση να μην περιλαμβάνει εμετούς και προφορά κολλημένης γλώσσας στον ουρανίσκο.

Άσε τις σοβαρές ερωτήσεις για αργότερα
Νομίζεις ότι σημασία δεν έχει τι θα πεις, αλλά πώς θα το πεις; Νομίζεις. Αν ρωτήσεις κάποιον στο πρώτο ραντεβού τι γνώμη έχει τα παιδιά, δεν απέχεις πολύ από το «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v