Μήπως έχεις συμβιβαστεί και είσαι σε άρνηση;

Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι καλά στη σχέση σου, αλλά ίσως δεν θέλεις να αντικρύσεις την πραγματικότητα.

Η πιο δύσκολη παραδοχή σε μία σχέση είναι η παραδοχή του συμβιβασμού. Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι συμβιβάστηκε, βολεύτηκε που λέμε. Σε πολλά ζευγάρια αυτό μπορεί να πάρει χρόνια για να το διαπιστώσουν, αλλά αυτό σημαίνει ότι η σχέση έχει βαλτώσει και δεν υπάρχει γυρισμός.

Έχετε αρχίσει αργά αλλά σταθερά να απομακρύνεστε
Όλα τα ζευγάρια θα περάσουν περιόδους στις οποίες απομακρύνονται. Το πρόβλημα έρχεται όταν προσπαθείς να διορθώσεις αυτήν την κατάσταση αλλά τίποτα δεν μπορεί να τη διορθώσει. Οι ρομαντικές δραστηριότητες φαίνονται ανούσιες και βαρετές, υπάρχει μία μιζέρια στο τοπίο. Ο λαός λέει ότι αν το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολλάει.

Δεν έχεις όρεξη να προγραμματίσεις κάτι
Και το προηγούμενο σημάδι μας φέρνει σε αυτό. Ίσως παλαιότερα να κάνατε ο ένας στον άλλον εκπλήξεις. Μία μικρή εξόρμηση, ένα ρομαντικό δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή απλώς μία σέξι βραδιά στο σπίτι.

Φοβάσαι να ξεκινήσεις μία καινούρια σχέση
Μπορεί να μην το έχεις παραδεχτεί πότε σε κάποια φίλη σου ή φίλο σου, αλλά η ιδέα του να ξεκινήσεις μία καινούρια σχέση (ή να βγεις στο κυνήγι για μία καινούρια σχέση) σε εξουθενώνει και μόνο στη σκέψη.

Δεν έχεις καμία όρεξη να κάνεις υποχωρήσεις
Στην αρχή μιας σχέσης οι υποχωρήσεις είναι εύκολες, ενδιαφέρεσαι να δουλέψει αυτό που πάει να συμβεί μεταξύ σας. Όσο περνάει ο καιρός, η θέληση αυτή μειώνεται, αλλά δεν εξαφανίζεται τελείως. Αν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις καμία όρεξη να θυσιάσεις –το ελάχιστο- κάτι για τη σχέση σου, τότε δεν θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση.

Το ένστικτό σου λέει ότι τίποτα δεν είναι σωστό
Δεν είναι κακό να φεύγει ο έρωτας και το πάθος, πάντα συμβαίνει αυτό στις σχέσεις. Το κακό είναι να φεύγει αυτή η μικρή φλόγα που κρατάει τη σχέση, η ερωτική αγάπη μεταξύ των εμπλεκόμενων. Ίσως αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο, αλλά όχι τόσο όσο ώστε να μην έχεις τις αμφιβολίες σου. Το ένστικτο σου λέει ότι το μέλλον της σχέσης είναι ανύπαρκτο ή δυσοίωνο; Χμ.

Δεν περνάτε καθόλου χρόνο μαζί
Νιώθεις ότι χρειάζεσαι συνέχεια ένα διάλειμμα. Θέλεις να βγαίνεις πιο συχνά με τους φίλους σου, ψάχνεις λόγους για να μην βρίσκεσαι σπίτι-αν συγκατοικείτε-, πρακτικά ζει ο καθένας τη ζωή του.

Αγχώνεσαι συνέχεια
Αγχώνεσαι για το τι θα πεις ώστε να μην νευριάσει, αγχώνεσαι για το αν θα ανακαλύψεις πάλι ότι έκανε κάτι ο ίδιος/-α για να νευριάσεις. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι σε μία σχέση. Δείχνει ότι κανένας από τους δύο δεν νιώθει ασφάλεια.

Μέσα σου πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο
Όχι απαραίτητα έναν ομορφότερο, πιο επιτυχημένο ή εξυπνότερο άνθρωπο. Κάποιον/-α που να σε κάνει να νιώθεις εντονότερα συναισθήματα, περισσότερη ανάγκη να τον/-η κρατήσεις δίπλα σου. Ίσως και ο άνθρωπος σου να νιώθει το ίδιο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v