Θέλει διάλειμμα; Πρέπει να το σεβαστείς

Τι γίνεται όταν μία γυναίκα θέλει το χώρο της; Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσεις;

Όταν ένας άνθρωπος σου λέει ότι θέλει διάλειμμα, ίσως πρέπει να το δεις σαν ευκαιρία, όχι σαν απειλή. Ευκαιρία για να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη σχέση σου, για να μην κάνεις τα ίδια λάθη όταν τα ξαναβρείτε ή.. για την επόμενη σχέση.

Γιατί όμως μια γυναίκα ζητά διάλειμμα; Τρεις λόγοι υπάρχουν. Είτε σταματά να είναι ερωτευμένη επειδή οι σύντροφος της είναι προσκολλημένος πάνω της και η ζωή του χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από τη σχέση του. Είτε γιατί έκανες κάπου έκανες λάθος. Είτε γιατί δεν αγαπά τον εαυτό της.

Συμβουλή 1η: Άρχισε να βλέπεις ότι αυτή η κατάσταση συνέβη για εσένα, όχι σε εσένα
Ίσως ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά πρέπει να σταματήσεις να θεωρείς ότι η σύντροφός σου κατέστρεψε τη ζωή σου, επειδή θέλει ένα διάλειμμα. Κανείς δεν θέλει να σου κάνει κακό σκόπιμα, πόσο μάλλον η σύντροφός σου.

Eσύ είσαι υπεύθυνος του εαυτού σου και εσύ είσαι αυτός που πρέπει να τον προστατεύσει. Ο δρόμος που θα ακολουθήσεις για να κερδίσεις πίσω τη γυναίκα σου, είναι μονόδρομος. Πρέπει να επενδύσεις στη δική σου ευτυχία, βάζοντας σε προτεραιότητα την προσωπική σου εξέλιξη. Αυτό θα λειτουργήσει θετικά, γιατί θα της κινήσεις την περιέργεια και το ενδιαφέρον. Όταν αποβάλεις την ιδιοσυγκρασία του θύματος, θα νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, συναίσθημα που μας κάνει όλους πιο ελκυστικούς.

Συμβουλή 2η: Αν θέλει τον χώρο της, μην την πάρεις τηλέφωνο
Όταν κάποιος ζητάει χώρο, σημαίνει ότι έχει την ανάγκη να νιώσει την ατομικότητά του. Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρετε το πόσο δεμένοι είστε.

Μην της στείλεις μήνυμα, μην την καλέσεις στο τηλέφωνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα των φόβων τους. «Κι αν με ξεχάσει;», «Κι αν σταματήσει να με αγαπάει επειδή δεν προσπάθησα να την κερδίσω;» είναι κάποιες από τις πρώτες σκέψεις που έρχονται συνήθως στο μυαλό σου.

Η αλήθεια όμως είναι μία. Αν μία γυναίκα σε παρατήσει επειδή δεν την κυνήγησες, ενώ σου ζήτησε το χώρο της, τότε δεν κάνει για εσένα ή δεν κάνει γενικά. Η γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, θέλει αυτή η σχέση να δουλέψει, γι' αυτό χρειάζεται χρόνο μακριά από εσένα ώστε να εξετάσει το θέμα πιο ώριμα.

Σίγουρα, θα βγει με τους φίλους της, ίσως φλερτάρει κιόλας. Το θέμα είναι όμως τι κάνεις εσύ. Πρέπει να της δείξεις το άτομο που ήσουν πριν την σχέση, επί της ουσίας ότι δεν εξαρτάσαι από εκείνην. Αυτή η συμπεριφορά προϋποθέτει τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας, αλλά η μετρημένη ψυχραιμία σχεδόν ποτέ δεν απέτυχε.

Συμβουλή 3η: Ανακάλυψε τα όριά σου
Όταν είσαι ξεκάθαρος για το πού φτάνουν τα όριά σου, θα επιτύχεις καλύτερη επικοινωνία με τη σύντροφό σου. Ειδικά αν αυτά τα όρια δοκιμαστούν.

Η σύντροφός σου γνωρίζει ποιες συμπεριφορές δεν θα ανεχτείς και πότε θα συγχυστείς. Το να θέτεις όρια δεν είναι παιχνίδι, είναι αναγκαίο για μία υγιή σχέση.

Όταν λοιπόν σε μία σχέση έρχεται η στιγμή που κάποιος από τους δύο θέλει διάλειμμα, του άλλου τα όρια ίσως παραβιάζονται. Πρέπει να ανεχτείς έναν άνθρωπο ο οποίος παραβιάζει τα όριά σου ζητώντας διάλειμμα ή πρέπει να σεβαστείς την επιθυμία του;

Οπότε μην επικοινωνήσεις απλά επειδή πιστεύεις ότι θα χάσει το ενδιαφέρον της, είναι λάθος. Ακόμη και αν συμβεί, δες το σαν χάρη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v