Τι δεν πρέπει ποτέ να πω στη σχέση μου;

Ίσως κάποια πράγματα είναι προτιμότερο να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Ή για την παρέα σου.

Θεωρητικά δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για το τι πρέπει να μοιράζεσαι και τι όχι, οι παραξενιές διαφέρουν από προσωπικότητα σε προσωπικότητα. Ωστόσο, μέχρι να μάθεις τον σύντροφό σου απ’έξω κι ανακατωτά, καλό είναι να αποφύγεις αυτά τα θέματα που στατιστικά οι περισσότεροι σύντροφοι τσακώνονται όταν συζητούν. Αναμφισβήτητα, το ζητούμενο είναι να μοιράζεσαι τα πάντα με το άλλο σου μισό, αλλά όπως σε κάθε κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, έτσι κι εδώ.

Οι συμβουλές ισχύουν και για τα αρσενικά της παρέας, μην παίρνεις θάρρος επειδή βλέπεις ότι απευθύνονται στο θηλυκό γένος.

Με πόσους έχεις πάει
Για αρχή, να τονίσουμε ότι δεν φταίει ο ερωτηθείς, αλλά εκείνος που ρωτά. Αν απαντήσεις, απλώς διαιωνίζεις το πρόβλημα. Αυτή η ερώτηση δικαιολογείται μεταξύ των εφήβων που είναι γεμάτοι απορίες για τη ζωή και έχουν την περιέργεια να μάθουν πως αντιμετωπίζουν το σεξ οι συνομήλικοι τους. Τώρα, εάν είστε ενήλικες και σοβαροί άνθρωποι, μία τέτοια ερώτηση για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να ειπωθεί;

Η ερώτηση «Με πόσους έχεις πάει» ανήκει στο φάσμα των πολύ προσωπικών ερωτήσεων. Ακόμη χειρότερο είναι όμως να δηλώσεις από μόνος σου με πόσα άτομα έχεις πάει στη ζωή σου και μετά να περιμένεις και από το σύντροφό σου να απαντήσει, απλώς επειδή το έκανες εσύ. Αν κάποιος συνηθίζει να κάνει αυτήν την ερώτηση, πιθανώς να βρει κάτι μεμπτό στις περισσότερες πιθανές απαντήσεις.

Πώς σου φέρθηκαν οι προηγούμενοι
Κάποια στιγμή στη ζωή σου ήσουν ένα αμούστακο αγόρι ή ένα αθώο κοριτσάκι, το οποίο πίστευε ό,τι του έλεγαν. Τώρα μεγάλωσες, έμαθες και δεν επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Ειδικά στη αρχή της σχέσης, ίσως είναι καλύτερα να μην «κλαίγεσαι» για τις απαράδεκτες συμπεριφορές που δέχτηκες. Ο σύντροφός σου, μπορεί άθελά του να βγάλει πολλά συμπεράσματα, κάποιες φορές λανθασμένα.

Γενικά, το ερωτικό σου παρελθόν ανήκει στην κατηγορία του προσωπικού σου απορρήτου και το αναφέρεις όταν χρειάζεται. Πότε μπορεί να χρειαστεί; Για να δικαιολογήσεις μία συμπεριφορά που προκαλεί πρόβλημα στη σχέση και είναι κατάλοιπο του παρελθόντος.

Ποιοι προσπαθούν να σε φλερτάρουν
Σίγουρα έχουν υπάρξει ή θα υπάρξουν φορές που κάποιος που βλέπεις καθημερινά –πχ. ο μπαρίστα που σου φτιάχνει τον καφέ πριν κάς στη δουλειά- θα σου κάνει τα γλυκά μάτια. Όσο ειλικρινής και να θες να είσαι με τη σχέση σου, αντικειμενικά, η επιθυμία σου για εκμυστηρευτείς το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα βοηθήσει πουθενά. Ο σύντροφός σου απλώς θα ανησυχεί όποτε πας να πάρεις καφέ και θα νιώθει νευρικότητα.

Σκέψου το και σε προσωπικό επίπεδο, γιατί να θέλεις να μοιραστείς κάτι τέτοιο; Δεν έσφαλες κάπου, ίσα ίσα δεν ανταποκρίνεσαι στο φλερτ κανενός. Μήπως έχεις ανάγκη για επιβεβαίωση;

Ότι έψαξες μία φορά τα πράγματά του/κινητό του
Η ζήλια είναι ένα σκοτεινό δελεαστικό μονοπάτι που δεν πρέπει ποτέ να διαβείς. Όπως η βία φέρνει βία, έτσι και η ζήλια φέρνει ζήλια. Ξέρεις γιατί; Γιατί αν ο σύντροφός σου δεν σου έχει δώσει πάτημα να τον ζηλέψεις, όταν ψάξεις τα πράγματα του θα ψάξει και εκείνος τα δικά σου. Και μετά θα ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος.

Την ενδεχόμενη αλλαγή στα κιλά του
Είναι εκνευριστικό να σου υποδεικνύουν πόσα κιλά θα έπρεπε να είσαι. Αντί να πεις κάτι για τα κιλά του, πες του να δοκιμάσει εκείνο το παντελόνι που έχει να βάλει καιρό – θα το πιάσει το μήνυμα μόλις το φορέσει.

"Γιατί δεν έχω ούτε μία σιδερωμένη μπλούζα;"
Το σιδέρωμα των ρούχων είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και αν υφίσταται πρέπει να γίνεται συμφωνία εξ’ αρχής.

Τον κωδικό ξεκλειδώματος του κινητού σου
Αν μάθει τον κωδικό ξεκλειδώματος θα μπει και στον πειρασμό να το ψάξει. Αν μπει στον πειρασμό να το ψάξει, θα σ’ το πει. Αν σ’ το πει, θα θες και εσύ να μάθεις τον κωδικό και να ψάξεις και εσύ. Να ο φαύλος κύκλος που λέγαμε.

Αν σε έχει φλερτάρει ποτέ κάποιος που κάνεις παρέα
Αν συνέβη ενώ είστε σε σχέση ή 1-2 χρόνια πριν, πρέπει να το πεις. Αν συνέβη προ αμνημονεύτων χρόνων, μία βραδιά που είχατε γίνει ζάντα και είχε καιρό να κάνεις σεξ, μη βάλεις στο κεφάλι της σχέσης σου αυτήν την σκοτούρα.

Αν ο φίλος σου καταλαβαίνεις ότι έχει από τότε συναισθήματα για εσένα, τότε ναι, πρέπει να το πεις.

Πόσο συχνά έκανες σεξ πριν κάποια χρόνια
Με τον πρώην σου, ενώ ήσουν πιο νέα. Ναι, είναι λογικό πιο νέα να έκανες περισσότερο σεξ, αλλά ο σύντροφός σου δεν θα το σκεφτεί λογικά.

Πόσο ενδιαφέρων/ αστείο τύπο θεωρείς κάποιον
Δεν κάνεις που δεν κάνεις μαζί του όσο σεξ έκανες παλιά, υπάρχει άλλος που σε κάνει να γελάς περισσότερο;

Πόσες φορές αυνανίστηκες μέσ’ την εβδομάδα
Ειδικά αν του αρνείσαι πολλές φορές το σεξ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v