Τα σημάδια του αδύναμου συντρόφου που δε βλέπεις

Τείνουμε να ωραιοποιούμε το ταίρι μας όταν είμαστε ερωτευμένοι. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
Τα σημάδια του αδύναμου συντρόφου που δε βλέπεις

Οι άνδρες μένουν για πάντα παιδιά. Αυτή η πρόταση έχει μία θετική χροιά, τη λες και χαμογελάς, αλλά στο τέλος σου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Έχεις αποδεχτεί ότι ο σύντροφος σου θα είναι για πάντα παιδί και σε ελκύει αυτός ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός που τον χαρακτηρίζει. Αλίμονο αν δεν σε έλκυε, εξάλλου δεν έχεις και πολλές επιλογές. Είναι όμορφο ο σύντροφός σου να έχει την αθωότητα ενός μικρού ανθρώπου. Εντούτοις, όταν χρησιμοποιούμε την έκφραση «Οι άντρες μένουν για πάντα παιδιά», ειδικά στην Ελλάδα, εμπεριέχεται και η σκοτεινή πλευρά της πρότασης αυτής. Ένας αδύναμος χαρακτήρας είναι σαν ένα παιδάκι που δεν μεγάλωσε ποτέ σε περισσότερες εκφάνσεις της προσωπικότητάς του, πέρα από αυτήν του ενθουσιασμού. Και τα σημάδια είναι μπροστά σου.

Έχεις γίνει γκρινιάρα
Ενώ ορκιζόσουν ότι δεν θα γίνεις ποτέ έτσι. Πιάνεις τον εαυτό σου να γκρινιάζει συχνά πυκνά για διάφορα θέματα. Το πρόβλημα σου όμως είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το σταματήσεις. Χρειάζεται να του ζητάς ξανά και ξανά να κάνει αυτά που έπρεπε να είχε ήδη κάνει και συνήθως μένεις με την ελπίδα.

Τρέχεις από πίσω του
Όχι με την έννοια ότι τον κυνηγάς. Με την κυριολεκτική έννοια. Παρατάει τα ρούχα του, τρέχεις από πίσω του να μαζέψεις. Ανοίγει ένα σνακ, εσύ πετάς το περιτύλιγμα. Δεν είναι ότι περιμένει εσένα να το πετάξεις, αλλά υποσυνείδητα ξέρει ότι δεν χρειάζεται να το κάνει, γιατί θα το κάνεις εσύ. Και αυτό συμβαίνει και σε θέματα εκτός σπιτού, περιμένει εσένα να «καθαρίσεις» όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έχει πιο «εφηβικά» ενδιαφέροντα και φιλίες
Το πρόβλημα δεν είναι στο αν θα πάει σε μία συναυλία ή στο γήπεδο. Το πρόβλημα είναι τι θα κάνει εκεί που θα πάει. Θα πιει μέχρι να λιποθυμήσει; Θα τσακωθεί; Επιπλέον, οι φίλοι του είναι μικρότερης ηλικίας ή στο ίδιο επίπεδο ωριμότητας, αποδεικνύοντας περίτρανα το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».

Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις συζητήσεις για το μέλλον
Είστε μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία γάμου. Ίσως να μη θέλει κανείς από τους δύο να παντρευτεί. Ωστόσο ένας από τους δύο, δεν μπορεί ούτε να το κουβεντιάσει. Ένας δυναμικός χαρακτήρας, θα πει τη γνώμη του, όποια και αν είναι. Ο αδύναμος θα φρικάρει στο άκουσμα της λέξης «γάμος» ή «παιδιά» (ή «το Σάββατο κάνουμε γενική»).

Δεν ακούει
Του μιλάς και επιλέγει αποσπασματικά σε τι θα απαντήσει. Για την ακρίβεια, το βλέπεις όσο μιλάς. Το βλέμμα του είναι στραμμένο αλλού, το σαγόνι παίζει και φαίνεται το μυαλό του να τρέχει. Σκοπός του δεν είναι να σε ακούσει, αλλά να προχωρήσει στην αντεπίθεση, πιασμένος από μία σου κουβέντα. Ένας δυνατός χαρακτήρας δεν θα φοβηθεί να σε ακούσει πραγματικά και να παραδεχτεί αν έχει άδικο.

Δεν σε υποστηρίζει
Πολύ κλασικό δείγμα αδύναμου χαρακτήρα. Δεν έχεις ανάγκη από προστάτες, αλλά ο σύντροφός σου είναι αυτός που θα στηριχτείς, όπως αυτός σε εσένα. Αντ’ αυτού, ο αδύναμος χαρακτήρας παραμένει θεατής με κάθε τρόπο. Τη στιγμή εκείνη (παραδείγματος χάριν, σε μία διαφωνία με ένα φίλο του) θα θυμηθεί ότι είναι διπλωμάτης - αλλά και μετά, όταν το συζητήσετε μεταξύ σας, δεν θα βρεις το δίκιο σου. Ας μην σχολιάσουμε τι θα γινόταν αν συνέβαινε το ίδιο με τη μάνα του.

Κάνεις όλα τα πλάνα εσύ
Σχεδιάζετε να πάτε κάπου διακοπές; Επιλέγεις το μέρος, την ημερομηνία και το δωμάτιο εσύ. Από ένα ταξίδι, μέχρι το ντελίβερι που θα παραγγείλετε να φάτε, η απόφαση είναι δική σου. Βαριέται να ασχοληθεί αυτός, με αυτά ασχολούνται οι μεγάλοι.

Δεν λαμβάνει την ευθύνη
Σε συνέχεια του προηγούμενου, ο αδύναμος χαρακτήρας δεν θα φτιάξει ποτέ ένα πλάνο γιατί δεν θέλει να πάρει την ευθύνη της αποτυχίας. Και όχι μόνο. Αν τον κατηγορήσεις ή παραπονεθείς για κάτι, αντί να σου δώσει έστω μια καταφατική απάντηση «ναι έχεις δίκιο», θα ρίξει την ευθύνη αλλού ή κάπως θα καταφέρει να στο γυρίσει.

Είναι εγωιστής
Μπορεί να είναι τα γενέθλιά σου, η γιορτή σου ή η επέτειος σας. Ωστόσο, δεν τον έχει δει ποτέ να κάνει κάτι ξεχωριστό για εσένα. Από την άλλη, εκείνος περιμένει πάντα κάτι από εσένα.
Ίσως κάποια στιγμή να σου φέρει ένα λουλούδι, αλλά κι αυτό θα είναι για να νιώσει εκείνος καλύτερα με τον εαυτό του.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v